Jump to content

gogo2

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. a ako prodavatelj živi u Njemačkoj i nema osobnu iskaznicu već HR putovnicu u kojoj je adresa iz Njemačke a u vl. listu je adresa tamo gdje je i stan,što napraviti da kupoprodajni ugovor prođe u gruntovnici???
  2. 22.03.2010 stigla ovrha od javnog bilježnika! Bio sam u državnom inspektoratu i prijavio sve,kažu što se tiče njihovog dijela posla nastupila je zastara a za neizdavanje računa da idem u poreznu upravu. U poreznoj upravi-odjel za nadzor kažu da pismeno napravim prijavu zbog neizdavanja računa što sam i uradio. -imam ugovor od 27.11.2006 -imam ponudu za stolariju prema kojoj je sklopljen ugovor iz 11.mj.2006.u kojoj je naznačeno rok isporuke 2-4 tjedna, -imam potvrdu da sam uplatio predujam 01.12.2006. -NEMAM potvrdu koju sam potpisao nakon ugradnje stolarije u 12.mj.2006.,sjećam se da sam tražio jedan primjerak za sebe ali "majstor" mi je odgovorio:to vama ne treba,to je samo da smo mi isporučili robu ili nešto tako slično U ugovoru piše da je stolarija njihovo vlasništvo dok se ne isplati u cjelosti i da se ne protivim ništa da je oni mogu demontirati u bilo kojem trenutku!? Jel moguće to da oni kažu ok,za novčana potraživanja nastupila je zastara ali mi tražimo našu stolariju a ne novce jer stolarija je naša dokle god se ne isplati u cjelosti. Da li pravno gledajući zastarjevanjem novčanih potraživanja prestaju vrijediti i ove stavke iz ugovora??? Poslaću prigovor na ovrhu i istaknuti zastaru. Molim "Burn" i iskusnije forumaše da mi "otkriju" da li postoji neka "pravna klopka" u koju sam uvučen pa da se mogu pripremiti.
  3. poštovana našao sam neki članak zakona na stranicama udruge potrošač u kojem piše da prodavatelj nakon tri godine ne uvažava reklamacije,možda su išli na to. ali to mi sada više nije ni bitno ne znam kako da sada postupim da se očitujem na ovu opomenu pred ovrhu ili ne. da li da mu napišem da je nastala zastara i da ću mu poslati financijsku inspekciju da objasni kako je izdao račun nakon tri godine a avans naplatio i prema ugovoru koji smo potpisali 27.11.2006 ugradio stolariju 12.mj.2006 što mogu posvjedočiti svi moji susjedi, kako da postupim? molim savjet i od dioničara! hvala unaprijed
  4. poštovana ja i danas mogu dokazati nedostatke na stolariji,na jednom prozoru jedno krilo je za nijansu drugačije boje od drugog krila kad se gleda kroz prozor,to su ona stop-sol stakla izvana kao ogledala. zastara je koliko sam shvatio iz zoo tri godine,i izvedeni radovi i datum kad sam prvi put vidio račun primivši ga uz opomenu o ovrhi je nakon tri godine. zar to nije malo u kontradikciji da izvrši radove u 2006,ne izda mi račun jer sam tražio da mi sve specifira na njemu, tražio sam ona stakla punjena plinom i tu me je prevario a naplatio i onda napiše račun: datum:01.03.2009 datum isporuke:veljača 2009 rok plačanja:plačeno 01.12.2006,4900kn ostatak za uplatu 4500kn do 15.03.2009 pitam se da li je plačen pdv na onaj iznos koji sam platio kao avans još u 2006 godini, avansom sam platio oko pola iznosa
  5. molim hitno pomoć! potpisao sam ugovor o kupnji i ugradnji pvc stolarije 27.11.2006,platio avans 01.12.2006,stolarija ugrađena 28.12.2006,par dana kasnije zovem izvođača i reklamiram nedostatke. Nakon mjesec dana neodazivanja zovem sjedište obrta i tražim da me spoje s vlasnikom,nema ga. Razgovaram s drugim predstavnikom obrta, ukazujem na nedostatke i tražim da se to otkloni i da mi izdaju račun jer u protivnom neću platiti račun u cijelosti. Pošto se nakon par mjeseci nitko nije javljao ja isto tako zaboravljam cijeli slučaj neplativši drugi dio računa koji nisam ni dobio. 04.01.2010.podižem u pošti opomenu pred ovrhu od advokata vlasnika obrta i to temeljem računa kojeg nikad nisam vidio dotad.Na računu piše da je izdan 01.3.2009.godine, isporučeno u veljači 2009.god.(valjda se misli na isporuku stolarije),rok plaćanja 15.03.2009.god., plaćeno 01.12.2006.god.(iznos avnsa), još za platiti (drugi dio računa) plus zatezne kamate i trošak advokata. Molim za savjet i zna li netko od kojeg datuma započinje zastara potraživanja u mom slučaju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija