Jump to content

Lujo2

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Da mislio sam na zastaru izvršenja prekršajno-pravne sankcije. Da li to znači da za navedene prekršaje nakon apsolutne zastare FINA neće više potraživati naplatu novčane kazne? Laički rečeno: Da li mogu izbrisati iz pamčenja navedene prekršaje? Hvala
  2. Poštovanje! Da ne otvaram novu temu imam isto pitanje vezano za zastaru: 1.Prekršaj počinjen: 4.10.2009. god.; Pravomoćna presuda donesena: 22.1.2013. god. 2.Prekršaj počinjen: 18.4.2012. god.; Pravomoćna presuda donesena: 27.4.2012.god. 3.Prekršaj počinjen: 24.9.2013. god.; Pravomoćna presuda donesena: 3.10.2013.god. Kada nastupa zastara naplate te potpuna zastara? Hvala unaprijed na odgovoru!
  3. Bio sam u referadi suda i nakon uvida u spis rečeno mi je da za navedeni prekršaj sankcija zastarjeva nakon 4. godine od pravomočnosti presude tako da sam platio kaznu jer bolje to nego zatvor! Vezano za mjeru zaštite dokaz za oduzimanje 3. mj. vozačke dozvole imam i na samoj dozvoli tako da mi je upisano u dozvolu premda je prekršaj počinjen nakon 1.1.2008. godine...(možda se tada još sprovodio novi zakon pa je meni osobno na stari način zabrana upisana...) a prije sam imao 1 prekršaj ali bez ikakvih mjera zabrane tako da je to to... Zahvaljujem PETPETICE premda sam morao na kraju kaznu platiti!
  4. Petpetice zahvaljujem na odgovoru! Na koji način predsjednik nadležnog suda izračunava taj datum? Da li ga on provjerava tj. izračunava i potvrđuje dane od pravomočnosti presude ili? I što ja trebam napraviti da bi se navedeni predmet proglasio zastarjelim? Da li trebam nekakav zahtjev podnijeti na sudu??? p.s.- što se tiće ovog dijela vezanog za mjeru opreza ja sam to več upisom u vozačku dozvolu odradio jer se tada na taj način odrađivala mjera opreza zabranom upravljanja za razliku od danas kada poštom dolazi na adresu... Hvala!!!
  5. pitanje: Prekršaj je počinjen 23.2.2008 godine (u pitanju je alkohol). Odluka o prekršaju postala je pravomoćna dana 19.32008.god. Kada nastupa zastara izvršenja sankcija za navedeni prekršaj, tj. kada će zakonski isteči rok da se obustavi preinaka novčane kazne u zatvorsku??? hvala na odg. pozz!!!
  6. zanima me da li se poništava zatvorska kazna zbog prekršaja ako u vrijeme kontaktiranja zatvora od strane službene osobe nema mjesta u navedenom??? Prijatelj mi tvrdi da se njemu toćno to dogodilo prije 2 god. da nakon što nije bilo mjesta u zatvoru za njegovo odrađivanje kazne preinaka novčane kazne u zatvorsku mu se poništila tj. nije više nikad kontaktiran u vezi tog slučaja????
  7. da li ima netko da zna? ?????????????????????????????????????????
  8. evo pošto još uvijek nisam dobio nikakav kontakt od strane policije ni od suda, zanima me: -koliko maksimalno može proći dana (mjeseci, godina) do izvršenja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom? -da li postoji mogućnost da se ubrza sami postupak tj. da li ja osobno mogu kontaktirati policiju i zamoliti da mi što prije poćne teći zabrana upravljanja, jer zaista mi je u interesu da što prije odradim tu zaštitnu mjeru! hvala na odg!
  9. Hvala petpetica na odgovoru! Uglavnom treba ćekati i biti strpljiv...jer tako je sve u ovoj našoj najmilijoj državi!
  10. pozz svima!!! Zanima me nakon što mi je pravomoćnom presudom izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilon ''B'' kategorije u trajanju od 6. mjeseci. Koliko vremena mora proći da bi se izvršila navedena mjera zabrane? Naime ja sam presudu dobio 3.svibnja 2010.god. i nisam se žalio na presudu. Znaći pravo žalbe je isteklo,i ako sam u pravu presuda je postala pravomoćna. Zanima me kada bih mogao dobiti zaštitnu mjeru i koliko znam trebao bih je dobiti putem pošte sa navedenim vremenskim razdobljem zabrane??? zahvaljujem unaprijed!!!
  11. Da baš me i to zanimalo vezano za zapošljavanje. Znaci bolje platit pa ostat 'čist'
  12. zanima me nakon što se odradi kazna zatvora, za prometni prekršaj, koja je bila izrećena u zamjenu za novčanu kaznu dali i ako je koliko takova evidencija ostaje u našem policijskom dosjeu? hvala!
  13. Prekršaj je počinjen 23.02.2008.god. Kada nastupa apsolutna zastara?
  14. imam slican slucaj. samo kod mene je pravomocna presuda donesena 29.04.2008. dali se i ja mogu pozvati na zastaru jer koliko znam u navedenim slucajevima na zakonu je bio novi zakon po kojemu je zastara nakon 4+3 god. ili se varam?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija