Jump to content

Midori

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Namjeravam kupiti nekretninu i treba mi odvjetnik koji će: - provjeriti urednost vlasništva nekretnine, vodi li se možda nad nekretninom kakva parnica itd. - sastaviti kupoprodajni ugovor (ili prekontrolirati prodavateljev ugovor)i - izvršiti eventualno ostale prtrebne radnje te me savjetovati o svim pravnim aspektima kupnje. Molim ponude i/ili preporuke na PM.
  2. Hvala na odgovoru! Točno je da je tako stajalo u ugovoru, ali ja im se nisam javila radi odrađivanja radi ugovorenog radnog staža već sam se zaposlila u drugom gradu. Da jesam (ali to je sad što bi bilo kad bi bilo), sasvim sigurno mi ne bi mogli osigurati posao jer znam da su sva mjesta u mojoj struci u tom gradu bila popunjena. Što znači apsolutna zastara i od kada teče? Od moje je diplome prošlo 10 godina. I zašto je mojoj majci rečeno da za ovo ne postoji zastara? Mislite li da su neupućeni ili da namjerno nisu rekli istinu? U svakom slučaju, hvala na pomoći.
  3. Zbilja mi je jako hitno, svaki bi mi odgovor pomogao. Dakle, u razdoblju od 1994.-1998. primala sam studentski kredit od poglavarstva grada. U ugovoru je stajalo da će se kredit morati vraćati, ali mojoj je mami nekoliko činovnika natuknulo da taj kredit nitko nikad nije vratio. Prošle su godine, moji su roditelji povremeno primili nekakvo pismo (vjerojatno opomenu) - ja više ne živim u tom gradu pa je sve slano na adresu mojih roditelja. Sad je došlo nekakvo zastrašujuće pismo (ne znam točno kakvo, nisam ga vidjela), ali moja je mama odlučila otići u banku i potpisati ugovor o vraćanju kredita. Jedan joj je činovnik iz poglavarstva grada rekao da za vraćanje tih kredita ne postoji zastara pa me zanima je li govorio istinu.
  4. Po njihovoj tvrdnji, dospjeće računa bilo je 21.9., 21.10. i 21.11. tako da zastara nije nastupila. Ovo ne razumijem . Što znači neažurnost ovrhovoditelja (odnosno zašto bi ovrhovoditelj u ovom slučaju bio neažuran)? I kako mogu vidjeti izvod iz poslovnih knjiga? Ako ne razumijem, onda bih vjerojatno trebala uzeti odvjetnika, a to bi me došlo više od ovih ovršnih troškova pa je vjerojatno najbolje da kako god mogu platim. Ah!
  5. Stiglo mi je rješenje o ovrsi od javnog bilježnika jer nisam platila pričuvu za 3 mjeseca 2006. godine (500tinjak kuna). Međutim, ja sam dva tjedna prije nego što sam dobila rješenje o ovrsi podmirila sva svoja dugovanja pa me zanima moram li sad plaćati troškove ovršnog postupka (koji su btw veći od samog duga koji sam imala, skoro 900 kuna ) i postoji li način kako da to izbjegnem? Rješenje je doneseno 10.9.2009., a ja sam ga tek sad dobila. Da nije nastupila kakva zastara? Potpuna sam neznalica u pravnim pitanjima pa bi mi svaka pomoć dobro došla.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija