Jump to content

mlada_mama

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najljepše molim za pomoć. Naime, moja situacija je sljedeća: Imam dvoje djece 6 i4,5 godine. Bivši muž nas je napustio prije 4 godine. Službeno sam rastavljena od 12 mjeseca 2011. godine a živimo, djeca i ja, sa mojim dečkom već 2,5 godine. Može li on prijaviti djecu na sebe kod poslodavca. Diglo bi mu to dosta plaću što nam puno znači obzirom da sam nezaposlena trenutno. Ako postoji mogućnost za to koji su uopće uvjeti da se to napravi? Unaprijed hvala.
  2. Radim u osiguravajućoj kući od 6 mj. ove godine. Ovaj tjedan sam na bolovanju radi djeteta. Danas sam dobila poziv od svoje voditeljice da u firmu moram dostaviti platne liste od bivšeg poslodavca kako bi mi mogli obračunati plaću radi bolovanja ??????? Ovo meni nema apsolutno nikakve logike, čak mislim da oni mene to zakonski nemaju pravo tražiti... Molim što hitnije odgovor, obzirom da ako do sutra ne dostavim isto, kakti mi plaća neće biti isplaćena... Unaprijed hvala...
  3. Pozdrav svima. Kod trenutnog poslodavca sam zaposlena na neodređeno kraće od 1 godine. Protiv poslodavca sam pokrenula 2 spora za koja mislim da mu još nije došla obavijest. Jedan spor je kaznena prijava, a drugi spor je zaštita dostojanstva radnika. Obzirom da sam zadnja 2 mjeseca na bolovanju, a isto je završilo u petak 27.05., sutra sigurno dajem otkaz jer nemogu više raditi kod njega, a zanima me na koji način. Naime u ugovoru stoji da u slučaju redovitog otkaza ugovora o radu od strane radnika otkazni rok iznosi mjesec dana. Međutim moji odnosi s poslodavcem su takvi da tih mjesec dana ne želim raditi kod njega. 1. Koji su uvjeti da dam izvanredni otkaz ugovora? 2. Trebam li se ja njemu uopće javiti da mi je gotovo bolovanje i da sutra dolazim na posao (samo dati otkaz). 3. Na koji način dajem otkaz, pisano, usmeno, nešto treće?
  4. Namjeravam otvoriti kozmetički salon, i molim za savjete i upute... kako?!?! koja papirologija mi je bitna? Moram li imati položen majstorski ispit?!? Da li mogu dobiti od države neki poticaj?!?! Unaprijed hvala.
  5. Molim Vas da mi netko tko zna ili ima iskustva pomogne oko ovih pitanja jer uskoro imam razgovor na czss. Unaprijed hvala
  6. so sada ste mi dosta pomogli... da li bi mi mogli odgovoriti na još 2 pitanja?? 1. ukoliko se otac moje djece, naime sadašni muž ne pojavi na razgovoru u centru za socijalnu skrb a u pitanju je sporazumni raskid braka, kako se gleda na to??? da li će onda taj postupak u centru trajati duže zbog toga ili..?? 2. Obzirom da neznam adresu trenutnog prebivalista oca djece, a on mi ju ne zeli reci, moram li mu dozvoliti da vodi djecu doma bez moje nazocnosti koju mi ne dozvoljava. Hvala unaprijed! pozdrav!
  7. 1. ukoliko se otac moje djece, naime sadašni muž ne pojavi na razgovoru u centru za socijalnu skrb a u pitanju je sporazumni raskid braka, kako se gleda na to??? da li će onda taj postupak u centru trajati duže zbog toga ili..?? 2. Obzirom da neznam adresu trenutnog prebivalista oca djece, a on mi ju ne zeli reci, moram li mu dozvoliti da vodi djecu doma bez moje nazocnosti koju mi ne dozvoljava.
  8. hvala na odgovoru... a znate li možda o čemu ovisi trajanje tih razgovora u czss-u?? da li postoji način ili imate savjet kako što prije završiti s time?
  9. dobila sam od suda da se odobrava određeni czss koji smo odabrali u sporazumnoj brakorazvodnoj pa me zanima šta sljedeće?? trebam se javiti telefonski ili osobno?? što tamo slijedi??? što trebam očekivati?
  10. ne razumijem odgovor u potpunosti..mene zanima da li to može utjecati na skrbništvo nad djecom?? mogu li ja zbog toga izgubiti skrbništvo? kako može utjecati na sud to što se on sada počeo premišljati makar je potpisao sporazumni da djeca idu meni?!?! unaprijed hvala
  11. još jednom hvala na odgovoru... a dali sud to gleda da imam pravo na novu vezu iako sam teoretski još uvijek u braku?
  12. hvala na odgovoru... još jedno pitanje ako znate odgovor, imam prijatelja već 8 godina koji mi u zadnje vrijeme puno pomaže, vrlo je ozbiljan i odgovoran, ima stalan dobar posao, vlastiti stan i iz dobre je obitelji. već duže vrijeme ima neke osjećaje prema meni a moju djecu naprosto obožava, čak moja mala curka misli da joj je on otac.On želi sa mnom nešto jako ozbiljno čak i brak i spreman je prihvatiti moju djecu. iskreno i ja prema njemu imam neke osjećaje ali me strah ulaziti u vezu s njim jer se bojim da to ne bi utjecalo na dodjelu skrbništva mom sadašnjem suprugu.
  13. Imam 23 godine i majka sam dvoje djece, dečka od 4 godine i curke od 2 godine. Predala sam zahtjav za sporazumni razvod braka. Moj suprug ima 23god. tek je sada počeo raditi u 12mj. uskoro moramo na sud, točnije u roku od 15 dana, ja sam trenutno nezaposlena ali živim s roditeljima koji su u mirovini i sa starijim bratom koji mi pomažu oko djece. Problem je to što on sad ima neke ideje da mi ipak želi oduzeti djecu. Jeli moja trenutna nezaposlenost razlog da ostanem bez skrbništva?!?!?!? Želim naglasiti da mi nikada nismo skupa živjeli i da se ja već 4 godine brinem za djecu iako je on mjesečno nešto plaćao za njih...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija