Jump to content

nepnaut

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li se mogu žaliti ili prigovoriti na presudu suda drugo stupnja. Radi se o ovrsi od HT-a 27.siječnja 1998 godine. Prva presuda je donešena 24.rujna 2010. HT zastupa punomoćnik odvjetnik Crikveni. Presuda suda drugog stupnja donesena 22.siječnja 2013. Nisu prihvaćeni moji prigovori niti žalbe. Mogu li se pozvati na dugotrajni proces ili na brzinu postupanja, hitne postupke (u koje po definiciji ulaze i ovršni postupci). S druge strane, uzima se u obzir i važnost postupka za stranke, a u ovakvim slučajevima uglavnom se radi o malim, dakle i manje važnim iznosima. Iznos koji dugujem po presudi je 28 417,40 kn plus zatezne kamate, kojoj kategoriji pripada taj iznos? molim vas bilo kakav komentar, savjet, bilo što?
  2. Pokrenuo sam tužbu radi ovrhe koja je izvršena na mirovinu moje mame. Sud mi je vratio tužbu jer nije dobro sastavljena, te me traži da ju ispravim i nadopunim. Htio bih ispraviti tužbu, pa tražim nekakv ogledni primjer ili smjernice kako da je napišem. Isto tako htio bih da ja zastupam moju mamu, tj. da budem punomoćnik (zastupnik). Razlog tužbe je taj što smatram da nisu smjeli izvršiti ovrhu jer dug je podmiren u cijelosti (ja sam ga podmirio) i ja sam taj kojeg se treba teretiti ako smatraju da obaveze nisu izvršene u cijelosti jer su ugovor sklopili samnom. Molim savjet, pomoć, primjer ili smjernice?!
  3. Trebam savjet. 1997 godine sklopio sam ugovor o korištenju GSM-a s ondašnjim CRONET-om, ugovor sam sklopio u Palmotićevoj 82 u Zagrebu jer tada sam radio u Zagrebu. Problemi su počeli u samom startu, to jest ja nisam nikada na kućnu adresu, a živim u Sisku, dobio niti jedan telefonski račun. Odmah nakon ne dobivenog prvog računa otišao sam u Palmotićevu i pitao u čemu je problem, a oni su mi tamo rekli da se ništa ne brinem i da će mi račun već stići, ali to se nije dogodilo. I idući mjesec sam opet otišao i pitao što je i dobio sam isti odgovor. Nedugo nakon toga sam prestao koristiti taj broj. I onda jednog dana iznenađenje, 1999. dolazi mi prijedlog ovrhe, na koju se ja žalim, jer nisam dobio niti jedan račun, a Općinski sud u Zagrebu tek 2006. prihvaća moju žalbu i ukida provedene radnje, a postupak će se nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga. 2008. HT podnosi tužbu i ostaju pri ovršnom prijedlogu., a ja sam uredno poslao prigovor tražeći da se tužba odbaci jer nisam zaprimio niti jedan račun, a isto tako nisam mijenjao nikad adresu prebivališta (što oni navode da jesam i da sam bio dužan obavijestiti ih). Sada sam dobio poziv na ročište, pa me zanima na što se sve mogu pozvati! Da li na zastaru? Da li na nesavjestan rad zaposlenika, jer u ugovoru se uredno nalaze svi moji podaci, a i uzeli su kopiju osobne iskaznice.
  4. Probati ću opisati ukratko. Iza mog pokojnog oca (umro 2002.) ostao je dug prema Toplinarstvu, tj. neplaćeni računi za grijanje. Ja sam jedini pravni nasljednik po odluci suda. Toplinarstvo podiže tužbu za dug oko 2400,00 kn, ja na sudu izjavljujem da sam jedini pravni nasljednik iza pokojnog i da prihvaćam tužbu u cijelosti, a sud donosi presudu da sam dužan platiti dug s pripadajućom kamatom i sudske troškove s kamatom. Nisam platio odmah jer u tom trenutku u obitelji nitko nije radio,već sam uplatio 750,00kn,pa nakon otprilike godine dana uplatio sam iznos od 7000,00 kn. Prije uplate od 7000,00 kn tražio sam pismenim i usmenim putem da se raskine ugovor o isporuci toplinske energije između mene i njih (imam sve dokumentirano), na što su se oni uredno oglušivali i nadalje slali opomene i nove račune, razlog mog navođenja je bio taj da nismo u stanju plaćati jer nitko u obitelji nije zaposlen, a mama je nasljedila mirovinu iza mog pokojnog oca, tj. njezinog supruga. Oni su uredno slali opomene za nepodmirene račune s kamatama, a kasnije i ovrhe. Ipak na moje inzistiranje pristaju me isključiti iz sistema grijanja i to na način da ja u STANU SAM ZATVORIM Ventile na radijatorima, što sam i učinio, a u bilo koje doba dana ili noći netko od njihovih zaposlenika ili predstavnik stanara može doći u stan i provjeriti da li se ja pridržavam dogovora (imam dokument o tom sporazumu). Kada su uvidjeli da se ne mogu naplatiti od mene, napravili su ovrhe na mirovinu moje majke, i ako znaju da sam ja jedini pravni nasljednik. Sam sam podigao tužbu,to jest pokušavam, ali sud nije tužbu uvažio u potpunosti(treba ju ispraviti i nadopuniti), već traži da ju sastavi odvjetnik. Sudac mi je rekao da je to vrlo komplicirano i da si uzmem odvjetnika. Nezaposlen sam, pokušati ću tražiti od HOK-a da mi dodjeli odvjetnika, a ako nemam pravo na besplatnu pravnu pomoć, DA li mi se isplati tražiti odvjetnika koji će raditi na postotak. Mislim da sam ukupnom uplatom 7750,00 kn podmirio sva njihova potraživanja, isto tako nakon mog zahtjeva za isključenjem trebali su me odmah isključiti iz sistema grijanja. I kako su mogli napraviti ovrhu na mirovinu od mije majke? KAKO do odvjetnika???To bi bilo kratko! SAVJET!!! Pomoć!!!
  5. Trebam savjet, tj. koje korake da poduzmem? Obavljao sam dužnost nogometnog suca na malonogometnom turniru. Na turnir sam delegiran od strane nogometnog saveza.Za vrijeme trajanja utakmice sam napadnut od strane jedne malonogometne ekipe, prvo me je golman svom silinom loptom pogodio u glavu, da bi me potom ostali igrači počeli naguravati, vrijeđati (psovati, govoriti mi da neću živ izaći iz dvorane, itd.), te me je jedan od njih udario šakom u čelo i razbio glavu. Organizator je pozvao policiju i oni su došli. Napadača je ostalo 5-6 (bilo ih je 9-10), dok su ostali pobjegli, a među njima i onaj koji me je udario šakom. Policija je obavila razgovor sa svima prisutnima, dobila popis imena i prezimena igrača koji su me napali. Od ispitanih igrača koji su me naguravali, a među njima je bio i golman koji me je udario loptom, nitko ne zna ime svog suigrača koji me je udario, niti su to vidjeli, što ne može biti istina! Turnir je održan u Topuskom, ja sam iz Siska, a napadači iz Velike Gorice. Nakon što je sve završeno, ja sam još otišao i na hitnu, tj. doktoru da me pregleda! Zanima me da li ih mogu privatno tužiti? Za što ih sve mogu tužiti? Mogu li tražiti novčanu odštetu? kako, jer nemam konkretna imena? kako da saznam ime onoga tko me je udario? da li trebam odmah uzeti i otići odvjetniku, bez obzira što ne znam konkretna imena? ili čekam nekakvu obavijest od policije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija