Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

ParaNO1d

Korisnik
 • Broj objava

  21
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kupnja stana

  Hvala na pomoći. Probat ćemo onda sporazumno dogovoriti da obje strane budu zadovljne.
 2. Kupnja stana

  A postoji li opet neki "normalan" rok u kojem se odstupanje može tolerirati? Ne želim se povlaćiti po sudu zbog toga ali smatram da imam pravo na štetu jer je danas 7. dan od roka, a radovi nisu gotovi. Pitanje hoće li biti gotovi do kraja idućeg tjedna. Trebam li što napraviti sada za slučaj da se oni ne žele dogovoriti sporazumno što bi kasnije moglo pomoći u potencijalnom sporu?
 3. Kupnja stana

  I ovo je navedeno: "Ugovorne strane su suglasne da će sve eventualne sporove i nesporazume koji bi mogli nastati u primjeni ovog Predugovora, odnosno naknadno sklopljenog konačnog Kupoprodajnog ugovora, nastojati riješiti sporazumno, mirnim putem i u dogovoru, u skladu s dobrim poslovnim običajima i praksom, a u protivnom se ugovara nadležnost stvarno i mjesno nadležnog suda u Osijeku."
 4. Kupnja stana

  "Očekivano vrijeme završetka izgradnje stana iz stavka 1. i njegovo uređenje po sistemu „ključ u ruke“ je do mjeseca studenoga 2018. godine." Ništa drugo nije definirano. Nikakva penalizacija i probija je rokova.
 5. Kupnja stana

  Pozdrav. Supruga i ja smo kaparili stan u novogradnji u ožujku 2018. Potpisali smo predugovor i ovjerili ga kod javnog bilježnika. U predugovoru stoji da će stan biti useljiv 11/2018. Dakle i 30.11.2018 . bi ušao u to. Tehnički pregled je bio 23.11.2018. (Urbana vila) i prošao je, mi još uvijek čekamo uporabnu dozvolu, papire od etažiranja i energetski certifikat jer bez toga ne možemo ni ići predati zahtjev za kredit niti useliti. Da stvar bude gora radovi još traju, finalni. Ostaje fugiranje, jedan dio pločica, krečenje, ugradnja klime... Sve u svemu sitnice ali nije gotovo. Čak i da sad imam lovu za stan nebih mogao useliti jer majstori i dalje rade. Kakva ja prava imam? Imam li pravo na nižu cijenu ili nešto? Kupujemo od firme, mi svo svoje sve ispoštovali, a danas je 6. dan prekoračenja, a posao nije gotov. Ne vjerujem da će ovaj tjedan sve biti gotovo. Što mi je činiti? Dečki koji su zaduženi za nas su dosad bili korektni u svemu ali zanima me pravno što mogu očekivati, a što ne. Hvala
 6. Bandera u dvorištu

  Pozdrav svima. Zanima što da učinim. Planiram kupiti plac za gradnju obiteljske kuće. Na tom placu je stara drvena bandera. Nisam siguran je li telefonska ili strujna. Zanima me što mogu učiniti da se bandera ukloni ili promijeni nešto jer ne želim imati u svom dvorištu banderu. Planiro sam ograditi dvorište da ostane ona vani ali opet ružno će izgledati. Imam li kakvo pravo tražiti razmještanje bandere ili da se struja ili telefon što god je na njoj izvede na drugi način? Hvala
 7. Prodaja vozila pod leasingom

  Hvala puno
 8. Prodaja vozila pod leasingom

  Pozdrav svima. Isprike ako je tema u krivom podforumu. Dakle moje pitanje glasi postoji li mogućnost prodaje vozila koje je pod leasingom nekoj 3. osobi? Dakle trenutni vlasnik je leasing kuća, ja sam korisnik, a prodao bih vozilo tj. prebacio leasing na kupca. Je li to moguće? U ugovoru nisam ništa takvo našao.
×