Jump to content

Smola01

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li je potrebno provoditi povezivanje knjige i položenih ugovora i zemljišne knjige u slučaju kuće stare više od 100 godina? Izvadili smo dokumentaciju iz katastra, posjedovni list i vlasnički list iz zemljišnih knjiga, sva 3 dokumenta su uredna. Napravili smo povezivanje čestice sa objektom, odmah čim se je moglo, znači onog trena kad zemljište više nije bilo državno (ostaci nacionalizacije), nedje 90-tih. Promjena vlasnštva nije se dogodila više od 30 godina. Radi se o obiteljskoj kući, troje smo suvlasnika, 1 u vlasništvu 1/2 kuće i ostalo dvoje u 1/4 dijela kuće. Koliko je vidljivo uknjiženi smo u e-zemljišni izvadak.. Upravitelj smatra, odnosno pokrenuo je izradu elaborata jer je negdje pronašao odstupanje od 1m2? Ima li to smisla? Obzirom na novi zakon da li je moguće ostaviti vlasništvo u postocima - idealnim dijelovima. Nama trenutno tako više odgovara.. Svaka pomoć je dobro došla
  2. Poštovani, upravo sam dobila rješenje o ovrsi od porezne uprave u koje bi se trebalo provesti pljenidbom novčanih sredstava (plaće) ovršenika koju ima kod poslodavatelja, u rješenju je navedno da se može pisati žalba, interesira me da li se može tražiti otplata duga u ratama te da li će žalba prolongirati blokadu računa? Naime upravo sam na porodiljnom dopustu te sam upoznata da rodiljna naknada ne podliježe ovrsi kao i komplikacije - naknada za čuvanje trudnoće. Po primitku opomene od porezne uprave pisala sam im dopis (25.10.2010) da ih molim odobrenje plaćanja duga u ratama (radi se o dugovanju od cca 3500,00 kn) na što sam dobila usmeni odgovor da je dugovanje premalo da bi se plaćalo u obrocima od 600 kn..Molim vaš savjet.
  3. Poštovani, molila bih pravni savjet vezano za sljedeću situaciju: u obiteljskoj kući iznajmjljujemo poslovni prostor prethodni zakupoprimac napravio je prilično velik dug prema plinari te su plinari uklonili brojilo. Kako nam je u planu poslovni prostor ponovno iznajmiti zanima me da li možemo zatražiti novi priključak i brojilo za navedeni poslovni prostor ili ćemo na kraju biti prisiljeni podmiriti dug od prethodnog zakupoprimca pa namiriti svoje dugovanje privatnom tužbom.. Naime obavijestili smo plinaru još prije godinu dana da je dotični gospodin napustio poslovni prostor te da poduzmu i korake prisilne naplate što se još uvijek nije dogodilo. Molim savjet.
  4. Dakle porezno rješenje za 2008. godinu stiglo danas 16.12.2009. godine sa navedenim dugovanjem. Definitivno se kanim žaliti na isto, ali zanima me da li dugovanje trebam podmiriti...jer sve do polovice 2007 godine, porezna je uredno slala uplatnice sa porezom koji je trebalo platiti (radi se o najmu poslovnog prostora, ugovor uredno prijavljen) i onda su uplatnice prestale stizati, na moj pozive gdje su uplatnice i rješenja nitko nije reagirao sve do trenutka kad je istekao najam 30.09.2009. kada sam im poslala dopis da je ugovor o najmu istekao.. ovrha nije pokrenuta.
  5. Naravno da se radi o istom slučaju - inače to ne bih ni spomenula, a predmetni sud mi je oprostio kaznu temeljem toga što u Radićevu ulicu mogu ući i parkirati samo stanari ali naravno da je bilo u isto vrijeme barem 10 parkiranih vozila u ulici bez dozvola koje nitko nije kaznio!! jer su bili propisno parkirani a ja kao stanar nisam imala gdje stati ni na tih 10 minuta koje sam došla doma s trbuhom do nosa. Policajac kad me je vidio umro je od neugode, a kad sam ga pitala zašto se ulica ne čisti od automobila koji su parkirani bez dozvola za ulazak - rekao je da tu ne može ništa učiniti!?
  6. Bila sam na sudu i kako ste i naveli kamate i troškovi su zbilja premašili glavnicu, rješenje je visilo na oglasnoj ploči 15 dana, a sad imam dvojbu po pitanju sljedećeg. Prekršajni sud mi je u 2004. godini ukinuo (oprostio) kaznu temeljem koje je i došlo do radnje premještanja vozila dakle po tome nije se trebala provesti naplata i ovog duga prema Zagrebparkingu ili? Ima li smisla napisati kakav prigovor? Hvala.
  7. Ovrhovoditelj je Zagrebparking. Nikad ništa od te ovrhe nije stiglo, danas me je zbilja iznenadilo....
  8. Molila bih savjet vezano za slijedeće: naime danas na vratima dočeka me Obavijest ovršeniku da su dana 19.11.2009. sudski ovršitelji došli provesti ovršne radnje na pokretninama.... temeljem rješenja o ovrsi od 22.12.2003. godine (koje ja nikad nisam primila) radi naplate glavnice od 300,00 kn sa pripadajućim kamatama i troškovima postupka... Trebam li ja platiti tih 300 kn, koliki su mi još dodatni troškovi.... molim pomoć. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija