Jump to content

terti

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To su thumbnails za forum, samo kliknite na slike da se prikažu u punoj veličini. Hoću, hvala Vam. Sve u svemu, po sadašnjem stanju navedena čestica se sastoji od 4 1/4 i 3 1/3 , znači ukupno 200% čestice .
  2. Postavio. Obrisao sam sve osobne podatke. Može se vidjeti samo udjeli jednog i drugog z.k. uloška. Znači, ista čestica, apsolutno iste površine. Jedino kod drugog uloška postoje promjene, ( brisanje gore spomenute zabilježbe i sl. a kod drugog POČETNO STANJE) - Ako treba dodatne informacije šaljem na PM. Prvo što piše kad se ukuca čestica: Jedan z.k. uložak, broj zadnjeg dnevnika POČETNO STANJE : Drugi z.k. uložak, pogledajte broj zadnjeg dnevnila:
  3. Razumijem, nevjerovatno da mi ništa nisu rekli tamo Nisu mi ništa dali na uvid, niti spomenuli tu mogućnost. Za zbirku isprava ovdje čuo. Sad bar znam što tražim.
  4. Što predlažete? Ja ne znam kako se stvorilo, tako su mi rekli u gruntovnici. Da ostavimo taj drugi uložak? Sami kažete da je postojanje dva uloška nedopustivo. Mi imamo odgovarajuču dokumentaciju. Ali oba uloška su verificirana, pravno valjana. Što se tiće zabilježbe, donešena je odlukom komiteta za komunalne poslove 1985. grada, i svi koji su imali tu zabilježbu su morali osobno nositi dokumente u gruntovnicu na brisanje. Imam i tu odluku iz 85, i brisanje te odluke.. Ovo će biti začarani krug . Tko bi trebao ispraviti tu grešku?
  5. Tako ću i probati, pitam ovdje zato što mi to 2013. godine, kada smo otkrili upis tamo nisu ni spomenuli. Nikakvi ispravci, samo da ja dignem parnice, ako ne dovedem sve nasljednike. Znači da ja tražim nasljednike tih ljudi, pa ih tužim. Da podignem parnicu. Kao to će me sve dosta koštati, oni mi rekli u toj istoj gruntovnici . Praktično nemoguće naći sve nasljednike, 3 čovjeka koji su mrtvi preko 20-30 godina, koji su imali po nekoliko djece nasljednika, neki od djece su i umrli kao odrasli, pa imaju svoje nasljednike. Dosta ih još od prije rata živi vani. U tom, pogrešnom ulošku piše kao i u našem 1.1 " IZ ZK ULOŠKA PRENESENI VLASNICI" ako je to na osnovu čega je otvoren. ( digitalni primjerak) . Uglavnom htio bih za početak izbjeći troškove odvjetnika ili bilo kakve troškove s naše strane, jer se ne radi o našem propustu. Gdje god pitam, spominje se primjena različite prakse od suda do suda u RH. Mogu li ih tužiti za nanošenje štete, ako budem morao snositi troškove ispravljanja njihove pogreške?
  6. Ništa ne prešućujem. Laik sam u vezi prava. Na što mislite? Mi nismo niti znali do nedavno da postoje 2 uloška, nikad ništa nije dijeljeno. Saznali smo kad smo htjeli maknuti zabilježbu. Krajem 1990-ih tog uloška nije bilo. Pojavio se nakon digitalizacije. Od te obitelji je kupljena čestica 1970. Nikada više nisu spomenuti u dokumentima, niti smo imali ikakve poslove s njima. U gruntovnici su nam rekli da je njihova greška. Prijepis iz drugih knjiga.
  7. Poštovani, ugovor je davno proveden, mi jesmo upisani kao vlasnici u gruntovnici. Problem je što odjednom postoje DVA uloška na istoj čestici. Mi imamo uredan upis u gruntovnici da smo vlasnici. Jedan od ta dva Z.K. uloška. Ali i oni su upisani kao vlasnici na toj istoj zemlji, na tom drugom ulošku. Jedna čestica, dva uloška, ista površina. Ja sam samo naveo povijest događanja, npr. imali smo zabilježbu općine iz 1985. o podruštvovljenju, grad se upisao na zabilježbu. a na drugom ulošku toga nema. Jer nije ni postojao 1985. godine, kada je grad poslao gruntovnici prijedlog zabilježbe. Imamo i tu dokumentaciju. To se desilo kada su prepisivali u digitalni oblik. Oni nemaju nikakvu povijest osim da su upisani iz ZK. Sami su priznali, ali kao protek vremena, bolje da mi tražimo vlasnike pa ih tužimo. Ukratko da mi snosimo troškove i vrijeme, idemo u proces za ispravak njihove pogreške.
  8. Našao sam da postoji pojedinačni ispravni postupak. Postoji li viša instanca zemljišno knjižnog suda? Da, oni su meni predlagali da tražim nasljednike, što je nemoguće, bila su 3 vlasnika koji su umrli i svi su imali nekoliko nasljednika. Dosta njih živi van RH, po nekim saznanjima. Nije li indikativno da nema slijeda vlasništva, da se više niti jedan njihov nasljednik nije upisao kao vlasnik, ( sudsko rješenje o nasljeđivanju) tj. evidentno je da je to greška gruntovnice. Ti ljudi nemaju nikakvu dokumentaciju o vlasništvu kada ga de facto nema. A nije da bi to bilo propušteno, jer ta obitelj bila je vlasnik dosta zemljišta u okolici. Dokumentacija koju mi imamo: Ugovor o kupovini 1970. godine. Izvadci iz katastra u kojima smo navođeni kao vlasnici ( od 70-ih pa nadalje) Lokacijske dozvole Sanitarne dozvole Promjene na zk. ulošku 80-ih Raznu ostalu dokumentaciju gdje se navodi naše vlasništvo čestice
  9. Dobar dan, u postupku smo legalizacije, uskoro bi trebali dobiti rješenje o izvedenom stanju. Kuća je upisana u katastar, u pravim mjerama još 1992. Ali ne i u gruntovnici. Mi smo već imali elaborat izrađen 1992., koji previdom nismo odnijeli u gruntovnicu, a od 2007. nije bio moguć upis bez legalnosti objekta. Imamo problem sa 2 Z.K. uloška na istoj čestici, bivši vlasnici parcele, tj. umrli nasljednici također umrle bivše vlasnice greškom upisani, dodatni uložak kada su knjige prelazile u digitalni oblik valjda. Kako da obrišemo taj z.k. uložak? To je greška gruntovnice, ne nas. Imamo ugovor o kupovini iz 1970, masu dokumentacije, jer je više puta izdavana lokacijska, ali nikad nije ishođena građevinska. Oni su me uputili da tražim nasljednike od 3 umrla vlasnika, ima ih po cijelom svijetu. I da ih sve tužim kao. Još su me upozorili da će to sve koštati. A njihova je greška. Čak znam i koji referent je napravio grešku, ali sudski savjetnik nije dao ispravak, kao nemaju pravo sami ispravljati svoju grešku. Ili ne žele, komentari pojedinih djelatnika s kojima sam razgovarao. Mi imamo ugovor o kupovini čestice, u katastru smo upisani mi. Imali smo i zabilježbu o podruštovljenju. Svi povijesni koraci su našem z.k. ulošku. Mi smo Tj. otac od kojeg smo naslijedili navođeni u svim dokumentima, vađene su lokacijske više puta. Sve to od 1970.. Ukratko, taj z.k. uložak gdje su navedeni bivši vlasnici ( koji su umrli svi, pa bi kao trebali tražiti nasljednike po odgovoru referenta) nema nikakvu povijest na čestici.. Piše samo "IZ ZK ULOŠKA PRENESENI VLASNICI" Mi smo imali i zabilježbu općine 1985. gdje su sve oranice prelazile u neki oblik društvenog ako se ne gradi. To smo obrisali nedavno, ali taj z.k. to nije ni imao.
  10. Tražim odvjetnika, radno pravo. Osijek
  11. Zbog neinformiranosti, nitko mi nije rekao da treba prijava dok ne upisujem u gruntovnici. Znam da to nije opravdanje , ali mi strašno zvuči kazna od 5000 do 500000 kuna. Znate li kakva je praksa, slijedi li uvijek kazna? Majka uopće nije ni bila upoznata s detaljima nakon potpisa, jer smo to napravili kada sam trebao otići živjeti u inozemstvo, to je propalo tako da nismo više ništa pokretali. Zaboravili smo na darovni ugovor.
  12. Dobar dan, napravio sam 2006 darovni ugovor, u kojoj sam dio svog vlasništva nekretnine darovao majci. Nisam to nikada proveo u gruntovnici. Rečeno mi je da majka ne plaća porez jer se ne plaća darovanje sina majci. Majci je stigao zahtjev porezne uprave o prijavi poreza na nekretnine, s naznakom da u roku 8 dana prijavi poreznu obvezu i da je za neprijavljivanje previđena kazna od 5.000,00 do 50.000,00 kn. 2 pitanja: 1. Mora li majka platiti taj porez ( darovanje sina majci) ? 2. Može li se izbjeći plaćanje kazne ? Dodao bih da do uknjiženja nikada nije došlo jer sam odustao od tog ugovora a nisam znao da se ipak mora prijaviti poreznoj upravi. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija