Jump to content

Azure

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Mogu li dobiti nekakvu procjenu u troskove koji me ocekuju ukoliko pokrenem ovaj proces. Nisam siguran mogu li to priustiti...
  2. Upravo tako. Znaci, pod uvjetom da je to moguce - koje su moje obveze prema mirovinskom i zdravstvenom u takvom slucaju te ostalim stvarima (kojih trenutno nisam svjestan) ukoliko ih ima?
  3. Pozdrav svima, Planiram uloziti u jedan posao i zanima me je li sljedeca opcija moguca: Pokrenuo bi d.. svojim vlastitim kapitalom i posjedovao 100% udjela. Zatim, postavio bi poznanika (sa puno vise radnog iskustva) kao direktora (dok je on istovremeno zaposlen u jednoj drugoj firmi gdje su mu placeni doprinosi). U meduvremenu, ja, vlasnik, nebi bio zaposlen nigdje. Jeli to moguce? Moram li obavezno, kao vlasnik nekog poduzeca biti zaposlen negdje? Ukoliko je moguce, postoje li kakve posljedice ovakvog rasporeda? Unaprijed hvala svima i svaka cast na trudu u odrzavanju ovog foruma!
  4. Ma da... zato sam i rekao sorry ako je pogrešan podforum... nisam bio siguran gdje staviti. Hvala na odgovoru, imas li mozda nekakvu prognozu/misljenje (koliko god nesigurno bilo) hocu li sto postici time?
  5. Pozdrav svima, Isprike ako je pogriješen podforum. Moj slucaj je sljedeci i nadam se da mi netko moze pomoci. Moje prvo radno iskustvo je zapocelo prije malo vise od mjesec dana kada sam trebao biti prijavljen u X firmi na X radnom mjestu. Zapoceo sam sa radom odmah i slozio se sa poslodavcem da sredimo "prijavu" što prije. Donio sam svoju radnu knjižicu i čekao da mi poslodavac javi daljni korak. Nakon toga, dobio sam obavijest da mi je situacija oko prijave "sređena" a dogodilo se zapravo sljedece: poslodavac je krivotvorio moj potpis i prijavio me na mjesto "komercijalista" (dakle, na neko sasvim drugo radno mjesto) i minimalnu placu uz napomenu da ce mi ostatak davati "na ruke". Moja reakcija je bila da prestajem raditi u toj firmi i mislim da je on pokrenuo proces otkaza... Međutim, zanima me mogu li što napraviti sa pravne strane pošto mi je ovim postupkom napravljena velika šteta (planiram pokrenuti vlastiti posao a sama cinjenica da sam bio zaposlen makar mjesec dana mi uništava mogucnost da budem oslobođen placanja doprinosa itd... ). Nadam se da će netko biti raspoložen dati mi koristan pravni savjet i da se nje teško snaci u ovoj zvrzlami...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija