Jump to content

Pax82

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Draga kolegice Agness, ali i svi ostali koji ste se priključili ovoj temi, hvala na podršci,a svima ostalima koji su se našli pljuvati po meni samo mogu reći da sam prije nekih mjesec i pol dana napisao dosta dugačak i opširan post u kojem sam se dosta detaljno osvrnuo na te komentare ali su ga netom nakon objavljivanja skinuli, pitam se zašto . Ukratko, na ove gore postove da nisam ništa poduzeo osim što sam pokrenuo ovu temu, samo ću reći slijedeće: dakle, od svih kolega koji su pročitali post ili ga komentirali javila mi se samo jedna osoba koja se bila voljna naći sa mnom ili na bilo koji drugi način stupiti u kontakt, te zaista poraditi na tom prijedlogu. No bez obzira na sve, a kako sam i prije govorio nemam ja nikakva ekskluzivna prava na pokretanje ove peticije ili na poticanje bilo kakvih izmjena po ovom pitanju, to je nesto što se tiče svih nas, pa bi po mom mišljenju trebali svi zajedno djelovati. ,Ja sam sada opet prijavio ispit za rok u 3 mjesecu, no ukoliko će ove izmjene zaista stupiti na snagu u 9 mjesecu, suglasan sam sa prijedlogom da ga i odgodim jer ne vidim razloga zašto da se opet provlačim kroz ovu torturu ukoliko će mi za par mjeseci polaganje biti olakšano, a vjerujte mi ukoliko su izmjene zaista takve kako se navodi, polaganje će biti znatno olakšano. Uglavnom, mislim da imamo pravu na ovu informaciju.
  2. Kolege, istina je da sam ja pokrenuo ovu temu, ali ne smatram da imam ekskluzivna prava na pokretanje ove peticije dapače, smatram da je ovo nešto što utječe na sve nas, tako da se svi mogu slobodno aktivno uključiti u ovu inicijativu. Naime, radim u odvjetničkom uredu, pa Vam je onda jasno koliko imam slobodnog vremena. Pokretanjem ove teme htio sam prvenstveno vidjeti postoji li još istomišljenika po ovom pitanju. No, svakako stojim iza svega što sam rekao, ali kako baš nemam iskustva s peticijama, a vidim iz par postova da bi par kolega/ica moglo imati neka iskustva s tim, predlažem da napravimo on-line peticiju. Stoga, molim sve kolege/ice koji žele aktivno sudjelovati da mi se jave porukom, kao i one koji imaju iskustva s postavljanjem on-line peticija pa ćemo oformiti neku radnu skupinu i složiti konkretan prijedlog prema Ministarstvu, jer je više glava svakako pametnije od jedne. Obzirom već postoje određena saznanja da bi se Zakon mogao mijenjati, bilo bi poželjno da u što skorijem roku uputimo konkretan prijedlog glede izmjena, tako da se čuje i naš glas. Kako nemam facebook, twitter ili sl. kolege koji su članovi neke društvene mreže mogu slobodno copy/pasta-ti moj post na iste, kao i na zid vlade RH.
  3. Poštovane kolege, riječ je o sljedećem. Dakle, na roku u rujnu 2012. polagao sam pravosudni ispit i kao što vjerojatno možete zaključiti po naslovu nisam ga položio. Samo ću Vas u par riječi upoznati sa tijekom polaganja istog. Na pismenom dijelu ispita postigao sam 26 od 30 mogućih bodova, te sam sveukupno ostvario 77 bodova, dakle, još 51 bod na usmenom. Na usmenom dijelu ispita položio sam prve 4 skupine ( točnije GP, trgovačko, ovrhu, GPP, obiteljsko, kazneno , kazneno procesno, radno, upravu i zus ) na 5 skupini ustav, org i eu sam dakle pao,i to na način da sam od potrebnih 5 ostvario 4 boda. Dakle, kiksao sam na jednom predmetu organizacija pravosuđa. Obzirom na gore navedeno, smatram iznimno nepoštenim da ponovno moram polagati sve ispočetka, a sa mnom se složio čak i jedan od mojih ispitivača obzirom su kolega i kolegica koji su polagali sa mnom položili iako su imali ukupno manji broj bodova od mene ( 72 i 60 bodova ) ali su iz svake skupine ostvarili potreban broj bodova za prolaz. Cijeli taj novi princip polaganja mi se čini kao teatar apsurda. Naime, ukoliko sam jednom zadovoljio na pismenom djielu ispita iz kojeg razloga se bar pismeni ne može priznati?? Ne želim da me se pogrešno shvati ali stres pisanja presuda ne bih poželio niti najgorem neprijatelju. Ne želim niti govoriti o apsurdu o potrebnih 56 bodova za prolaz jer ti se može dogoditi da padneš i sa 90 bodova ako na jednoj skupini ne ostvariš potreban broj bodova za prolaz?! Uostalom sve to mi se čini nepoštenim u odnosu na kolege koji su pravosudni polagali po starom. Naime, ja bih sada po tom principu trebao polagati samo jedan predmet za kojeg bi mi bilo dovoljno uzeti tjedan dana godišnjeg, a ovako opet moram moljakati poslodavca za bar mjesec dana slobodnog + tjedan dana za presude. Ovim zakonom dakle, stavlja se nas vježbenike u izuzetno nepovoljan položaj u odnosu na naše poslodavce, a šanse da upravo zbog pravosudnog, odnosno ovakvog sistema polaganja izgubimo posao su ogromne i realne. Stoga, želim vidjeti da li postoji potrebna većina, odnosno volja da nešto pokrenemo, da se to izmijeni na način da se bar pismeni dio ispita prizna na sljedećem roku ako već ne može sve biti kao po starom. Čak je i jedan od ispitivača rekao da oni to smatraju nepoštenim i da i oni razmišljaju o pokretanju inicijative za izmjenu ovog zakona. Dakle, što kažete? Pa ipak smo mi pravnici, ako se ne možemo zauzeti za svoja prava kako ćemo se boriti za tuđa?
  4. Poštovane kolege, riječ je o predmetu za naknadu štete za neimovinsku i imovinsku štetu nastalu uslijed prometne nezgode. Naime, nakon obraćanja osiguranju u obvezi putem odštetnog zahtjeva u mirnom postupku isto osiguranje je ali tek nakon podizanja tužbe djelomično ispunilo tužbeni zahtjev i isplatilo jedan dio glavnice i kamate na taj dio isplaćene glavnice. Podneskom sam umanjio tužbeni zahtjev za isplaćeni dio glavnice ali ne i za isplaćene kamate. Sada osiguranje, odnosno tuženik u podnesku prigovara što nisam tužbeni zahtjev umanjio i za plaćene kamate ( RIJEČ JE O NEKIH 200 kn kamata). Moje pitanje je slijedeće; Može li se, i treba li se tužbeni zahtjev umanjivati i za isplaćene kamate ( jer mi to nije nikako logično ??
  5. Pax82

    Ima li to igdje?

    Hej ima jedna firma što traži pravnika s položenim pravosudnim i 3 godine radnog iskustva, trebaju za rad u radnom i trgovačko pravu, pa ako si zainteresiran javi mi se na mob 099 692 3864
  6. Odeš na stranicu odvj. komore, tamo imaš njihov mail i kontakt broj, napišeš CV i zamolbu to im pošalješ i oni ti se jave kad ih kontaktiraju odvjetnici koji trebaju vježbenika..ja sam tamo vec 9 mjeseci u njihovoj bazi i još me nitko nije kontaktirao ali eto ti pokušaj..
  7. Hej ljudi, Je li netko ikada bio na testiranju za odv. vježbenika u odvjetničkom uredu? Zanima me kako ta testiranja izgledaju ? Ured se bavi više manje svim granama prava, pa ne znam što mogu očekivati?! Hvala!
  8. Slažem se s Vama kolegice, i samom mi je tako ali eto kolko vidim nema baš nesto zainteresiranih za takav potez!!
  9. Ljudi moji ti uredi što stave oglas na samo jedan, dva dana oni već imaju koga će zaposliti a moraju isti objaviti na stranicama HZZ-a samo zbog poticaja i to je sve..Još jedna od parodija u našoj državi!Nažalost!
  10. Evo ovako, u narodnim novinama je pisalo da se za svako radno mjesto pošalje posebna prijava u kojoj se nalaze ovjereni preslik ili izvornik diplome i domovnice..sve skupa koštalo me oko 300 kuna...Nadalje, na posao.hr pisalo je kako čak i radna knjižica treba biti ovjerena, da bi mi kolega iz Osijeka koji je osobno dostavio dokumentaciju rekao kako mu je dotična gospođa u Županiji rekla kako uopće nisu trebali biti ovjereni dokumenti.. Ma mislim ko tu koga više pravi ludim, otkako tražim posao potrošio sam sada već mogu reći i tisuće kuna za ovjeravanje dokumenata,za putovanja na raznorazna testiranja sa kojih mi čak ne jave niti razultate i onda se čude kad tamo neki pojedinac poludi i napravi neku težu glupost,svi su ti natječaji po meni samo nešto što isti moraju napraviti po glupim zakonima ove možeš mislit " SOCIJALNE" države, a stvarnost je da se već i prije samog natječaja zna tko će tamo raditi!! Zaključak je po meni da ako nemaš novaca ili poznanstva, da bi se zaposlio preostaje ti samo sreća da naletiš na nekog rijetko poštenog čovjeka! A svima nama drugima PREOSTAJE DA SE ORGANIZIRAMO U NEKI PROSVJED POPUT SELJAKA JER OVA VLADA IZGLEDA REAGIRA SAMO NA TAKO NEŠTO?!
  11. Je, rekli su da će se svima javit do sredine prošlog tjedna bez obzira na rezultat!!!Al, eto biće zaboravili!
  12. Hej, jesu koga zvali u drugi krug??Rekli su da će javit sredinom ovog tjedna..
  13. Pax82

    SAFU?!

    Ma ne znam , stvarno ludim više....Mislim jasno mi je da je engleski bitan, pričam ga vrlo dobro ali sad ispada da sam trebao ili živjet u Engleskoj ili studirat engleski da bi prošao na tim natječajima, uostalom šta njima treba pravnik ili prevoditelj?!A i to njihovo javljanje dva dana prije testiranja mi se u najmanju ruku čini prilično nekorektno i neodgovorno,kao uostalom i to što su naveli za testiranje "stručno znanje"?!, pa mislim nije li to malo preopćenito obzirom na prirodu našeg fakulteta???? Ma ne znam, stvarno se trudim pozitivno razmišljat ali ovakve stavri mi nimalo ne pomažu u tome!!
  14. Pax82

    SAFU?!

    Uglavnom, primio sam poziv na testiranje, a navodno se prijavilo na natječaj ni manje ni više nego 2 500 ljudi..Pa mislim , jel to normalno više?!
  15. Pax82

    rrif

    Pozdrav ! Jel mi možete reći kada su vas pozvali na testiranje? Ja sam se prijavio, ispunjavam uvjete ali nisu me pozvali..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija