Jump to content

apis73

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najam iznosi 2200 KN bez PDV-a, a plaće neto...
  2. Ostala sam bez posla i razmisljam da sama otvorim trgovinu mjesovite robe. Zanima me koliki bi trebao biti minimalni mjesecni promet u trgovini da bih mi se isplatilo ulaziti u taj posao s tim da moram placati najam lokala, dvoje zaposlenih s placom od 3.000,00kn i ostalo.
  3. nitko nam u policiji nije rekao da je rok 8 dana prijaviti se. Naravno da cemo se zaliti visemu sudu no sto ako nas odbiju. Ta puska za nas ima neprocjenjivu emotivnu vrijednost! :tuzan:
  4. Nakon tatine smrti, mama je zeljela zadrzati lovačku pušku kao uspomenu. Odnijeli smo je na onesposobljavanje ali nismo znali da u roku 8 dana od podizanja onesposobljenoga oruzja moramo prijaviti u policiji. Mama je dobila 1000 kn kazne i što nas je najviše pogodilo je trajno oduzimanje oruzja koje prelazi u vlasništvo PU Vinkovci.Što će njima onesposobljeno oruzje i na koji način mozemo vratiti pušku?
  5. Zanima me još da li se glasovno snimanje uvažava kao dokaz o psihičkom zlostavljanju.
  6. Molim pomoć pravnim savjetima, a i mišljenja koji ovo čitate! Naime, u braku sam već 16 godina i ne mogu više psihički podnijeti stalna psihička zlostavljanja. Imam dvoje djece tinejđerske dobi i trpimo stalnu galamu, psovke i omalovažavanja od strane njihova oca tj. moga supruga. Ja sam ne zaposlena i ne znam kome da se obratim za pomoć. Želim se maknuti od njega i naravno želim prije svega da to bude što bezbolnije za djecu.Nemam od čega plačati podstanarstvo, režije, hranu...Ako nasilje prijavim policiji ne znam da li će oni vjerovati i kakva je procedura. Bojim se da je on spreman na sve i legalno posjeduje pištolj. Bojim se da on ne dobije skrbništvo nad djecom jer im kupuje ono što žele, ne znam da li bi djeca otišla sa mnom od njega. Ona nisu svjesna da je to psihičko zlostavljanje. Kao majka i kao moralna osoba znam da ih moram zaštititi od takvoga načina komuniciranja.
  7. Koliko dugo traje proces rastave braka ako je osoba psihički zlostavljana,da li žrtva ostaje u domu,a zlostavljač se udalji?
  8. Molim pomoć! Da li se za upis u srednju školu gleda ocjena obaveznoga stranoga jezika ili to može biti izborni strani jezik? Imaju li djeca mogućnost izbora?
  9. Samo naprijed! Za učenje nikada nije kasno. Ja imam 36 godina i u zadnje vrijeme sve više razmišljam "zašto nisam išla na fakultet???" Djeca su mi dovoljno velika i nemam više toliko obaveze oko njih, nezaposlena sam. Zašto ne učiniti nešto za sebe!
  10. Neznam odgovor na pitanje koje si postavio, ali za oko mi je zapelo "20% invalidnosti za ranjavanje". Mislim da možeš dobiti puno više samo budi uporan, uporan i uporan. I to traje dugo, godinama ali isplati se.
  11. Da li postoji mpgućnost i povrata novca za sve priključke koje smo sami plačali?
  12. Prije 10 godina suprug je od MORH dobio kredit za izgradnju obiteljske kućue u Vinkovcima. Kredit je umanjen za 20% kolika mu je tada bila invalidnost. U međuvremenu je otišao u invalitsku mirovinu i išao je na povećanje invalidnosti kija sada iznosi 40%. Da li ima pravo i od koga tražiti smanjenje kredita u postotku za koliko mu se invalidnost povećala. Da li ima pravo na kanalizacijsku mrežu koja je nedavno ovdje prošla i od koga. Nije koristio nikakve povlastice kao npr. besplatno građ. zemljište, plin, voda,...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija