Jump to content

Dacko

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Slažem se i sa kolegom Nikkicom i kolegicom Zagorkom. Mene isto tako ubija taj neograničeni broj potpitanja od strane svih ispitivača. Karikiram tipa pitanje upravni akt za kojeg postoji definicija u zakonu no onda slijede potpitanja karakteristike, vrste ovo ono, dakle nešto što eventualno možemo pronaći u nekoj drugoj literaturi. Osobnog sam stajališta da je sudac Mrčela daleko najbolji i najkorektniji ispitivač. Bio sam ga slušati te jedan kolega doslovno nije odgovorio na tri pitanja, baš ništa te je na kraju položio pravosudni. Sumnjam da bi takva situacija bila kod sutkinje Garačić Može li mi netko odgovoriti koliko ima istine u tome da nas ne mogu ispitivati ispitivači koji su nam držali seminar u HOK-u?
  2. Da li možda netko zna odgovor na omiljeno pitanje suca Mrčele: zašto presuda može biti pravomoćna u subotu a ne može u nedjelju i ponedjeljak? Thx
  3. Pozdrav kolege, jel netko možda zna kakav bi bio redosljed usmenog za siječanj, odnosno veljaču 2012? Po mojoj nekakvoj računici: 1. GPP-Obiteljsko, 2. KP-KPP, 3. Radno-Upravno, 4. Ustav-EU-Pravosuđe, 5. GP-Trgovačko? Ako sam u krivu, molim ispravak
  4. Poštovani kolege, da ne otvaram novu temu, pošto je ova aktualna glede novih pitanja, postavljam sljedeće pitanje: Kako odgovoriti na pitanje 95. Sastavi suda-ZKP? Naime, pošto novi ZKP ima jednu odličnu odredbu koja kaže: stvarna nadležnost i sastav sudova uređuje se posebnim zakonom, ja vas pitam da li je to dovoljan odgovor za komisiju U starom ZKP smo imali odgovor na to pitanje, opć sudovi 1 + 2, do 5 god pojedinac, žup sudovi 1 + 2 tj 2+ 3 od 15 god ili dugotrajni zatvor. Što vi mislite?
  5. Kolege pozdrav! Imam par pitanja vezanih za ovu temu: cijena doktorskog studija, prosjek ocjena, da li postoje upisne kvote i da li su ograničene? Konkretno me zanima područje građanskog prava. Koliko sam shvatio taj studij se održava u Zagrebu. Unaprijed zahvaljujem.
  6. Poštovani, bio bih Vam veoma zahvalan da mi kažete po kojim propisima se izračunava porodiljna naknada. Naime, kolika bi iznosila porodiljna naknada za osobu koja nije zaposlena godinu dana? Znam da je 2008 najniža svota iznosila 1663 kn. Hvala.
  7. Poštovana! Sugeriram da kontaktirate pravnu službu banke te joj objasnite problem. Nakon toga probajte nazvati ovrhovoditelja te tražiti broj odvjetničkog ureda koji je sastavio prijedlog za ovrhu. Tehnički gledano, moguće je da je došlo do pogreške prilokom upisa broja ovršenikova računa, što je rezultiralo blokadom Vašeg. Laički pojednostavljeno: tražilo se rješenje o ovrsi pljenidbom novčanog potraživanja na broj ovršenikova računa: 23456709-456789049449(karikiram) te je omaškom jedan broj dodan što je u konačnici se pokazalo kao broj Vašeg računa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija