Jump to content

Jasna3

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Josipa, kako da se zastitis kad oni tebe ne napadaju niti ista traze od tebe? Ako zelis pokloniti to sto dobijes cemu ona pokretati sud ? Koliko sam shvatila to je i kod tebe slucaj iz osvete?Ako ista dobijes bolje ostavi sebi jer sud ce te ionako kostati. Pokusaj ponovo stupiti s ocem u kontakt, svaki otac voli svoju kcer, mozda je tvoj izabrao liniju manjeg otpora i odrekao se tebe da nebi imao problema sa sadasnjom suprugom, ima i takvih slucajeva. Savjetujem ti da se pokusas s njima dogovoriti oko svog dijela.
  2. Ja nju nikad nisam vidjela. Sastala se s mojim muzem na njenu incijativu. Muz je bio sretan kad je isao da se vidi s njom ali kad se vratio bio je tuzan i ispricao sta se desilo. Njega ne muce toliko nekretnine, kaze promijenit ce misljenje kad nas upozna, kad vidi da je prihvacamo.Njemu je zao kad se sjeti koliko se borio za nju, koliko je problema imao ali je nakraju izgubio od bivse zene i ona je kcer odvela daleko, tad je bio rat kad su se oni rastajali, borili za djete. Njegova kcer je mlada ali se napatila u zivotu i misli da je to sve zbog toga sto nije imala ocevu zastitu, to je donekle i istina, ali za to je kriva njena majka sto joj nije dala vidjeti oca. Ja se nadam da ce ona shvatiti da ce imati vise koristi od nas ako se bude slagala sa nama, a vise stete ako bude isla borba preko suda. Mom muzu je stalo da uspostavi dobar odnos sa njom i da se ona slaze s bratom i sestrom. Nadam se da ce tako i biti, ali ako ne ja sam spremna na sve da zastitim svoju obitelj.
  3. Zanima me i to, recimo, ako muz prepise na mene sve nekretnine jel i u tom slucaju kceri iz prvog braka pripada dio njegove imovine?
  4. Malo cu jos posjasniti situaciju. Mi imamo nasu kucu a djeci smo kupili stanove, jedan za kcer a drugi za sina. Ako muz za zivota prepise na njih stanove dal ce ona imati pravo i na te stanove ili samo na nasu kucu? Za sad je sve na muzevom imenu, ali moj muz je dosta stariji od mene i bojim se kad on umre da ce mi ta kcer stvarati probleme. Uglavno, on je svoju prvu zenu i kcer stanbeno obezbedio, placao je i alimentaciju.Znaci tu se radi o osveti.
  5. Postovani, Muz i ja samo u braku i imamo dvoje djece. Ovo je muzu drugi brak. Prvi brak koji se raspao prije mnogo godina je bio katastrofa, iz tog braka ima kcer koju nije vidjeo mnogo godina jer ju je majka odvela, zabranila vidanje s ocem i trovala sve ove godine protiv njega. Pojavila se muzeva kcer iz prvog braka, zeljna osvete, otvoreno prijeti da ce nam uzeti dio imovine i da cemo s njom imati problema. Kako se zastitit od nje?Mozemo li je iskljuciti iz nasljedstva?
  6. Završila sam fakultet u inozemstvu. U toj zemlji su točno određena radna mjesta na kojima mogu raditi nakon završenog faksa . Problem je što u Hrvatskoj ne mogu raditi na istim radnim mjestima kao u zemlji u kojoj sam završila. Jednostavno ne poklapa se, pa me zanima jel će prilikom zapošljavanja poslodavac gledati zakon u HR ili zakon u zemlji u kojoj sam završila faks? Jednostavno ne znam za koje radno mjesto mogu konkurisati. Možda će nakon nostrifikaci vrijediti pravila ove naše zemlje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija