Jump to content

edifice

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim savjet, HRT, odnosno odvjetnička kuća xy koja zastupa HRT pokrenula je ovršni postupak koji je postao pravovaljan i meni od plaće oduzet određeni dio. (pazi ovo)Imao sam stan u Zagrebu koji sam prodao 2006. godine, a uvidom u papire ispada da nisam podmirio 11. i 12. mjesec 2008. godine. Promjenio sam mjesto stanovanja, promjenio poslodavca, promjenio osobnu, imam kupoprodaji ugovor. Po njihovom nemam pravo ni na žalbu jer je pravo na žalbu 8 dana od primitka ovršnog postupka, koji je najvjerovatnije primio i potpisao sadašnji stanar toga stana. Nadalje, kupoprodajnim ugovorom sve "režije" pripadaju kupcu stana od dana potpisivanja ugovora, međutim za HRT pristojbu to izgleda ne vrijedi. Sad se tu našao i jedan ured javnog bilježnika koji je to sve potpisao i sad me HRT, odvjetnički ured i javni bilježnik vozaju u krug i prebacuju s jedno na drugo. Ima neko nešto pametno za predložiti, ili da se prijetim sadašnjem stanaru da mi podmiri iznos ovrhe.
  2. edifice

    Poligraf

    Zanima me može li osoba koja želi osporiti moje vlasništvo tražiti da se testiram na poligrafu, naravno kao i moji svjedoci? Mogu li odbiti poligrafsko testiranje? Može li se poligraf koristiti u bilo kojem slučaju, ili je to praksa samo za teška kaznena djela? Hvala.
  3. Ovako, roditelji su mi pred rastavom braka. Majci to nije baš najbolje sijelo pa je od oca odlučila uzeti šta je moguće više. Da ne duljim, po mom mišljenju daje joj dovoljno čak i više od toga. Stvar je ovakva, za vrijeme mog studiranja kupljena je parcela na moje ime, na kojoj je sagrađena i kuća. U svim papirima ja sam vlasnik 1/1, a majka me tužila sudu da bi osporila moje vlasništvo i dobila pola vrijednosti kuće. Mislim da je bitno da otac nikad nije digao kredit za gradnju kuće kao ni nenamjenski. Zanima me može li i na koji način majka osporiti moje vlasništvo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija