Jump to content

Chewbacca

Korisnik
  • Broj objava

    155
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Ako nekog zanima sad mi je rečeno da za mene posla ima barem još godinu dana. Vidjeli su i sami da nisam glup i da se ne dam zastrašiti. U mom rješenju o prijemu jasno piše koliko mi traje radni odnos.
  2. Dotični koji je počeo cijelu priču uopće nije pravnik. Dok su mi pravnici rekli da za to nema pravne osnove. Ako treba spreman sam ići i na sud.
  3. Da odem prije isteka radnog odnosa. Osim toga ako je sve legitimno zašto mi kadrovska nije htjela dati odgovor na jednostavno pitanje? Je li to normalno?
  4. Ni u mom rješenju o prijemu, a bogami ni u Zakonu o državnim službenicima ne piše da se može otkazati državna služba na određeno radi rezanja troškova. Ja na tu priču ne nasjedam jer su sredstva za to unaprijed OSIGURANA bilo u fondovima EU bilo u državnom proračunu.
  5. Možda im je istekao radni odnos na određeno, pa misle da su dobili otkaz, laicima je to isto, no ja kao pravnik znam razliku. Bio sam u kadrovskoj i postavio im pitanje može li mi se otkazati sa 1.1.2024., međutim kadrovska je rekla da će proučiti moje rješenje o prijemu i dati mi odgovor, te da dođem kasnije, međutim nakon što sam došao kasnije nisu mi htjeli dati odgovor. Nakon toga sam kontaktirao jednu odvjetnicu i jednu pravnicu iz kadrovske iz jednog drugog tijela i dostavio im rješenje o prijemu. Oba dvije su mi rekle da nema nikakve pravne osnove za to, a odvjetnica je mišljenja da se tu radi o zastrašivanju.
  6. Ne. Kaže da ima posla na projektima, ali ne puno, a projekt koji se financira iz fondova EU je komasacija, međutim kao treba rezati troškove. Znači ima projekata komasacije, a meni u rješenju u prijemu jasno kaže da sam zaposlen za potrebe tog projekta, i da mi radni odnos traje do početka 2016. To je u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021-2026., a na stranici od NPOO tj Vlade nema nigdje govora da taj projekt završava prije nego je predviđeno.
  7. Pozdrav svima. Radim u jednom ministarstvu na određeno kao viši stručni savjetnik na projektu koji se financira iz fondova EU. Jedan od nadređenih tj. načelnik sektora mi je priopćio da namjerava raskinuti moj radni odnos zaključno sa 1.1.2024. jer kao nema puno posla na tom projektu. Međutim radni odnos mi traje do 31.12.2025. što izričito piše u rješenju o prijemu tj. do završetka tog projekta. Pravnik sam i znam da nema pravne osnove za tako nešto čitajući zakon o državnim službenicima. No zanima postoji li negdje neka odredba koja bi mu tako nešto omogućila?
  8. Evo da se pohvalim da sam i ja položio javnobilježnički ispit prošli mjesec. Bilo nas je pet u grupi i svi smo uspješno položili, a objektivno govoreći svi smo se i dobro pripremili. Kod prve grupe pitanja najbitnije je naravno znati zakon o javnom bilježništvu i zakon o nasljeđivanju, mada je bilo pitanja i iz drugih zakona iz popisa literature. Radnju sam imao o kupoprodajnom ugovoru. Kod druge grupe pitanja naravno je ZTD najbitniji. Prođen je cijeli ZTD na usmenom, no nije se išlo u detalje, nego samo osnovne i najbitnije stvari. Imao sam jedan zapisnik za pisati. Kod treće grupe pitanja pitanja su bila iz poslovnika i o pristojbama. Naravno potrebno je proći i pravilnike o odjeći, sjedištima, uredima i radnom vremenu javnih bilježnika, a koji pravilnici baš nisu veliki. Svatko od kandidata je imao nekih 7-8 pitanja iz pojedine grupe, a usmeni je trajao oko 3 sata.
  9. Što nije nitko sa ovog foruma polagao sudački odnosno završni ispit?
  10. Obzirom da uskoro stječem uvjet za polaganje sudačkog ispita zanima me sve o sudačkom ispitu odnosno što sve sudački ispit obuhvaća, kako se polaže, koliko je težak, da li je teži od pravosudnog ispita i dr. Obzirom da nema pdf za ovu temu predlažem adminima da otvore novi pdf za ovu temu.
  11. Bio sam zaposlen na temelju natječaja koji je raspisan radi povećanog opsega posla, no u praksi sam mijenjao kolegicu koja je otišla na porodiljni i koja je našla drugi posao dok je bila na porodiljnom. I ja mislim da je najvjerojatniji razlog je štednja, dok posla i dalje itekako ima za sudske savjetnike tu prije svega mislim na obnove zem. knjiga. Također bi trebao napomenuti da je kolegi koji je dobio posao na istom natječaju kao i ja produljeno. Mislim da bi bilo pošteno da sam dobio obrazloženje za neproduljivanje radnog odnosa jer sam se iskazao na teškoj referadi. Čuo sam da će biti novi natječaj za sudskog savjetnika, no ne mislim da će biti za moje radno mjesto nego radi zamjene kolegice koja je nedavno otišla raditi na drugi sud, mada mi nema logike s jedne strane meni ne produljiti radni odnos, a s druge strane raspisati novi natječaj.
  12. Poštovani. Bio sam zaposlen na određeno na godinu dana kao sudski savjetnik i radni mi odnos nije produljen premda je moj poslodavac poslao zahtjev ministarstvu pravosuđa da mi se produlji radni odnos. Mene zanima zašto mi nije produljen radni odnos? Je li zbog mjera štednje ili nečeg drugog? Znam da se hvatam za slamku, no je li moguće da mi nije produljeno jer nisam prijavio boravište u mjestu u kojem sam radio? Radio sam na drugom kraju Hrvatske.
  13. Pozdrav svima. Zanima me da li se pisana opomena i pisana opomena s upisom u očevidnik dostavljaju drž. službeniku prema kojem su izrečene?
  14. Samo da dopunim Bazuku. Iz trgovačkog prava budu dva pitanja iz Zakona o trgovačkim društvima i jedno iz ostalih zakona.
  15. U neutralnoj situaciji i to dok ste bili na jednoj raspravi zastupali stranku.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija