Jump to content

Raos

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, mene zanima isto ovo sto Apica pita, jer se moj bivsi suprug trenutno nalazi u SAD-u te se ja sad mislim mugu li se njemu uopce saznati primanja. Hvala
  2. Hvala puno na jedinom odgovoru koji sam dobila, vec sam pocela gubiti nadu... Presudu vec imam, tako da cu prikupiti ostalu dokumentaciju i poslati na ove adrese. Trenutno sam se i ja nasla u losijem imovinskom stanju i bojim se za svoje dijete. Sa bivsim sam sve do lani imala jedan normalan odnos, tako da me sve ovo skupa sokiralo. Od njegovih roditelja nema nikakve pomoci , to su stariji umirovljenici, koje sam ja sveukupno vidjela pet puta u zivotu, a i nisu u nekim odnosima sa svojim sinom, unuka ne zovu i ne vidjaju. Inace nisam osoba koja se zeli provlaciti po sudovima i izdavati nekakve 'tjeralice' ako se netko nije dostojan niti javiti, razumna i strpljiva, te bi ovo htjela izbjeci, ali ovo je krajnje sramotno ponasanje, te mi stvarno ne preostaje nista drugo. Hvala na linkovima, ako mi ista drugo zatreba javim ti se jer mi se cini da i vi imate slican problem. Nadam se da ces i ti na kraju dobiti alimentaciju za svoje dijete (: Ja trenutno dobivam pomoc od czsc, a o njima ne zelim ni poceti pricati. Velik pozdrav.
  3. Probala sam ali nema nikakvih odgovora. Hvala, Pozdrav
  4. Postovani, Imam presudu u kojoj mi je bivsi suprug ovrsnim postupkom duzan skoro 30000 kn za alimentaciju. U medjuvremenu se ozenio za americku drzavljanku i preselio u SAD. Od tad se alimentacija prestala uplacivati, cak ne znam ni njegovu adresu ,a ni jednom nije nazvao dijete. Prije odlaska susreti su bili cesti i najcesce se na vrijeme uplacivala alimentacija. Koliko znam nema nikakve imovine u RH. Molim vas za bilo kakav savjet, jer sam pred zidom. Hvala.
  5. Pozdrav, Zanima me dali se udajom za Americkog drzavljanina odmah stjece drzavljanstvo i kako to vec ide. Imam presudu u kojoj mi je bivsi suprug duguje ovrhom 28 000 kn, a on se u meduvremenu ozenio za drzavljanku SAD-a i preselio tamo, od tad mi nije uplacena nijedna alimentacija. Molim za bilo kakvu informaciju, ambasada nije bila od neke pomoci. Hvala unaprijed.
  6. Pozdrav svima, Evo nasla sam se u slicnoj situaciji i zanima me moze li me itko uputiti, jer stvarno ne znam jeli mi preostaje jos koja mogucnost i kome se obratiti. Moj bivsi suprug, sada je ozenjen za drzavljanku SAD-a gdje od prosle godine zive. Kada sam dobila rijesenje o ovrsi on je nedugo zatim dao otkaz i preselio se. Ja o nicem nisam bila obavjestena. Od tad se prestala placati alimentacija i dug 'zaboravio', a ja sam se savjetovala sa odvetnikom koji mi je doslovno rekao da mu se nista ne moze dok se ne vrati, posto u RH nema imovine ni bankovnih racuna. Zvala sam Americku ambasadu ali njih to uopce ne zanima i sad stvarno ne znam kome bi se obratila i dali ta presuda moze postati ovrsna u drugoj drzavi, tocnije SAD-u. I koja je procedura pokretanja tuzbe protiv nekoga kome se ne zna ni prebivaliste. Bilo kakav savjet/ informacija dobrodosla. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija