Jump to content

scorpio123

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hi !!! Kad već gnjavim i ne puštam, još nekoliko pitanja Može li se kaznena prijava podnijeti za POKUŠAJ otimačine ili kako vi profesionalci već to zovete???? Ili za namjerno obmanjivanje da bi se stekla materijalna korist??? Hvala!!! :čekić:
  2. Još nešto!! Utječe li etažiranje u stambenim zgradama (kako) na ZK???
  3. Ovo prvo pitanje i mene zanima!!!!! Ima li netko tko zna odgovor???!!!
  4. Ipak hvala!!!! Možda se javi još kakav stručnjak pa mi pokuša odgovoriti na ovo komplicirano pitanje!!!!!
  5. Pitanje je općenito pa neka podatci ostanu (za sada) nedostupni!!!! Možda suvlasnici ne žele da se njihov slučaj povlači po javnosti jer i ovako ima dosta pažnje javnosti u "domaćim krugovima"!!! Ako nije problem, možete li mi odgovoriti na pitanje bez tih podataka??!?!?!
  6. Jesmo li pogriješili?? Ima nas malo stanara, nitko nije "školski" pravno potkovan, a da angažiramo odvjetnika za upis vlasništva u ZK nije nam se činilo potrebnim jer su nam na Katastru objasnili proceduru (u ZK se naša parcela vodila do prije nekoliko mjeseci kao park) - vjerovali smo, valjda imaju pojmakad se time bave!!! Naime, upute su bile: napraviti prenamjenu zemljišta izmjeriti zemljište, upisati objekte koji se nalaze na njemu (za to smo angažirali i naravno platili mjernika koji je predao elaborat i koji je bio zadužen da sredi sve što se tiče Katastra) dalje nam je rečeno da će Katastar automatski sve papire poslati u Gruntovnicu jer, pošto se radi o stambenoj zgradi, automatski će se i vlasništvo nad zemljištem i objekti na njoj pisati na stanare (Zakon o vlasništvu i drugim pravnim stvarima, Čl. 368. do 370.). Negdje u tom procesu se uplela 3. osoba koja je nabavila tabularnu ispravu na temelju izvoda iz Gruntovnice (da je to park), ali su prešutjeli da se na tom „parku“ nalazi stambeno-poslovni objekt. Nitko nije izašao na uvid (jer u tisućama predmeta do sada nitko nije lagao) i evo sranja!!!!!! Dakle, mi smo napravili glavni dio posla, sve fino platili, u Zk sada stoje upisani objekti, a kao vlasnik se navodi ta 3.osoba osoba koja je zemljište 70tih dala na TRAJNO korištenje (uz naravno plaćenu naknadu) onoj "stranci B". I sve to se desilo između one "neoravomoćne presude i čak dvije žalbe (jedna nije naša). I još jedno pitanje: gdje se može nabaviti Rješenje o nužnoj okućnici??? Kakav je postupak??
  7. Hvala!!! Samo napomena: radi se zemljištu na kojoj se nalazi stambena zgrada koja, kao i valjda 90% stambenih zgrada u RH nema sređene papire i jedini podatci koji postoje o čestici na kojoj se nalazi zgrada su oni u Katastru, a zgrada na njoj se naravno ne spominje. Sada se upleo lokalni šerif i pokušava nam oduzeti zemljište, a kako je on ipak"bliže vatri" sva voda ide na njegov mlin. Kako sve dugo traje (po našem mišljenju) ne znamo više što raditi. Zbunjuje nas to što su podatci u Katastru ipak izmjenjeni, a presuda je bila samo nepravomoćna. Sve to onemogućava nam upis vlasništva u ZK.
  8. Poštovani!!! Može li mi tko odgovoriti ??? Stranka A ima tabularnu ispravu kojom stječe pravo vlasništva nad zemljištem koje je u vlasništvu stranke B (prema katastru), ali to zemljište prema zakonu, pravnom slijedu i dokumentima koje posjeduje stranka C pripada stranki C. Stranka C vlasnički odnos nije riješila u ZK jer nema zakonsku obavezu, ali radi na tome. Pitanje: ako se stranka C žalila na nepravomoćnu presudu suda (kojom zemljište pripadne stranki A) u redovitom žalbenom roku , može li na temelju nepravomoćne odluke na koju je uložena žalba, a koja još nije riješena, zemljište promijeniti vlasnika tj. je li stranka A u vremenu između nepravomoćne presude i neriješene žalbe mogla postati vlasnik??? Naime, na katastarskom izvodu stoji da je stranka A vlasnik!!! Ima li to smisla??? Stranka B nema interesa i ne upliće se u proces. HVALA!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija