Jump to content

Srec

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje ! Evo molio bi vas još jedan odgovor. Moja je mama otišla kod odvjetnika i u vezi onog prethodnog slučaja što sam naveo zamolila ga da napravi prigovor u vezi ovrhe po tekućem računu. Da malo ponovim staru situaciju znači mama ima 6500 kuna plaće u dogovoru sa računovodstvom u svojoj skoli oduzima joj se više od 1/3 plaće jer se toliko zadužila uz pomoć platne liste koja nije bila valjana. Tako da joj ostane od plaće 500 kuna i to sjeda na tekuči račun. Znači te kredite redovno podmiruje. Problem je što je dužna i americanu i oni su prvo zatražili od škole da joj se oduzima ali su morali stati u red i to im je rečeno do 2015 godine moraju čekati. Oni su nakon toga napravili ovrhu na tekučem računu i sada kada mojoj mami sjedne 500 kuna oni to sebi uzmu. moja je mama htjela po vašoj preporuci uložiti prigovor banci što je i učinila i dobila je odgovor da pošto oni ne znaju kolika je njena plaču oni taj iznos isplačuju americanu. I da njihov ceh bankara ne podupire taj zakon i da nisu duzni samo jednu trečinu oduzimati nego bi to trebalo njeno računovodstvo. Nakon toga odvjetnik joj je rekao da nebi imalo smisla taj prigovor nego da ona zatraži da joj se plaća isplačuje na ruke. Tu se sada pojavio problem jer ona radi u osnovnoj školi i škola dobiva novce preko državne riznice i rekli su joj u školi da još nitko nije to zatražio i misle da je to nemoguće. Po zakonu o radu je moguće pa me zanima da li se u prosvjeti može zatražiti isplata plaće na ruke i ona bi i dalje otplačivala svoje kredite ali bi joj ostajalo tih 500 kuna. Puno toga nije ni meni jasno pogotovo ovaj ceh bankara i kako to oni ne prihvačju neki zakon jer se sa njim ne slažu...pa ako je potrebna još kakva informacija ja ću je iznijeti a vi je samo zatražite. A ovo za riznicu neznam gdje da ispitam.. Hvala na odgovoru !!
  2. U redu, da li onda kada ona od svoje plaće npr. 6500 otplati svoje kredite opet npr. 5000 i ostane joj 1500 na računu da li se tih 1500 računa u tih 3094,66 pa joj to mogu uzeti ili ne. Jer kada joj od place uzmu sve kredite na racunu joj oduzmu taj ostatak sa tom ovrhom. Da li se tu moze podnesti prigovor ili ne.
  3. Zamolio bi vas jos jedan odgovor na ovakvu situaciju. Znači stanje je ovakvo mama ima plaću oko 6500 kuna od toga su joj krediti oko 6300 i ostajalo joj je na tekucem racunu oko 200 kuna. Ona je napravila veliki dug sve zadeno oko 700000 kuna sto kreditima sto karticamam. Prodala je stan i sve sto je imala i ostao je dug oko 300000 kuna. Nema nikakvih nekretnina na sebi i od svoje place redovno isplacuje one gore kredite o znaci ostane joj 200-300 kuna za život normalno sestra ja joj pomognemo za život. E sada ona ima i puno kartica za otplatiti. One su sjele preko javnog biljeznika sa ovrhom na njen račun tako da joj uzimaju sve sto sjedne na račun a to je onih 200-300 kuna. Mene sada zanima da li oni to mogu jer ta osoba nema nikakva sretstva za život. Po ovim prethodnim pitanjima ste odgovorili da se smije uzeti 1/3 place ostalo ne. Sada mene jo ovo zanima, uskoro ce otplatiti dva kredita i ostalo bi joj na placi slobodno oko 1700 kuna, kako odblokirati racun (da li nekim prigovorom) i da li se to uopce može ako je ova ovrha na racunu. Dobi sam jedan odgovor da se ovrha gleda kao 6500 placa 2200 je za ovrhu nema veze sto si ti u kreditima 4500 oni imaju pravo do 2200 uzeti jer je do tio na koji smije ici ovrha, a to sto je to cijeli tvoj prihod to nema veze. To jeisto edno od pitanja dali je to istina. Ako netkostvarno zna odgovor na sva ova pitanja molio bi vas za odgovor. Hvala puno !
  4. Ovako da jos malo pojasnim ona je dobivala od svog racunovodstva cistu listu znaci da nije opterecena kreditima i tako je mogla dobiti kredite. Sada kada se zaduzila njeni iznos rata po svim kreditima iznosi oko 4500 kuna sto znaci da bi ostalo na racunu 1500 kuna. ona te kredite sve redovno podmiruje ali na ovaj ostatak koji joj sjedne na racun ne moze podizati jer su sjeli karticari (americen). ona nije dobila nikakvu obavijest od suda za to nego samo od biljeznika koji zastupa american da ce provesti ovrhu na svemu sto ima (ali nema nista od imovine) i sada je taj njen racun blokiran. Ona nema prihode jer ih ne moze dignuti sa racuna, na tom se racunu skupilo oko 6000-7000 kuna ali ih je netko skinuo vjeerojatno american da li se to moze ako nije dobila nikakvu presusu ? Puno hvala na odgovoru !
  5. Evo imao bi jedno pitanje u vezi ovrha. Prvo cu malo objasniti stvari u kojima se moja mama nasla pa ako tko bude mogao pomoci biti cu zahvalan. Stvari su ovakve moja se mama jako zaduzila po kreditima i karticama i kada smo mi ostali ukucani to saznali bilo je kasno. Po njenoj teoriji kada smo je pitali od kuda si to mislila vratiti rekla je da je mislila da ce doci bolja vremena i da ce od nekuda doci novci... Sve skupa zaduzila se oko nekih 500-600 tisuca kuna. Kada smo to saznali prvo su me neki odvjetnici savjetovali da svu imovinu prebacim sa nje na neku drugu osobu da joj to ne uzmu i tako smo i napravili i to samo u svrhu da mozemo to prodati i vratiti dugove. Tako je i bilo prodali smo stan i novce koje je dobila koristili smo za otplatu nekih kredita a ostalo smo joj ostavili sa strane da ima za zivot. E sada je stanje ovakvo ona ima placu oko 6000 kuna i sa njom otplacuje kredite tako da je na placi na nuli. Mogu joj uzimati toliko place jer je na nekim kreditima potpisala da se moze uzimati i ispod one 1/3. to bi bilo ok ali su joj ostali jos i karticari sa dugom od oko 150-200 tisuca kuna koje nema od kuda placati. Oni su posto su vidjeli da ne placa pokrenuli ovrhe i zablokiran je racun. Ona mozda mjesecno kad otplati sve kredite na racun sjedne 200-300 kuna i oni si to pomalo uzimaju. E sada mene zanima posto ona nije dobila nikakvu sudsku presudu nego je samo u banci od zene na salteru saznala da joj je racun blokiran da li je trebala sta dobiti? Drugo me zanima da li oni to smiju uzimati sa njenog racuna jer joj je to sav novac koi joj je ostao za zivot ovo bitam zbog te 1/3 jer karticari to ne smiju uzimati tako barem ne pise u ugovoru? Ja znam da je ona potrosila nesto sto nije njeno i za to bi trebala odgovarati ali mene samo sada zanima ova sredstva za neki njen ostatak zivoda da li se moze do nekako izvuci pa kad otplati kredite da pocne otplacivati karticare iako ce do tada vec kamate duplo narasti..... ne znam sta da jos kazem ako netko zna nekakvo pravno rjesenje ili dio sta da se napravi bio bi zahvalan. Hvala na odgovoru !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija