Jump to content

bronx

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.dvdbregana.hr
  1. 1. ako sam dobro razumio u ovom slucaju bi se gledalo na to kao da je ugovor sklopljen usmeno, i ako to potvrde susjedi zemljište bi na kraju legalno bilo od bake i djeda na temelju dosljednosti nakon 20 godina? 2. dal bi se moglo sa tim ljudima na koje i dalje glasi zemljište nekako to riješit? u smislu da oni potvrde (ako će htjet) da su oni to zemljište prodali mojoj baki i djedu? Dal se u tom slucaju radi novi kupoprodajni ugovor radi potrebe iz pravnih razloga i to je to?plati se određeni porez na cijenu i unese u zemljišne knjige...
  2. hjoj, tko zna onda kaj ce bit od toga ovak ubiti stoji stvar: Moj djed obrađuje 2 parcele 43 godine. Ne obrađuje parcele u potpunosti, nego 1/2 od svake parcele. Naime prije 43 godine napisan je kupoprodajni ugovor, 2 primjerka, ali nisu potpisani, u kojima pise da on kupuje 1/2 parcele 0001 i 1/2 parcele 0002 (znaci parcele su jedna do druge). Sad me zanima dali on stječe pravo dosljednosti na te djelove parcela pošto kupoprodajni ugovori nisu potpisani, a nema nikakvog drugog ugovora o tome da ce on održavat te parcele. Ima mnogo susjeda koji znaju da on to održava vec tolko godina te dali bi oni mogli poslužiti kao svjedoci, jer svi znaju da je on to kupio od te osobe koja je sad vec preminula, ali ima svoje nasljednike, a mislim da ni ne znaju da taj komad zemlje jos glasi na njhovog (tatu/djeda)? Znaci sad ti ljudi mogu rec da oni nisu prodali zemlju i zemlja ce ostat u njihovom vlasnistvu, iako su ju stvarno prodali mojima prije 43 god?
  3. hmmm..? jel to sigurno? jer sam cito i ostale upite, pa sam primjetio da nakon određenog broja godina neka nekretnina se dobije zbog dosljednosti. mozda sam ja nes krivo shvatio....
  4. hmmm? al me zanima nakon kolko godina održavanja tog zemljišta ja postajem vlasnik?? jer moji baka i deda vec održavaju to zemljište 43 god, pa me zanima dal sad imaju pravo na dosljednost, tj da ga prepišu na sebe?
  5. nakon kolko godina održavanja nekog zemljišta se može iskoristiti pravo na dosljednost??
  6. Moj djed obrađuje 2 parcele 43 godine. Ne obrađuje parcele u potpunosti, nego 1/2 od svake parcele. Naime prije 43 godine napisan je kupoprodajni ugovor, 2 primjerka, ali nisu potpisani, u kojima pise da on kupuje 1/2 parcele 0001 i 1/2 parcele 0002 (znaci parcele su jedna do druge). Sad me zanima dali on stječe pravo dosljednosti na te djelove parcela pošto kupoprodajni ugovori nisu potpisani, a nema nikakvog drugog ugovora o tome da ce on održavat te parcele. Ima mnogo susjeda koji znaju da on to održava vec tolko godina te dali bi oni mogli poslužiti kao svjedoci, jer svi znaju da je on to kupio od te osobe koja je sad vec preminula, ali ima svoje nasljednike, a mislim da ni ne znaju da taj komad zemlje jos glasi na njhovog (tatu/djeda)?
  7. eh, mislim da cu ja na kraju ipak zaboravit tih 12k kn... il cu jednom otic tam u posjetu pa cu vidjet kaj cemo napravit... jer mi se ne da natezat po sudovima 5 godina, kad cu na kraju i izgubit spor.. jer to tak ocito ide u nasoj drzavi. radis kod nekoga i ne plate te.. najbolje da svi otvore firme i obrte i tak zaposle nekog pa ga ne isplate, i nikom nis ... katastrofa. btw, puno hvala na pomoći i savjetima koje ste mi pružili do sad
  8. Čini se da nemam sreće, poslo sam pismo s povratnicom 15.03. i danas sam dobio i pismo i povratnicu natrag. Na pismu je stisnut štambilj koji glasi "Obaviješten nije podigao pošiljku". Sad ne znam što to znaći. Vjerojatno su se morali iseliti ako nisu placali najamninu za prostor, il nisu jednostavno htjeli preuzeti pismo. Ne znam kaj sad sa tim da napravi, dal da opet pošaljem il?? Hvala!
  9. Poštovani, brat mi je jučer, 16.03.2010. imao manju prometnu nesreću u kojoj on nije kriv. Šteta je manja, otprilike nekih 1000kn. Uzeo je broj police osiguranja krivca i njegov broj osobne. Dotični je rekao da za popravak ne da više od 100€ (što meni nije dosta za popravak auta) te da ako mi ne paše da si uzmem njegovu policu osiguranja i da to riješim sa osiguranjem. Sad me zanima dali osiguranje može procjenit da popravak dođe, ne znam, nekih 500kn, a limar mi je reko da bi popravak došo 1000kn??? U tom slucaju cu još ja morat placat za popravak auta. Hvala unaprijed.
  10. ocke, puno hvala! još Vam moram poslat onu izjavu, sam nikako da se domognem fotica da ju poslikam pa da Vam pošaljem na PM. Ugl, napisat ću ovo što ste rekli i to ću mu poslati, samo se nadam da neću morati na sud, jer radi te love će na kraju bit natezanja ko zna kolko, s obzirom da je naš sud "jako brz" u riješavanju problema ) Još jednom, puno Vam hvala, a ja ću ovo poslat pa se javim kad se nešto dogodi :)
  11. On je meni reko da pošto mi nemamo računovodstvo da to nama radi fina. Može, napravit ću kako kažete. Sam taj Zahtjev bih Vas molio ako biste mi vi to mogli napisati, jer ja ni ne znam što bi mu napisao. Pošto je to meni do sad prvi radni odnos preko radne knjižice, i pošto se to tako zakompliciralo, išla je mama samnom da me još više ne sje... Pokazo joj je BON 1 obrazac, da sstvarno dokaže da nema ništa na računu, iako ne mora bit iskljuceno da on ima i neke druge račune. Kaj se tiče firme, i dalje su svi stari kompovi, čak je jedan svoj donesla kolegica da bi imali na čemu raditi, i nema skoro nikakvog namještaja namještaja, tak da ja stvarno mislim da mi neće imat od kuda vratit, tj isplatit lovu.
  12. evo ovak, bio sam dns u firmi i pito sam direktora za obračune plaća i reko je da sad trenutno ne mogu dobit obračune, jer im Fina, s obzirom da nisu imali nikakve isplate do nove godine, mora napraviti nove obračune plaća pošto im to radi Fina (nije čak plaćao niti poreze i doprinose nikome iz firme). Nadalje, potpisao mi je Izvanredni otkaz i Izjavu u kojoj sam napisao da se on obvezuje mi isplatiti svu neisplaćenu plaću u roku od 3mj (ako hoćete, mogu Vam na PM poslat primjer tog Izvanrednog otkaza i Izjave). I sad čekam dan kad će mi isplatit plaće.. a nadam se da bude. I da, dobio sam radnu knjigu natrag, tak da s njom nije bilo problema.
  13. ocke... doma su mi također rekli da ga sutra ništa ne zovem u firmu i dogovaram se kad da dodem, nego da ujutro vec u 10h odem u firmu i cekam ga tam, a ne da me stalno zavlači! Znaci, javim se sutra
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija