Jump to content

Brianna

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Obaveza placanja rada ucitelja

  Pronašla sam Pravilnik o kućnom redu te Godišnji Plan i program rada škole te druge Akte koji se ne odnose na moja pitanja (npr. Pravilnik o zaštiti od požara, Etički kodeks, Pravilnik o zapošljavanju). Niti u jednom nisam pronašla ništa od navedenog. Što se tiče trećeg pitanja o povećanim troškovima prijevoza koje mi nije isplaćeno za školsku godinu 2018/2019. Uspjela sam pronaći na internetu Odluku Ministarstva vezano za navedene troškove koja u točki X. kaže da je škola dužna dostaviti Zahtjev Ministarstvu do 10. u mjesecu za protekli mjesec. Ne znam koju težinu ima Odluka Misnistarstva ili škola može raditi šta hoće pa Zahtjeve slati kada stigne, ako stigne itd. Kada sam na početku mjeseca postavila pitanje školi što se s isplatom dogodilo, odgovorili su mi da mi ne mogu dati informaciju jer imaju Reviziju, da se strpim (nakon godine dana) i kada im sve to završi, da će onda vidjeti što i kako (hm, da). Upravo zbog svih prethodnih pitanja, a manjka konkretnih informacija sam postavila ovdje pitanja, jer stvarno neznam koga da pitam, a svaki prethodni put ste mi dali dobre odgovore.
 2. Obaveza placanja rada ucitelja

  Radi se o drzavnoj skoli. Mislila sam da privatne skole ne strajkaju, ispricavam se sto to nisam navela. Skola ima statut koji sam procitala, ali nisam pronasla niti jedan odgovor na pitanja koja me muce.
 3. Poštovani, Kao roditelj ucenika ukljucenog u cjelodnevno odgojno obrazovni rad skole, sklopila sam ugovor sa skolom. Clankom 4. Ugovora propisano je da se roditelj obvezuje placati troskove rada ucitelja tijekom 10 mjeseci. Clankom 5. Ugovor obvezuje roditelja da rad ucitelja, roditelj placa u punom ugovorenom iznosu bez obzira na izostanak ucenika (npr. bolest). Zanima me da li imam osnove odbiti placanje u punom iznosu rad ucitelja za vrijeme trajanja strajka s obzirom da je ugovorom propisana obveza placanja rada ucitelja, ali ne i ovakvih iznimki. Isto tako zanima me da li je skola u duhu sa zakonom ukoliko propise da se marenda otkazuje na tjednoj bazi a ne na dnevnoj i to najkasnije do petka do 15h (koji prethodi tjednu izostanka djeteta iz skole. (Npr. Zbog bolesti). Naime, nitko ne moze unaprijed predvidjeti kada ce dijete biti bolesno, a primjerice u mom slucaju, dijete se razbolilo u srijedu 6.11. na dan strajka te po pravilima skole ispada da sam 31.10. do 15h trebala otkazati marendu za 7.11 i 8.11. kako ne bih morala placati obrok u skoli za vrijeme izostanka djeteta. Isto tako sam 8.11. do 15h trebala otkazati marendu za cijeli sljedeci tjedan, naravno ako dijete ne ozdravi do ponedjeljka. Nadalje, trece pitanje je, kome se mogu obratiti ukoliko skola ne isplacuje troskove prijevoza za roditelja i dijete koje je obavezno odlaziti na strucnu pomoc (npr. Logoped) koji nije u skoli vec na drugoj lokaciji. Naime, troskovi prijevoza nisu mi isplaceni za skolsku godinu 2018/2019. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i savjetima.
 4. Hvala na odgovorima. Samo sa ovakvim informacijama ste mi već puno pomogli. Barem sada znam kako dalje.
 5. Dana 5.1.1984. godine sklopljen je ugovor o koristenju grobnoga mjesta na 30 godina i jednokratno placena 30-o godisnja naknada. Ugovor o koristenju sklopio je suprug koji je nakon 5 godina darovnim ugovorom prenio koristenje na mene. Temeljem darovnog ugovora, dana 21.2.1989. godine sklopljen je ugovor o koristenju grobnoga mjesta na 30 godina i opet, jednokratno, placena 30-o godisnja naknada. Prilikom sklapanja ugovora 1989. godine, na moje ime, stavio se van snage prvotni ugovor te nije izvrsen povrat uplate iz 1984. godine. Cime slijedi da je naknada za grobno mjesto placena dva puta za period od 1989-2014. godine. Dopisom zaprimljenim 2019. godine, od drustva koje upravlja uredjenjem i odrzavanjem groblja, poziva me se na uplatu iznosa u visini od cca 7.000,00 kn za jednokratnu grobnu naknada u svrhu izdavanja Rjesenja o koristenju grobnog mjesta na neodredjeno vrijeme. (Tek sada sam utvrdila dvostruku uplatu.) Mogu li traziti izdavanje Rjesenja na ime dvostruke uplate za period od 25 godine te eventualno nadoknaditi razliku za 5 godina (1.166,67 kn) kako bi se moglo izdati trazeno Rjesenje.(7.000,00 kn/30 godina = 233,33 kn/god, 233,33kn ×5 god = 1.166,67 kn). Molim Vas da mi navedete pravnu osnovu na koju bi se mogla pozvati prilikom svog zahtjeva. Isto tako, ukoliko nema osnova za predlozeno rjesavanje situacije, molim Vas da me savjetujete sa nekim drugim nacinom. Unaprijed zahvaljujem.
 6. Prelazak državne granice s maloljetnim djetetom

  Informirala sam se za putovanje avionom u UK. Iz konzulata sam dobila preporuku da bi trebala sa sobom imati pisanu izjavu od drugog roditelja u obliku Suglasnosti. Na internetskim stranicama ima različitih odgovora i mišljenja. Mislim da kontrola prelaska djeteta preko granice, najviše ovisi o djelatnicima na graničnim prijelazima, a sve u skladu s Zakonskim propisima koje propisuje pojedina država. Mišljenja sam, da osoba koja putuje s malodobnim djetetom, za sigurnije i udobnije putovanje, bolje je da ima Suglasnost.
×