Jump to content

laufer

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li bi netko eventualno znao da li sukladno novom ZPDD iz 2007.g. postoji dužnost da se obvezno objavi ponuda preuzimanja dionica ukoliko bi npr. netko imao 45% pa stekne odnosno želi steći 51%, jer članak 9. zakona je u tom smislu dosta nejasan?
  2. ma nisam na tebe ciljao, već na ove iznad što nabadaju u mutnom...
  3. zakon o obveznim osiguranjima u prometu NN 151/05.. sve je to vrlo jasno. No ispravak gornjeg navoda, rok je 30 dana, no možete tužiti i bez prethodnog mirnog zahtjeva, nije to procesna pogreška koja bi uzrokovala odbacivanje tužbe kao preuranjene već bi samo mogao eventualno pasti teret prvog ročišta na tužitelja.. Inače, ovi na netu koji daju krive savjete me užasno nerviraju, ako s temom niste na "TI" nemojte plašiti ljude...
  4. ma pustite čovijeka na miru spijunske gnjide, nitko nije ugrožen, za neosigurana vozila odgovara hrvatski ured za osiguranje preko garantnog fonda... dakle, nek se čovijek vozi pa ako dolija već bude platio...
  5. Nije 500 kn već 250 kn, ministarstvo je već davno smanjilo pravilnikom na taj iznos no to malo tko zna van branše, nažalost... A jel znas da autolakireri naplaćuju sat 200 kn, stim da imaju praktično založno pravo na autu dok se račun ne plati a odvjetnici po zakonu ne mogu zadržati spis makar im kuna ne bila plaćena!? Konačno, od kada članak u jutarnjem listu zamjenjuje pravomoćnu osuđujuću presudu, a gdje je ono svatko je nevin dok mu se bla, bla... ???
  6. Imam čast obavijestiti sve koji ne znaju da su u NN 115/2006 donesene, objavljene, a već su i na pravnu snagu stupile izmjene i dopune ZKP! Nije mnogo, jedna stranica, al veseli...
  7. mogao bi i kazneni protiv tebe, teška tjelesna, hmmmm.. možeš tužiti, ako cesta nije državna ni županijska onda odgovara grad odnosno općina ("nerazvrstana prometnica")... al bit ce tu frke, vještačenja i svega, plus veli dio tvoje suudgovornosti...
  8. najbolje ti je učiti po zakonu koji sadrži izmjene do 2004.g., a ove nove iz 2006 učiti po zakonu o izmjeni i dopuni kako bi uočio što je izmjenjeno, jer to če zacijelo dosta pitati, a imaju svega dvije stranice izmjena opčeg dijela.. ja učim po zakonu iz 97, sa izmjenama iz 2000, 2001, 2004 i 2006 i čak ni to nije neki posebni problem! dakle..
  9. vještak u istrazi, ukoliko je teška ide kazneni postupak inače prekršajni... inače, teška je uglavnom kada je lom nekie kosti u pitanju (zvuči glupo, al tako je to doista u praksi puno puta...)
  10. ma totalno je blesav taj marinović, ionako svi pljuju po nama koji radimo u odvjetništvu, jer da smo 50 puta bolje plaćeni neg u njemačkoj (?????), da je tarifa ovakva i onakva (sat kod odvjetnika je po tarifi 250 kn, sat autolakirera je 200 kn, autolakirera ćeš uvijek platiti, odvjetnika malo kad), da odvjetnici deru stranke (sada sam upravo sa zadovoljstvom napisao mukte jedan zahtjev za zaštitu prava radniku koji je otkaz dobio), etc.. nije to ok, naplaćuju u liječnici, zubari, pogrebnici, vrtlari, inžinjeri, i tko sve ne.ćesti i po puno većim ciframa a onda se po odvjetništvu puca iz svih oružja, mada nitko ne pita koliko je to 8 godina osnovne + 4 gimanzije + 4 faksa + 3 stažiranja + pravosudni +... i sada je marinović svima dao lijepi povod za nastavak hajke.. slažem se da to nije po kodeksu, al još uvijek se u kazneom postupku k.d. ubojstva (makar u perkoračenju nužne obrane) sudi ani magaš, a ne marinoviću, i pogotovo ne odvjetništvu.. inače, ja jesam na strani ane magaš, al to je greška marinovića a ne kolektivna krivnja svih ostalih..
  11. ne znam jel se kosi za zakonom al sa pravičnošću i moral zacijelo da. naime, nije fair da neki em što idu u civilku, em još ut to lijepo i zarađuju dok se ovi mrcvare u armiji za 200 kn mjesečno.. znam, nitko nikog danas ne tjera u vojsku al što bi tek onda bilo da se rat ne daj Bože vrati, valjda bi opet neki zarađivali u pozadini a drugi ginuli mukte...
  12. dok sam ja bio predavao je nikolić a on je ajme meni... uvijek pismeni ispit, predmet i materija su laki, al je prolaznost uvijek bila do 10% (jedini ispit na sve četiri godine kojis sam imao ocjenu 2) zbog nejasno formuliranih pitanja i čudnog načina ispravljanja. moglo bi se reći da kod njega doista "nema pravne sigurnosti".. ljudi su se uvije snalazili na sve moguće načine ne bi li ishodili mogućnost da kod njega usmeno odgovaraju, jer tada se prolazi ko od šale.. jedna moja tadašnja frendica je mjesec dana držala zdravu desnu ruku u gipsu kako bi mogla usmeno odgovarati..
  13. ljudi, pogledajte izmjene KZ, jasno piše "do 20 godina", nema se tu šta mislit ili ne mislit.. prije je postojala rupa između 15 i 20 godina,a sada više ne.
  14. molim ako itko možda zna mi odgovoriti, obrazložiti i dokazati sudskom praksom da li se od dosuđenog iznosa naknade izgubljene zarade potraživanog od osiguravatelja iz AOO može oduzeti isplaćena otpremnina od strane poslodavca temeljem otkaza ugovora o radu. znam da je ovo drugo potraživanje sui generis i da to tako nije moguće umanjiti, no treba to i sucima pokušati dokazati..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija