Jump to content

vvito

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Činjenićno stanje je da ja posjedujem fotokopiju iskaznice koja se vodi pod određenim brojem,te ću u slučaju da mi negativno odgovore tražiti da se očituju što sam tamo radio a da nisam zaveden i tko je za to odgovoran.Danas sam predao zahtjev i fotokopiju iskaznice,pa ću dalje vidjeti.U svakom slučaju ću to istjerati do kraja.Hvala svima na pomoći.
  2. Nisam dobio ništa,ali me zanima kako me (AKO) netko mogao izostaviti sa popisa.Znaći,ili sam ja bio nelegalno tamo,pa bih po nekakvom zakonu za to trebao odgovarati,ili taj netko tko to vodi treba odgovarati za to što je mene izostavio!U tih par mjeseci sam imao četiri napada-oslobađanja terena i dosta čuvanja oslobođene naše zemlje,imam desetke ljudi sa kojima sam bio pa se to sve može dokazati!Pa nisam to radio na svoju ruku???Ili, po Vašem će ispasti da ipak jesam.U svakom slučaju nisam se češkao u podrumu!!!
  3. Nisam ništa čekao,nisam niti u snu mislio da će mi nešto trebati!Znam samo da sam još devedesetih godina odlučio da neću ništa tražiti(materijalno),imam posao,oženjen sam,imamo dvoje prekrasne djece,plača redovita i što je najvažnije koliko-toliko sam zdrav.Što mi treba više???Ali sada mi treba za školovanje-treba mi štap za pecanje,a ne riba da se prehranim i da uživam...!
  4. Poštovani, početkom 9.mjeseca 1991 godine sam sa 19 godina pristupio Rezervnom sastavu MUP-a RH.(zapovjednik mi je bio Tomislav Merčep),do 01.mjeseca 1992 kada sam istupio iz sastava zbog zdravstvenih problema.Bio sa stacioniran u Pakračkoj poljani i pokrivao sam područje Bujavice ,kasnije Lovske,Kukunjevca(uključujući i oslobađanje navedenog teritorija).U trenutku pristupanja Rezervnom sastavu imao sam 19 godina i nisam imao reguliran status vojnog roka. Zanima me dali mogu i kako sada regulirati status branitelja,ili dragovoljca s obzirom da me sada za postdiplomski traže potvrdu da sam branitelj,da ostvarim pravo direktnog upisa. Bio sam u MUP-u RH u Vukovarskoj ulici,i oni mi mogu dati potvrdu da sam bio u Rezervnom sastvu MUP-a,ali mi isto kažu da više ne mogu srediti bilo kakav status,s obzirom da to do danas nikada nisam tražio. Napominjem da me ne zanima ništa drugo osim potvrde da mogu direktno upisati magisterij. Hvala
  5. Poštovani, 1990 godine u 6. mjesecu su uplaćeni novci (2000 dinara) za priključenje na vodovodnu mrežu.Radi se o mjestu Jezera,na otoku Murteru,te smo dobili Uvjerenje od općine Jezera da nam dozvoljavaju priključak na vodovodnu mrežu.Kako voda tada nije uvedena,a namjeravam je uvesti u dogledno vrijeme, zanima me da li ta potvrda još uvijek vrijedi,ili moram opet platiti općini(plaća se 4000 kn opčini+4200 kn vodovodu).
  6. Prije nekog vremena sam pisao o svojoj situaciji u vezi kuće. Pošto sam dobio uvjerenje od sudskog vještaka da je kuća građena prije tog vremena(15.02.1968.),krenuo sam uvoditi vodu.I tamo mi njihova pravnica,u vodovodu Šibenik kaže kako oni ne priznaju sudskog vještaka iz Zagreba,već samo onog kojeg odredi Šibenski zavod za zaštitu spomenika??? Nije mi sada jasno,pa postavljam pitanje da li mogu odbiti nalaz sudskog vještaka koji je bio,vidio,slikao,mjerio kuću samo zato što je iz Zagreba???Živim u uvjerenju da je sudski vještak-sudski vještak(građevine) bio on iz Zagreba,Šibenika...Ili možda griješim?Kome da se žalim na ovakvo odbijanje(ako sam u pravu).
  7. Poštovani, nasljedio sam kuću u Dalmaciji,dimenzije 4 metra x 5 metara na čestici površine 210 kv.metara.Gradnju je završio moj pokojni otac,krajem 67 godine,ali papiri od kuće nisu bili sređeni.Znači,ja sam upisan kao vlasnik te čestice,ali nikakve papire od kuće niti sam našao,niti sam dobio. Pošto bih sada krenuo sređivati dokumentaciju za svoj dio kuće,da skratim,na snimci iz zraka,koja je napravljena početkom 1969 se ne vidi(???),jer kako kažu građevina je premala,a snimka je 1:50 000. 1975 se je na postojeći objekt nadogradio moj bratić(isto nema papire),malo večom kvadraturom,tako da je to sada dvojni objekt veličine 4 m x 11 m,i vidljiva je na drugoj snimci 1975.Za svoj dio kuće imam izjavu pet(a mogu dobiti još par izjava) svjedoka i potvrdu dipl.ing.građevine-sudskog vještaka da je kuća starija od toga datuma. Što i kako dalje i da li ću moći dobiti potvrdu da je objekt izgrađen prije.Struju su uveli 1974-75,vodovod nije priključen niti danas,ukratko gradilo se bez papira,svi papiri oko zemlje su knjiženi dosta kasnije,ali kuća je stvarno tada napravljena. Pitanje je kako to dokazati,kakvi papiri mi trebaju i gdje predati te papire da se dobije dozvola(ili kako se već zove,umjesto građevinske)??? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija