Jump to content

djdata

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je djdata objavio

  1. Pozdrav svima! Stigao mi je porez na cestovno motorno vozilo koje posjedujem pa me interesira gdje se može izvršiti uplata bez provizije? Sjećam se da sam nekada plaćao osobni porez u Hrvatskoj Pošti bez provizije, međutim tamo su mi rekli da se ipak plaća. Inače, račun na koji trebam uplatiti je u Splitskoj Banci ali oni mi isto zaračunavaju proviziju, dok recimo kad sam plaćao komunilije koje imaju račun u OTP banci, na šalteru nisam morao platiti ništa (neznam da li oni imaju ugovor o neplaćanju provizije s OTP bankom). Ne radi se o nekoj velikoj cifri nego me samo zanima kako se uzima ta provizija, osim onih deklariranih komitenata (T-Com, Vodovod...) na koje se ne plaća provizija. Hvala!
  2. Hvala na brzom odgovoru. Koja je šansa da pri prijavi gubitka tablica u MUP-u oni shvate moju namjeru pošto su već izdali zahtjev za njihovom potražnjom, tj. odjavom vozila i tablica? Mogu li (vlasnik po knjižici) izjaviti da su tablice izgubljene pri javljanju na poziv za odjavu bez nekih kazni? Koliko košta objava u NN?
  3. Pozdrav svima. Moja situacija je sljedeća: Prije 7-8 godina kupio sam automobil i potpisao kupoprodajni ugovor. S njim sam dobio i tablice. Auto je tada već bio neregistriran neko vrijeme (otprilike pola godine, godinu dana) pa nisan išao u MUP jer sam ga planirao uskoro registrirati i tada obaviti sve vezano za prijepis vozila. Međutim, to se nikada nije dogodilo, auto s raspao (oldtimer), a tablice su izgubljene. Knjižicu vozila, prometnu i kupoprodajni ugovor imam. Danas je čovjeku koji je prodao auto došao zahtjev iz MUP-a da u roku 8 dana vrati tablice i odjavi automobil (nakon 7-8 godina). Pitanje je da li će on (ili ja) to uredno moći odjaviti ako preda sve papire MUP-u, osim tablica i navede da su izgubljene. Što bi bilo najbezbolnije rješenje? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija