Jump to content

skecim

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prigovorom na ovrhu možete cjelu stvar samo otegnuti i nabiti si još dodatne troškove. Naravno ukoliko nemate argumenata kojima možete pobiti potraživanje, a očito nemate. Ovrha se nakon pravomoćnosti može naplatiti u roku 10 godina, a i svakom promjenom sredstva ovrhe (s primanja na pokretninte itd.) se taj rok produžuje. Mnogo hvala! Meni nije cilj dovesti u pitanje Bankino potraživanje već želim nekako "zamrznuti" zateznu kamatu na potraživanje. Nastavio bih vraćati dug kad se zaposlim...Moje pitanje je hoće li tih 10 godina banka i nadalje zaračunavati zateznu kamatu? Ukoliko budem nezaposlen još jednu godinu, te ukoliko i dalje budu zaračunavali zateznu kamatu na ovaj dug, provest ću ostatak života plaćajući taj dug s kamatama.... Postoji li nekakav način da se izađe iz tog dužničkog ropstva? Valjda bi i banka trebala snosoti nekakve posljedice jer je posudila novac neodgovornom klijentu. Na nekim sam postovima čitao nešto o nemogućoj ovrsi? Može li mi netko pojasniti što je s mogućnošću zaplijene imovine mojih roditelja kod kojih imam prebivalište? Da se "odjavim" iz njihovog stana kako bih makar njih poštedio ovog dužničkog ropstva? Kome da se obratim za pomoć?
  2. Da li je uopče pokrenut prijedlog za ovrhu ili ste dobili samo obavijest tj. opomenu od JB da če se pokrenuti ovršni postupak ako ne platite dug? Rok za prigovor na rješenje o ovrsi je 8 dana nakon primitka istog. Vidite šta ste dobili pa to napišite pa čemo vas dalje savjetovati. Dobio sma rješenje o ovrsi od strane javnog bilježnika. Imam pravo izreći prigovor (plaća se 700,00 kuna). Što raditi?
  3. Molim pomoć! Prije godinu dana sam ostao bez posla sa dugom na tekućem računu. U međuvremenu sam "postigao" dogovor s bankom da ću povremeno uplaćivati iznose u granicama mojih mogućnosti (dio naknade za nezaposlene). Nakon nekog vremena, banka mi počinje zaračunavati zateznu kamatu na dug u iznosu od 14%. Nedavno mi stiže obavjest od nekog javnog bilježnika da će se provesti ovrha nad mojom imovinom u cilju naplate duga prema banci. Molim Vas, može li mi netko odgovoriti na slijedeća pitanja: 1. Budući da nemam vlastite imovine (osim nekoliko udjela u Fondu hrvatskih branitelja čija je vrijednost znatno manja od visine duga), a imam registrirano prebivalište u stanu kod roditelja, može li doći do zaplijene stana ili imovine koja se nalazi u tom stanu, a ako može doći do toga, koja se to imovina može plijeniti? 2. Ukoliko vrijednost zaplijenjene imovine ne može pokriti vrijednost duga, što se sa visinom samog duga događa? Da li taj dug prestaje postojati ili se na njega i dalje zaračunava zatezna kamata? Da li banka može pokretati ovrhu u nedogled (npr. svakih mekoloko mjeseci ili sl.)? 3. Bi li bilo dobro izraziti prigovor na ovrhu pa od suda zatražiti "zamrzavanje" duga do trenutka kad bih ga mogao otplaćivati?. 4. Možete li mi reći koji je najbolji način da se riješi ovaj problem? Zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija