Jump to content

is2405

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://is2405@gmail.com
  1. Molim za savjet! Imam jedan problem sa susjedom,naime imamo jednu parcelu šume nerazdjeljenu a gruntovni smo vlasnici svaki jedne polovine. Susjed već par godina sječe,a da pritom mene ni ne obavijesti. Prije je sjekao samo desnu stranu a lanjske godine je posjekao i oko 20m3 na lijevoj. Na moj upit (gdje je sad moje) on odgovara tamo gdje si sjekao do sad! Nisam sjekao nigdje rekao sam mu on meni na to,tamo je tvoje. Ove godine on podnosi zahtjev za doznaku u Šumariji i navodi kako je on ovaj drugi dio kupio od mog pokojnog oca (koji je umro u ožujku prošle godine). Ja sam gruntovni vlasnik od 1996.godine. Kako i gdje mogu ja podnijeti zahtjev za podjelu a da to bude bez troškova ili sa minimalnim troškovima jer sam lanjske godine imal dva smrtna slučaja i nemam novce za sudove. Inače sam branitelj i liječim se od PTS-a i bojim se sam sebe! Pomozite molim! Jer mi je strpljenje pri kraju a gad provocira na sve moguće načine. Unaprijed se zahvaljujem!
  2. pozdrav svim braniteljima! ofit-ovako 2005.sam predal 2007.prvi put na PLP-u i dobijem manje od 20% žalio se, žalba mi odbijena.onda nisam išao na upravni sud jer mi je rečeno da je postupak dugotrajan a da ja imam pravo na ponovni postupak tako da sam 2010.opet išel na PLP-stvo i priznato mi je 20% i ja se žalim na tih 20% sad mi je došlo ovo kaj sam napisal prošli put. hvala! pozdrav svim forumašima ispričavam se kaj sam zaboravil.2000-te sam imal težu povredu na radnom mjestu sa kojom sam sa 01.01.2002.umirovljen (zbog profesionalne nesposobnosti za rad) invalidnine nemam nikakve a mirovina mi je 1846,58 kuna tj. 1639,96 kuna + neki dodatak uz mirovinu 206,62 kuna.i to je to. još jedanput pozdrav i puno hvala
  3. pozdrav svima! dobio sam riješenje PLP-stva gdje mi je priznato 20% HRVI-a i na to rješenje sam se žalio. međutim dobio sam riješenje od DLP-stva da mi je žalba odbijena i poništeno riješenje PLP-a i smanjeno opet na manje od 20% i da imam 30 dana za pokretanje spora kod upravnog suda RH. molim savjet! hvala
  4. puno se zahvaljujem na odgovorima! dom nije dobila jer joj je falilo nekih deset bodova. ali ovo mi nije jasno boravište i prebivalište. a na stanu treba napraviti malu adaptaciju pa se ne može seliti dok se to ne napravi zato sam ja mislio dal se može nekako drugačije na poreznoj. pozdrav svima hvala!
  5. puno se zahvaljujem na odgovorima! dom nije dobila jer joj je falilo nekih deset bodova. ali ovo mi nije jasno boravište i prebivalište. a na stanu treba napraviti malu adaptaciju pa se ne može seliti dok se to ne napravi zato sam ja mislio dal se može nekako drugačije na poreznoj. pozdrav svima
  6. pozdrav svima! molim za pomoć znalaca. kupio sam stan u zagrebu pa imam malih problema. naime sa stanom je sve u redu osim neke male adaptacije. mislim papiri su uredni i sve je predano u gruntovnicu na uknjižbu prava vlasništva na stan.stan je kupljeni za kćerku jer je studentica u zagrebu. ovo joj je prva nekretnina pa koliko sam čuo ne treba platiti porez. ali sad sam išao na poreznu upravu i tamo mi je rečeno da mala treba uvjerenje o prebivalištu na toj adresi(gdje se nalazi stan). na to ja pitam dali to znači da mala mora mijenjati sve papire? rečeno mi je da. sad me zanima dali stvarno treba mala mijenjati adresu prebivališta ili ne? ona veli da baš i ne bi mijenjala adresu jer je u zagrebu svega utorak,srijedu,četvrtak i petak do podne. ali i samim tim bi izgubila neka studentska prava. ima li tko kakav savjet molim za pomoć. puno hvala!
  7. Ispričavam se kaj nisam prije odgovoril! E ovako ja sam imal težu povredu na radnom mjestu. Poslan sam na IK-u. Vještak na komisiji me pital da kaj bi ja? Rekel sam mu: doktore pa vi prema papirima znate najbolje, a on meni na to ti buš meni išel na rehabilitaciju tri mjeseca (ideš radit uz našu pratnju i plaču pojasnil mi je) ali ti papiri idu prije u Zagreb pa da vidimo kaj budu oni rekli. I dobijem ja opet poziv za IK-u za procjenu radne sposobnosti. I tu mi je rečeno da je revizija u Zagrebu sve odbacila i da sam u mirovini. Onda je počelo! firma neće zaključiti radnu knjižicu itd.. sve do odvjetnika i tužbe (tražena ošteta i renta do pune plaće) pa to traje i traje pa prvostupanjski,županijski,revizija. Pa opet prvostupanjski itd.. i nikako kraja (za to vrijeme već položiš za odvjetnika) ali nadam se koliko vidim povoljnom ishodu. Ja sam imal povredu glave a to čuo sam nikad ne zastarijeva. A na ovaj upit sumaglice i kompe nebi znal dati savijet. Najbolje da se posavjetujete s nekim dobrim odvjetnikom. Hvala svima na savjetima! Pozdrav svim braniteljima !
  8. Puno se zahvaljujem svima na savjetima i podršci! Da 2005. sam dosta rano ja to predal a i liječim se kontinuirano uz dnevnu godišnje jedanput cijelo vrijeme. Baš se spremam prikupiti sve papire i predati ponovno zahtjev (jer mi je rečeno da imam pravo) samo ne znam koliko to ima vajde? Baš sam te sreće kaj nisam imal pravog liječnika da mi ukaže na to, a i na početku su mi pobrkali šifre (F-41 ,F-07.2) pretpostavljam da zbog te moje teže povrede na poslu zbog koje sam i završil u mirovini sa ništa invalidnosti. Ožiljak na mozgu 4 cm x 1,5 cm je samo teža povreda . A onda 2005. (F41.2 , F43.1 i F06.8). Tako je to ! A ovo bio sam i na vještačenju na HZMO-u opet takva sreća (ništa) još sam tam rekel da u ovoj državi nemreš obaviti ništa ak nemaš kuvertu ili kuburu, pa je bila malo frka . Pozdrav svim braniteljima!
  9. Pozdrav svim braniteljima ! Vidim da se volite uključiti u raspravu za pomoć. Inače sam umirovljen 2002.zbog profesionalne nesposobnosti za rad (teža povreda na poslu) mirovina mi je 1639,96 kuna + 206,62 kuna neki dodatak uz mirovinu. Liječim se od PTSP-a od 2001.godine 2007.sam bio na komisiji za RVI gdje su mi priznali PTSP-i ali manje od 20%. S tih 1846,58 kuna i plačom od supruge 2500 kuna (od toga pola kredita zbog adaptacije kuće) i sa studenticom u Zagrebu se dosta teško živi. Inače nemam 100 dana jer mi nekaj nisu priznali (15.09.-05.10. a i priznat mi je samo teren) a ne kak su pričali 01.11.1991. (bit će vam priznato sve od početka pa dok se ne skinete). U 5.mj.1992.su me demobilizirali jer su mi rekli da se javim u firmu kao radna jedinica da sam tu potrebniji. Imam li šanse opet tražiti zahtjev za komisiju RVI-a? Koliko čujem da je s tim gotovo i da se više nema šanse. Molim za savjete. Unaprijed se zahvaljujem svima koji će se uključiti u raspravu. Ožiljak na mozgu
  10. puno hvala! baš i razmišljam da pišem prigovor.
  11. ima li policija pravo alkotestirati me,oduzeti mi vozačku dozvolu i napisati kaznu od 1000 kuna (kao pokušaj upravljanja vozilom) ako sam bio van vozila.udaljen 5-10 metara.molim hitno savjet! unapred hvala!
  12. is2405

    totalka

    ej bovu!nisam olupinu prodl a i negdje sam čuo ili pročital da imam pravo iskati punu prodajnu cijenu i olupinu ostaviti osiguranju.čak da trebam priložiti račune iz 2007.g. kad sam auto kupil i koliko sam ga platil.i da mogu priložiti račune i troškove vučne službe i sl.ne znam koliko je to točno. puno se zahvaljujem aldricusu14 i bovu
  13. is2405

    totalka

    kćerka bude išla napraviti još neke pretrage! e nije mi jasno kak je na osiguranju(kad sam bil prvi dan)rekla gospođa da prodajna cijena auta je 66000 kuna a kad se odbije neka amortizacija vrijedi 38800 kuna a kad sam došel drugi put rekla je da je prodajna cijena 57000 k. i opet odbitak amortizacije 35100k.al da nije još pravno riješeno.sad kad dobijem papire doma sve se plašim da mi ne ponude 30000 k.
  14. is2405

    totalka

    pa sve je jasno on je došao iz sporedne ceste na glavnu bez zaustavljanja. na policiji su mi rekli da kaznena ide protiv njega.a kćerka je sad na faksu u zg(ima kolokvije i kaže da ju često boli glava i da se slabije koncentrira na učenje) tako da sigurno mora napraviti još neke pretrage.a ovo na croatiji ne znam ja sam auto platio 2007.godine 91990 kuna + kamata na 40000 kuna tako da sam na kredit praktički otplatio kamatu a od glavnice mi je ostalo 30000-32000 kuna.kad od croatije dobijem tu mizeriju prebijem kredit i što mi ostane(za bicikl)a na citroen servisu gdje je olupina od auta kaže da mi ne mogu dati više 10000 kuna.
  15. is2405

    totalka

    ljudi pa dali nema nikoga da mi napiše kakav savjet? ovaj gospon koji je kriv još je podnio zahtjev za štetu na moje osiguranje! izgleda da ima dobru vezu i savjetnike.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija