Jump to content

dejan001

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U redu, hvala Vam puno !! Nešto sam složio. Danas šaljem, pa što bude, bude...
  2. Hvala na vašem odgovoru! Evo ovako: 1. prkršaj se dogodio na parkingu što i piše na prekršajnom nalugu, dakle imate pravo kada govorite da se tu ne može govoriti o prometnoj nesreći jer se nije dogodila nacesti. Da li da to navedem u prigovoru ili ne ? 2. Koji je točno prometni propis prekršen, i tko ga je prekršio??!! Prekršen je (prema policiji): - čl. 43 st 1,2 i 3 (kazna 1500 kn) - čl. 176 st 3 (kazna 5000 kn) Mene se osobno tereti po gore navedenim člancima, te se prema mojem sudu meni pokušavaju nadodati neka oštečenja koja nisu bila učinjena dodirom mog automobila, jer se na mom automobilu vide tragovi tipa kada malo jače otvorite vrata vozila te udarite u drugo parkirano vozilo, dakle polir pasta i nema nikakve štete. 3. Dakle mojim sudom u tom trenutku bilo je utvrđeno da nema materijalne štete te sam napustio parking bez ostavljanja osobnih podataka. Također bitna činjenica je da je bilo 00:20 u noći te je vidljivost bila smanjena. Da li imate kave sugestije što bih trebao sve navesti u prigovoru prekršajnog naloga. Hvala unaprijed, P.S. Svaka pomoć mi je dobrodošla. Hvala!! Ažurirano u redu, možda sam krivo formulirao... misliči da nema štete odlazim s parkinga. Da li je kajanje obavezno ukoliko mislm da nisma odgovoran? Da li time priznajem da sam počinio prekršaj ?
  3. Dragi ljudi, evo nastavka moje agonije. Dakle u petak sam podignuo plavu kovertu na pošti. MUP me tereti za izazivanje prometne nesreće + bijeg s mjesta iste. Ukupan iznos 6600 kn + 6 mjeseci bez vozačke dozvole B kategorije. Imam pravo prigovora na terećenje, te se mislim svim silama boriti. Lijepo Vas molim da mi kažete u kojem obliku moram napraviti prigovor, da li da idem u širinu i pišem sastav, koje dokumente + eventualne fotografije moram dostaviti... Ukratko o slučaju: - nakon vožnje u rikverc udaram drugo vozilo - šteta na oba vozila minimalna (nisam uočio nikakvu u vrijeme nastajanja, ali sada mogu reći da je ali šteta tipa kada lupite vratima (svojim prilikom otvaranja) neko drugo vozilu - s obzirom na nikakvu štetu odlazim s mjesta misleći da je uopće glupo ostavljati nekakve podatke ili bilo što kada štete nema - za 2 dana zovu me iz MUP-a da sam počinio nesreću ,bla, bla Prigovor (zašto da mi smanje kaznu i daju eventualnu opomenu, moji argumenti): - neznanje o počinjenju bilo kakvog prekršaja - potpuna iskrenost, te nuđenje popravke bilo kakvog nastalog oštečenja na drugom vozilu - potreba za vozačkom dozvolom B kategorije (potrebna zbog vrste posla, potrebna zbog dvoje malodobne djece koji idu u vrtić + školu ....) - priznanje (ukoliko je potrebno) + kajanje (ukoliko je potrebno) zbog počinjenja prometnog prekšaja te učinjene štete Molim Vas za pomoć i savjet kako i što da napišem u prigovoru, u kojoj formi, da li da budem dugačak ili kratak, da li i što da priložim od dokumentacije itd. Unaprijed zahvaljujem!
  4. Jasno, ja pitam samo da li netko nešto zna iz iskustva. Vezano za štetu, vidio sam na fotografijama drugog vozila da se radi o manjoj crtici koja vjerovatno ide dole s polirkom, tako da je šteta oko 50 kn. Također na drugoj strani branika te očito po cijelom autu nalaze se razna oštečenje, što vjerovatno znači da se je tim autom tuklo gdje se stiglo i saj je moguće da meni žele pripisati neko veće oštečenje, mada je vidljivo na mom vozilu kao i na njihovom da se radi o čistom naslanjanju, mada su mi u policiji rekli da im je gospođa, vlasnica vozila rekla kako je također došlo do nekakvog puknuća kita 20 cm udaljenom od mjesta udara, što je malo vjerovatno.
  5. Aha, znači tako. On mi je rekao da me on može kazniti, ali da, tada bi odmah uslijedio prigovor. Također mi je rekao, da mogu tražit da me sud opomene itd. Da li znate iz iskustva, da li je moguće za tako benigne prekršaje proći samo s opomenom, odnosno da li moguće smanjenje kazne i neoduzimanje vozačke, odnosno samo eventualna novčana kazna? Iskreno, na mom automobilu, ima barem 5 šteta koje su počinjene od strane "nepoznatog počinitelja" a koje su veće od stete koju sam ja počinio, a također vjerujte mi da te štete na mom automobilu su skoro pa nevidljive.
  6. Hmm, nisam siguran što me točno pitate .. ali sam bio na policiju, dao izjavu, itd. te mi je rekao da ću dobiti poziv od prekšajnog suda.
  7. Pozdrav svima, sad ukratko o mom slučaju za koji Vas molim pomoć, mišljenje itd. Prije 3 dana prilikom vožnje u rikverc naslonio sam se na tuđi automobil. Dakle ne radi se o nekakvom udarcu ili neznam čemu strašnom, tipa ono: otvorita vrata automobilai naslonite na drugi auto. Ugalvnom kada sam shvatio da je kontakta bilo parkirao sam usporedno s zadnjim krajem tog automobila i pregeldao ako ima bilo kakva oštečenje, u smislu ako je taj drugi automobil oštečen da ostavim kontakte itd. kako bi me ta osoba mogla kontaktirati. Na braniku nije bilo oštečenja od moga vozila, te sam napustio parkiralište i krenuo doma. Nakon 2 dana zove me policija kako sam ja načinio prekršaj udarivši drugo vozilo itd. Ugalvnom, na mom automibilu štete nema, možda neka mala crtica koju se može skinuti polir pastom. Policajci su bili super korektni i rekli da me apsolutno razumiju ali da oni moraju postupiti po prijavi. Čak su mi govorili da su vlasnici automobila pokušali sugerirati da dodje do mene pa da to pokušamo riješiti preko osiguranja ali nije htjela.. da ne duljim. Uglavnom , policajac mi je rekao da će me poslati na prekšajni sud, jer je tako najbolje, iz razloga jer ako me on ide kažnjavati, odmah dobivam kaznu + 6 mjeseci bez vozačke, što je nadam se korektno od njegove strane. Sada, ja iskreno mislim da nisam napuštao razumno mjesto nesreće, jer smatram da nesreće nije niti bilo, jer da je bilo ne bih riskirao novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole itd. zbog 200 kn štete. Molim Vas da mi kažete što i kako postupati dalje. Automobil mi treba, imam dvoje male djece (jedno djete ide u školu, drugo u vrtić), u posljednjih 10 godina nisam napravio nikakve značajnije prekšaje, eventualno krivo parkiranje, ali i tada mi je sud oprostio jer prijava nije bila ispravna (parkirao sam na mjestu za dostavu, ali sam ga i koristio za dostavu, uglavnom pogreška komunalnog redara ). Hvala unaprijed!
  8. Pozdrav svima, Naime, jučer sam prilikom dolaska do svog auta primijetio lijepo okačenu kaznu za parkiranje na vjetrobranskom staklu. Iznosi 500kn. Da bi stvar bila bolja ja mislim da je neosnovana, odnosno da nisam parkirao tako da sam zaslužio tu kaznu. Mislim da ta kazna nije čak napisana od strane policije, nego od strane komunalnog redara (mislim da se tako zovu). I što sad. Kome se žaliti, kako!? Da li čekati da mi dođe opomena? Ne znam čime oni podupiru teoriju da sam uhvačen u kaznenom djelu, da li slikaju vozilo?? Hvala na svakoj pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija