Jump to content

Ivan32

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 1.Dali je donešen novi zakon o kaznenom postupku tj.bilo je napisa da je donešen tek prijedlog a zakon bi na čitanje i donošenje trebao krajem 2011? 2.Ako je zakon donešen a kazneno dijelo je učinjeno za vrijeme starog ZKP-a koje odredbe se primjenjuju? Odnosno konkretno ako se radi o seksualnom odnosu sa maloljetnom osobom od 14 godi u ovom slučaju druga osoba ima navršenih 18god. i radi se o vezi mladića i dijevojke, dali ce se to tretirati kaznom tj. kao iskorištavanje djeteta ako se isto nedavno dogodilo? Po novom prijedlogu ili zakonu(ako je donešen) , dijete je svaka osoba mlađa od 15god starost. Jedno od navedenih osoba je moje dijete stoga bih bio zahvalan na odgovoru.
  2. Prvo Hvala administratorima na prošlom odgovoru oko poticaja hzz-a . Imam obrt kojemu je glavna djelatnost računalno programiranje ,otvorio sam ga u 10 mjesecu 2009 god. i odmah otišao u poreznu upravu da se prijavim u registar poreznih obveznika pdv-a sa time što sam stavio napomenu da ne želim biti u sustavu pdv-a. I ono bitno : 1.)Tražio sam da mi se obrt paušalno oporezuje ali je djelatnica rekla da stavim pod napomene da želim paušalni obrt pa ću naknadno dobiti riješenje , dolazio sam još dva puta u poreznu jednom nije bilo žene koja to vodi drugi put im nije došao neki dokument iz nadležne županijske uprave . 2.)plaćam komorske doprinose od 131 kn za koje stoji na računu "komorski doprinos u paušalnom iznosu" ali osim toga nikakvo riješenje za paušal nisam dobio 3.)Imam još jedan dan da predam poreznu prijavu (pon.do 19h). 4.)Djelatnica u poreznoj koja to vodi u petak(27.02) mi je rekla da se mora posavjetovati sa savjetnicima , da ću morati podnjeti prijavu i da ona misli da obrt te djelatnosti ne može biti paušalan Stoga iz svega navedenog ? 1.)Imam li ili nemam paušalni obrt ? 2.)Može li se sa rač. prog. djelatnosti pod paušal ? 3.)Što ako sam mogao biti paušalno oporezivan za prošlu godinu ali zbog nečije inertnosti platim 15 ili 25 % poreza na dohodak , mogu li se žaliti !?
  3. Vlasnik sam novootvorenog obrta i trebao bih zaposliti još jednog radnika , pošto se odnedavno mogu dobiti poticaji sa hzz-a za zapošljavanje mlađih od 25 god. koji se vode kao nezaposleni i sl. uzeo bih osobu sa biroa. Znam da u slučaju da osoba koju zaposlim da otkaz zavod mi nađe drugog radnika i sve je u redu nema povrata sredstava zavodu . Međutim što ako radniku dam otkaz kao tehnološki višak ili ako zbog neisplativosti daljnjeg poslovanja zatvorim obrt što je onda sa naknadom !?
  4. Hvala na odgovoru odmah ću provjeriti sve navedeno , inače već oko godinu dana posjećujem ovaj forum samo nisam bio logiran i davao ili tražio komentare i pomoć .
  5. Pa dajte zar baš nitko ništa , svaka informacija je dobrodošla.
  6. 1.) Zanima me ima li Zagreb poticaje za male obrtnike? Ako ih i ima dali su u predviđeni u ovoj godini? 2.)Te kakvu se administraciju treba rješiti pri preseljenju obrta u Zagreb, tj. iz jedne porezne uprave u drugu? 3.) Zanima me dali če biti poticaji za zapošljavanje mladih osoba bez iskustva i sl. kategorija.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija