Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Tahina

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moj dečko je stranac i planiramo vjenčanje u Hrvatskoj, te živjeti također u Hrvatskoj. Nakon vjenčanja bi trebali podnesti zahtjev za njegov privremeni boravak. Zbog toga imam par pitanja: 1. Da li se zahtjev za privremeni boravak može podnijeti kod nas u Veleposlanstvu njegove matične zemlje ili se on mora vratiti u svoju zemlju da bi tamo podnio zahtjev? 2. koliko riješavanje tog zahtjeva traje, tj. da li on može biti u Hrvatkoj dok je čekamo riješenje i duže od onih turističkih 90 dana? 3. Da li može početi raditi prilikom podnošenja zahtjeva za privremenim boravkom ili tek nakon što dobijemo riješenje? 4. Da li uopće može raditi u Hrvatkoj sa privremenim boravkom u svrhu sklapanja obitelji? (ovo pitam, jer sam naišla na 2 kontradiktorna članka: članak 42: Na temelju odobrenog privremenog boravka u svrhu spajanja obitelji stranac ne može raditi na području Republike Hrvatske.. te članak 95: Uz primjenu svih odredaba ovoga Zakona koje se odnose na privremeni boravak, radnu dozvolu ne moraju imati sljedeće kategorije stranaca: 12. supružnici i djeca hrvatskih državljana koji imaju boravak u Republici Hrvatskoj 5. Ako nakon dobivanja potvrde o privremenom boravištu stranac može raditi u Hrvatkoj bez radne dozvole, da li ima pravo se prijaviti na Zavod za zapošljavanje?
×