Jump to content

Sizif

Korisnik
  • Broj objava

    267
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kako je moguće da je u Republici Hrvatskoj na snazi zakon u kojemu su kazne zapriječene u novčanoj protuvrijednosti njemačkih maraka? Nedopustivo bi bilo da su kazne zapriječen i u eurima, a pogotovo u valuti koja odavno ne postoji. Što je tu s načelom određenosti i odredivosti kazne?
  2. U ovom slučaju, opći uvjeti poslovanja davatelja usluge, odnosno prodavatelja, imaju prednost pred odredbama ZOO-a, ako zakonske odredbe nisu prisilne naravi. U općim uvjetima poslovanja vjerojatno stoji da se pretplatnički odnos zasniva ugovorom u pisanom obliku, te se usmeno dogovaranje ne može smatrati sklapanjem ugovora. Ako je ugovor o pretplati s povlaštenom cijenom uređaja bio jedini motiv za promjenu operatera, najlakše bi bilo da se protekom određenog vremena jednostavno vrati na starog operatera.
  3. Pozdrav, svima! Samo bih predložio zainteresiranima informiranje putem Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. http://www.dziv.hr/hr/
  4. Na koji su način uopće pronašli marihuanu kod tebe?
  5. Ako se radi tek o zahtjevu o kojemu se treba odlučivati, pečat ni potpis službenika nemaju nikakve važnosti, jer taj službenik (vjerojatno u poslovnici tvrtke) niti ne odlučuje o tom zahtjevu, već morate čekati odgovor od Iskona.
  6. Mislim da je važno napomenuti da se ovakva vrsta otkaza smatra sporazumnim otkazom, uz sve posljedice koje takva vrsta otkaza za sobom vuče.
  7. Nevjerojatno mi je kako osoba koja je policijski djelatnik (ili je to bila) ima ovakvo razmišljanje i otvoreno govori ovakve stvari te potiče na diskriminaciju osoba na temelju njihovog fzičkog izgleda. Zakon o kaznenom postupuku, Zakon o policiji te Pravilnik o načinu postupanja policijskih službenika određuju način ophođenja policijskih službenika prema građanima. Vaše osobno mišljenje nije mjerodavno za određivanje osnovnih pretpostavki za poduzimanje postupovnih radnji. Sramotno!
  8. Ako uza se imaš osobnu iskaznicu, a uz pretpostavku da nema osnove sumnje za počinjenje određenog kaznenog djela ili prekršaja, ne mogu te privesti niti pretraživati.
  9. Sizif

    Oporuka

    Ukoliko se radi o ugovoru do dosmrtnom uzdržavanju, primatelj uzdržavanja bio je dužan za života prenijeti davatelju uzdržavanja (vama) svu ili dio svoje imovine. Koja je imovina bila predmet ugovora? A što se tiče osiguranja potrebne njege, smatram da niste dužni plaćati njegovateljicu, ako vi osobno, svojim radom i zalaganjem, možete dotičnoj priskrbiti svu potrebnu njegu.
  10. Pod izgled znaka (verbal el.) treba upisati ime. Vizualni izgled ovdje nije moguće pretraživati. A što vas zanima u vezi imena udruge?
  11. "Ime, logotip, amblem, etiketu ili druga razlikovna obilježja vašeg proizvoda i/ili usluge moguće je zaštititi žigom." DZIV Na citiranoj stranici može se naći i baza podataka zaštićenih žigova u Republici Hrvatskoj. Vezano uz konkretne imena: "Mickey Mouse" u Hrvatskoj nije zaštićeno, dok "Snoopy" jest.
  12. Problem je u tome što u optužnom prijedlogu inspektorat ne poziva na kažnjavanje po čl. 144. st. 3.(kažnjavanje fizičke osobe novčanom kaznom od 5.000 do 15.000 kn), već po čl. 144. st. 1. i 2. (kažnjavanje pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi). Kako se postaviti na sudu?
  13. Uzme li se u obzir da je trgovina na malo trgovački obrt, a time nije pravna osoba, kako tumačiti optužni prijedlog Državnog inspektorata Prekršajnom sudu, kojim se traži kažnjavanje obrta zbog povrede čl. 8. st. 2. Zakona o zaštiti potrošača (Trgovac je dužan u prodajnom prostoru vidljivo istaknuti obavijest o načinu podnošenja pisanih prigovora iz stavka 1. ovoga članka), a na temelju čl. 144. st. 1. podst. 9. i st. 2. istog zakona - "Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba...", odnosno "Za prekršaje iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom od 10.000,00 do 15.000,00 kuna." Dakle, spomenute prekršajne odredbe Zakona o zaštiti potrošača govore samo o kažnjavanju pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj, a obrt to nije. Zna li netko kakva je praksa?
  14. Na temelju rješenja o nasljeđivanju provedete etažiranje nekretnine. S obzirom da mi se čini da ste se vi i ostali nasljednici sporazumno dogovorili što i u kolikom omjeru kome pripada, mislim da ne bi trebalo biti problema da postupkom etažiranja bude uspostavljeno ono stanje koje je ostavitelj želio.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija