Jump to content

atreides

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bio sam zaposlen u državnoj službi,razriješen sam dužnosti iako protiv mene nije vođen nikakav stegovni postupak,već je podignuta optužnica zbog KZ Zlouporabe položaja i ovlasti.(Koja je i bila glavni razlog za moje razrješenje). Pitanje : ako budem pravomoćno oslobođen optužbe ili ako nastupi zastara kaznenog progona imam li pravo tužiti državu za povrat u državnu službu te naknadu izgubljene dobiti sa pripadajućim kamatama, ako imam to pravo u kojem roku ga mogu ostvariti?
  2. Uposlenik sam u državnoj službi. Državno odvjetništvo je protiv mene podiglo optužnicu zbog kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti. Ako nastupi zastara kaznenog progona, imam li pravo tužiti državu zbog izgubljene dobiti s kamatama i za vraćanje u službu ?
  3. Ako su u kaznenom predmetu pred istim raspravnim vijećem izvedeni određeni dokazi, da li se ti dokazi moraju ponovno izvoditi ako je glavna rasprava ponovno zakazana pred istim vijećem po proteku roka od 2 mjeseca od posljednjeg održavanja ročišta za glavnu raspravu ?
  4. U ponovljenom kaznenom postupku privilegiranom svjedoku je dostava uredno iskazana, iako se isti se nije pojavio na glavnoj raspravi, već je njegov iskaz pročitan iz istrage i prvostupanjskog postupka, iako se nitko od branitelja nije protivio čitanju iskaza bez njegove nazočnosti, te je pitanje da li se radi o bitnoj povredi kaznenog postupka iako je privilegirani svjedok kao supruga prvookrivljenog svoj iskaz dala u istrazi i na glavnoj raspravi koja je održana pred prvostupanjskim sudom ? Da li se sudskom vijeću u kojem je rasprava u tijeku može predložiti isto da pozove privilegiranog svjedoka na davanje iskaza.
  5. Ako netko ima iskustva... Unaprijed zahvaljujem
  6. Naime, imam 3 i1/2 godine radnog staža. Dvije neprekidno u pravosuđu(sud) i jednu i pol godinu van pravosuđa(državna uprava, lokalna samouprava). Zanima me, ako bi netko bio ljubazan da pojasni, koliko mi još staža nedostaje za stjecanje uvjeta za upis u odvjetničku komoru,tj.za stjecanje odvjetničke licence(ostale uvjete posjedujem). Unaprijed zahvaljujem
  7. atreides

    pravosudni

    Ja sam 1999. položio iz prve iako nikad nisam bio na"slušanjima".Dobro se pripremi i nema zime. Puno sreće.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija