Jump to content

mario-sb

Korisnik
  • Broj objava

    376
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Moj propust na postavljeno pitanje: ".. što bi bilo nakon razvoda..." U jednom dahu sam pročitao obadvije teme, i onu otvorenu 24. ožujka, a nakon čega se može postaviti i pitanje: "... na što je gospodin sve spreman sada učiniti...", pa je eto mojom greškom došlo do toga da odgovaram u sadašnjem vremenu a ne u budućem. Što sam ustvari želio odgovoriti gospođi, u sadašnjem vremenu. Upozoriti je na ono što bi se moglo dogoditi u međuvremenu dok se, kako kaže, ne može dogovoriti oko stanovanja, a moglo bi se svašta dogoditi. npr; ako nije pokrenut postupak o razvodu a tetka je živa mogli bi promijeniti ugovor u darovni, također ne vidim razloga da sa ovakvim ugovorom ne bi moglo, npr., tetku smjestiti u dom a kuću založiti ili prodati ili pak darivati nekome drugome, prepisati na dijete itd... Gledajući trenutno stanje, gospođa "donema" je u neizvjesnoj situaciji, mogu slobodno reći, lošoj situaciji, ako njezin vanbračni krene u postupak koji sam gore naveo.
  2. Postovanje kolega felixx, nisam pravnik ali iz iskustva pisem : ugovor o dosmrtnom uzdržavanju je neoborivi dokaz da je osoba koja trenutno raspolaže sa imovinom apsolutni vlasnik. Što znači da sa imovinom može raspolagati kako i kada je njemu volja.
  3. Na žalost NE. Postoje neki prijedlozi udruga da se zakon vezano i uz vase pitanje promjeni ali od toga za sada a i u buduce nece biti nista. Sto se pak tice ulaganja to ce te rjesavati nakon, ako do toga dodje, razvoda braka. Prvo sporazumno " mirenjem" a potom sudskim putem ako se ne dogovorite, odnosno da, ono sto ste se dogovorili postane pravomocno ili ako se niste dogovorili nastavljate u dugotrajnoj, skupoj parnici.
  4. Gospođo, neće oni ništa odlučit. Oni će prihvatiti ili ne prihvatiti prijedlog CZSS i po njihovom naputku donijeti rješenje. Vama ostaje slamka spasa a to je iskreno kajanje zbog toga što ste učinili, suze, ,.... i svakako čarobne riječi: MOLIM, i DAĆU SVE OD SEBE DA SE TAKO NEŠTO VIŠE NIKADA NE DOGODI, MOLIM VASSSS, PA OPET SUZE...... Da sam ja kojim slučajem na vašem mjestu i to učinio, slatko bi se nasmijali i prihvatili prijedlog CZSS koji bi otprilike glasio ovako: ""...te radi nebrige o djetetu, odnosno njegovom zanemarivanja a što je moglo u konačnici završiti i sa tragičnim ishodom, tj. smrću istoga, radi sprječavanja mogućeg sličnog incidenta te zaštite djeteta od zanemarivanja i brige o njegovoj sigurnosti a uzimajući u obzir i samu anamnezu stranke, koja u sebi upravo i sadrži mogućnost istih ili sličnih ponašanja, molimo sud da: ......"" Mislim da vam dalje ne trebam pisati. P.S. kad sam ja ovako nešto sročio iz glave , na prvu , možete samo zamisliti što oni mogu a i ne moraju sročiti kada se uhvate šablona svojih stariji kolegica.
  5. Ma nema za vas nikakvih kazni i sankcija, ne brinite se. Ako to napravite samo će vam u narednih nekoliko godina oduzeti skrbništvo nad ditetom. " U biti, ceka me jos razgovora i psihotest? Pretpostavljam da ce na temelju toga donit odluku. psihijatru i psihologu idem redovito i nalaze su iskopirali (uputna dg je ptsp zbog smrti muza i kao posljedica problemi separacije i blaga razina anksioznosti - to valjda nebi tribalo bit problem) " Samovoljno postupanje sa ovakvom dijagnozom bi bilo za vas katastrofalno. Probajte se malo smiriti. Nemojte ići na silu protiv onih koji imaju vlast u svojim rukama, kojima je npr. vaš slučaj dio rutine i koji znaju kako će to riješiti a da njihova bude zadnja , ma što vi napravili, osim, ne daj bože nepromišljenog nasilja.
  6. Dok se drugacije ne odluci, dijete je vase koliko i njegovo.
  7. Odbiti će je sa njezinim zahtjevom ako je radno sposobna. Pustite čovjeka da odluku o tome ne čeka u neizvjesnosti već da bude smiren, spokojan i u vjeri da će sud tako i odlučiti s obzirom na zakon i sudsku praksu.
  8. Ima ona pravo zahtijevati svašta ali pitanje je dali će to što zahtijeva i dobiti. Moja bivša je također ( putem odvjetnika ) tražila uzdržavanje, navedeni razlozi za to su bili: završena samo osnovna škola, nemogućnost zapošljavanja, život u sredini koja je pod posebnom državnom skrbi i slične gluposti. Pitanje sutkinje je bilo : "dali je gospođa radno sposobna", odgovor je bio " da ". Ako je i vaša supruga radno sposobna, od uzdržavanja nema ništa. Večeras bez brige mirno spavajte !!!
  9. Poštovana, nemam namjeru da vas niti malo kritiziram, krivim, isl. Ali zamislite sa kakvim sankcijama bi se suocio muskarac u ovakvim okolnostima. Ako postoje zakoni koji sankcioniraju takve propuste, u brizi o djetetu a koje nisu nimalo bezazlene kako ih vi navodite, onda ona trebaju isto važiti i za vas kao i za muški spol.
  10. Iako su sudske prakse, kada je odluka o tome kome će dijete " pripasti", uglavnom na strani majke, isto tako prema njima uopće nisu blagonaklone kada bi se radilo o pokretanju postupka o smanjivanju viđanja. Drugih posljedica ne možete imati. Bilo bi dobro da se obratite CZSS i smireno objasnite trenutnu situaciju. Alimentaciju plačajte redovito i u visini kako ste se dogovorili i radi djeteta a ne radi nekih dogovora , prijetnji, straha isl. trudite se da dijete viđate koliko je god više moguće a tada mu priuštite svu toplinu i ljubav koju prema njemu osjećate, naravno ne štedite niti nešto novca kako bi mu dani kod vas bili kao mala bajka, čarolija, koju će pamtiti i jedva čekati da se ponovo dogodi, upotrebite maštu !!!
  11. ON ce svakako biti kriv za sve lose sto bi se moglo dogoditi u negativnom ponasanju djece a konkretno i prema majci, naprimjer: neposlusnost, buntovnicko ponasanje, popustanje u skoli, ucjenjivanje, verbalno i fizicko suprostavljanje, ..... Na zalost ovo vam pisem iz osobnog iskustva, kada je dijete nakon majcinog "prisilnog preseljenja" trazilo da se vrati " kuci " u svoj rodni kraj a majka, czss, policija,sud,... mu to nisu dozvolili, on je uzeo stvar u svoje ruke i onim ponasanjem koje sam vam gore naveo, natjerao majku da ga nakon pet i pol godina " zatocenistva "izbaci iz kuce na cestu. Odlicnog ucenika, uzornog vladanja, koji je tada imao samo cetrnajs i po godina. Taj nedavno punoljetan momak radi borbe za svoje pravo u policiji ima dosije ali je i dalje odlican ucenik, uzornog vladanja i buduci fakultetsko obrazovan covjek.
  12. A sto reci nego da je drzava u banani, " na istoku jedne price na zapadu druge price " !!!
  13. Postoji nekoliko nacina kako mozete zastiti djecu da protiv svoje volje vidjaju svoga oca ( naravno ako to oni ne zele ). 1- mozete uciniti ono sto vam je felix predlozio, ili 2- otidjite sa djecom obiteljskom lijecniku koji bi vas ( djecu ), nakon objasnjenja zbog cega ste mu se obratili, trebao uputiti psihijatru specijalistu za maloljetnike (na žalost to takodjer malo duze traje), ili 3- u vremenu kada trebate sa djecom ici u posjetu bivsem, ako djeca to ne zele, otidjite sa njima na odjel psihijatrije, hitan prijem, gdje ce ( ako je sve onako kako vi pisete ) dezurni psihijatar ustanoviti psihicko stanje djece i predloziti da u tom trenutku radi bla, bla,bla, nije dobro za djecu da ih se "prisiljava" na vidjanje itd ,.... i uputiti na daljnju psihijatrijsku obradu. Svakako o rezultatima ovog zadnjeg primjera, ukoliko se na njega odlucite, odmah obavjestite : czss, policiju, naravno i bivseg, kako bi sebe i djecu sto vise zastitili od negativnih insinuacija.
  14. Iz ne tako davnog osobnog iskustva u brodsko posavskoj županiji nije takav običaj. Radi zaštite ugleda odvjetnika nemate na uvid njihov spisak, već vam se određuju "onako" kako im dođe, osim ako se drugačije ne " dogovorite" !!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija