Jump to content

ritta

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne "netalasam" cinjenica je da su u obrazlozenju naveli niz netocnih tvrdnji. Da sam sucu na saslusanju priznala da sam pila-nikada za ovaj slucaj nisam pozvana na sud,sve se rijesavalo zalbama. Da sam odbila vadjenje krvi-nisu mi ga niti ponudili. Itd... Nararavno, u rjesenju nema vise mogucnosti zalbe. Vise od dvije godine je proslo (3g) od bilo kakvo pokretanja postupka od moje zalbe pa je moguce i relativna zastara.
  2. Otici cu danas do suda da vidim kakve su mi mogucnosti. (A ocito je da nisu nikakve)
  3. Ok,hvala na odgovorima. Iskreno kada je proteklo 4 godine vec sam otpisala taj slucaj. Iskreno, iskreno sokirana sam jel je to bilo prije pet godina i naravno da su se sve moguce okolnosti promjenile. Sada jos jedino mogu pitati sta mi je najbolje uciniti s obzirom na novo nastalu situaciju. Primanja nemama (nezaposlena), roditelji stari, vozacka krajnje potrebna.. Mozda otici na sud pa pokusati dog.rad za opce dobro?!
  4. Htjeli ste reci da bi zastara nastupila 15.11.2013g. da nije bilo presude suda 17.09.2013? Nije mi jasno kako je trebalo proci 5mij.od presude pa do toga kada su me obavjestili.
  5. Zar apsolutna zastara nije nakon 4g.? Kada bi u mom slucaju trebala nastupiti zastara? S obzirom da mi je 3mij.oduzeta i vozacka kada bi ta kazna trebala stupiti na snagu, u presudi se to nigdje ne navodi.
  6. Prekrsaj je napravljen 14.11.2009g. Zalba protiv prekrsaja je podnjeta sudu 11.02.2010g.
  7. Postovani, molila bi vas za pomoc. Dana 14.11.2009g., sam dobila kaznu zbog voznje pod utjecajem alkohola. Isla je zalba za zalbom da bi zavrsila na visoko prekrsajnom sudu. Prije 2 dana sam dobila rijesenje u kojem se odbija moja zalba sa presudom koja je bila dana 17.09.2013g. Presudu sam primila 28.02.2014g. Tri mij.oduzimanja vozacke i 2000kn kazne. Zanim me da li je moj prekrsaj otisao u zastaru i kako je moguce da im je potrebno 5 mij.da mi dostave presudu. Na presudi se nigdje ne nalazi neki sluzbeni datum osim da je presuda donesena 17.09.13g. Isto tako su tu presudu mogli donjeti bilo koji dan pa i prosli tjedan i navesti datum koji zele.
  8. Hvala na čestitkama i živjela.. Pišem u ženskom rodu ako nisi primjetio..
  9. Hvala Jel ima smisla napomenit da mi je taj dan bio rođendan.
  10. Na žalost prije par dana me je zaustavila policija, na alkotestiranju mi je izmjereno 1.28g/kg s tolerancijom te mi je vozačka privremeno oduzeta na 6 dana. Zanima me daljnji tjek postupka te eventualno mjere postupka. I na koji način se što bezbolnije izvuči iz svega toga? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija