Jump to content

elv

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. elv

    Zavod za zapošljavanje

    Zanima me da li se ja kao vlasnik obrta koji želi zatvoriti obrt imam pravo prijaviti na zavod za zapošljavanje i hoću li dobivati kakvu naknadu ? Obrt je otvoren 2009 god i stalno je radio do 11/2011 god. Obveze prema mirovinskom su izmirene, jedino za zdravstveno dugujem za par mjeseci. Molim Vas za odgovor,hvala
  2. elv

    Povrat poreza

    Poštovani! Obrtnik sam koji je u sustavu PDV-a ,i ostvario sam pravo na 1300 kn povrata poreza.Mogu li od porezne uprave tražiti da mi ta sredstva uplati recimo za porez na ime tvrtke,ili nešto drugo što bih mogao podmiriti tim novcem ?
  3. elv

    Evidencija radnih sati

    Poštovani Vlasnica san trgovačkog obrta i jedina koja u njemu radim.Zanima me da li i ja moram voditi evidenciju radnih sati ? Čitala sam zakon u kojem piše da se mora voditi za zaposlenike ,što ja nisam.znam za slučaj u kojem je moj kolega kažnjen od strane inspektora zbog te evidencije koju nije vodio a isto je jedini zaposlen u svom obrtu, pa vas molim za pojašnjenje .Hvala
  4. elv

    Obveze obrtnika

    Samostalni sam obrtnik i u obrtu radim samo ja,pošto je obrt u financiskoj krizi zanima me što se događa ako se ne uplate mjesečne obveze MIO,HZZO itd,mogu li mi zatvoriti obrt?
  5. Hvala na odgovoru.Zanima me još ako se ja zaposlim kod drugog poslodavca a samostalni sam obrtnik koji si sam uplaćuje doprinose ,nakon zapošljavanja šta je sa mojim doprinosima da li ih ja i dalje moram plaćat ili to radi poslodavac kod kojeg sam zaposlen ?? Nisam znao da se obrtnik može zaposliti kod drugog poslodavaca a da mu je obrt još aktivan (ne mislim na paušalni obrt).Molim Vas da mi malo bolje pojasnite . Hvala
  6. Poštovani! Imam otvoren obrt za trgovinu, konkretnije imam suvenirnicu. Obrt je cjelogodišnji, ali zbog sezonskog karaktera(turizam) planiram od 1.11 obrt stavit u mirovanje. Prvo me zanima dali se ja kako samostalni obrtnik mogu zaposliti u vrijeme mirovanja mog obrta? I drugo zanima me proširenje djelatnosti, odnosno željela bi tokom zimskih mjeseci baviti se i proizvodnjom suvenira pa bi željela obrt pored trgovine proširiti i na proizvodnju. Kakav je postupak oko tog proširenja djelatnosti? Unaprijed zahvaljujem.
  7. elv

    MTI

    Gdje da nabavim dokaz o upotrebljivosti prostora,tko to izdaje ??Radi se o Istarskoj županiji
  8. elv

    MTI

    Negdje sam čuo da se mora polagati i zaštita na radu , jer da se bez toga ne može otvoriti objekt u mojem slučaju kiosk? je li to istina??
  9. elv

    MTI

    Kiosk je veličine 6m2,zatvorenog tipa kupci ne ulaze u njega nego se prodaja vrši kroz otvor),nalazi se na općiskom zemljištu za koje imam ugovor(zakup zemljišta) sa općinom.Prodavati će se suveniri.Moram li imati vatrogasni aparat u kiosku? da li moram imati struju pošto neću prodavati hranu pa mi nisu potrebni frižideri i ostali aparati.Radit ću na paragon blokove.
  10. elv

    MTI

    Koji su minimalni teh.uvjet za kiosk koji prodaje suvenire? Da li mi je potrebna voda i struja?
  11. elv

    Obrt u mirovanju

    Imam obrt u mirovanju i počinjem raditi u 4 mj , otvorila sam koisk za prodaju suvenira.Zanima me mogu li kupiti sredstva za rad (kiosk,suvenire...)preko žiro računa obrta iako je obrt u mirovanju(prvi put otvaram obrt)i hoće li mi se priznati računi u troškove obrta ?
  12. elv

    Kiosk ili štand

    Zahvaljujem na odgovoru.Kad sam otvarala obrt u Hitru su mi rekli da mogu otvoriti kioska do 12m2(djelat.iz Hitra je ispred mene zvala Ured za gospodarstvo i rekli su da može)a valjda ću to nekako riješiti.Koji su MTU u mojem slučaju ??
  13. elv

    Kiosk ili štand

    Hvala na odgovoru ali mislim da se nismo dobro razumjeli. kao što sam vam napisala Ja želim otvoriti koisk od 6m2, sa 3 strane zatvoren a prednja otvorena i služi za prodaju e sad problem je nastao u tome što ja imam obrt za prodaju na štandovima i tržnicama da li kiosk spada u to?? Koja je definicija koska??Mene zanima da li Ja sa svojom obrtnicom mogu otvoriti koisk ili mogu raditi samo na štandu??Napominjem da mi nije potrebna ni lokaciska ni građevinska dozvola,i da mi je lokalna uprava izdala dozvolu za otvorenje kioska.
  14. elv

    Kiosk ili štand

    Otvorila sam obrt47.89 trgovina na malo ostalom robom na štandovima i tržnicama ,želim se baviti prodajom suvenira,dobila sam lokaciju od lokalne uprave.Želim naručiti montažnu drvenu kućicu sa 3 srtane zatvorena a prednja otvorena koja služi za izlaganje proiz.Kućica je dimen.3x2 ili 6m2.Bila sam u drž.upravi i unjeli su mi pomutnju ,djelat.na bolovanju zamjenska djelatnica nema pojma.U hitru su mi rekli da mogu otvorit kiosk(do 12 m2) sa tom obrtnicom a u držav.upravi da ne mogu.Mogu li sa tom obrtnicom otvoriti kiosk od 6m2, u koji stranke ne ulaze,samo prodavač može biti unutra???
  15. Hvala na odgovoru ,nadam se da će mi to uspjeti
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija