Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Lora69

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Posjed vs. vlasništvo stana

    Puno hvala na odgovoru. Bi li vlasniku eventualno predložili da s onim drugim koji je u mirnom posjedu sklopi ugovor i što bi on sve trebao sadržavati kako bi se možda uspio zaštititi od nemogućnosti korištenja vlastite nekretnine? Ukoliko vlasnik želi da se drugi bračni drug iseli je li mu dovoljno poslati mu pisanim putem molbu/zahtjev za time (s povratnicom) i je li to dokaz da prestaje mirni posjed?
  2. Pokušat ću ukratko: -jedan bračni drug je vlasnik stana koji mu je darovan. Iselio je iz stana prije 3 godine. U njemu je ostao drugi: bračna zajednica traje još uvijek, ali formalno. Dogovor između njih je da onaj koji je u stanu u njemu može i ostati sve dok plaća najamninu za drugi stan vlasniku stana. Je li on samim ostankom u stanu ujedno i u mirnom posjedu istog? Kako vlasnik stana može doći do njega ukoliko dogovor ne bude ispoštovan? Kako se od toga može zaštititi (sklopiti ugovor ili...)? Hvala unaprijed.
×