Jump to content

dado5

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dobio sam opomenu od čistoče pred ovrhu za neplaćeni dug iz 2015.godine.Molim vas da li se mogu pozvati na zastaru jer je prošlo više od godinu dana? Prije su računi bili skupni za komunalije,naknada za slivne vode i čistoču.Kada sam plaćao dug za komunalije i naknadu za slivne vode rečeno mi je da čistoču neču morati platiti za tu 2015.godinu.Sada čistoča ima svoje vlastite račune, te me tereti za 2015.godinu. Hvala !
  2. Pozdrav! Molio bih još savjet, ako je banka ustupila dug društvu za naplatu potraživanja i prema riječima bankovnih službenika, ona više nema ništa s tim, da li je ona dužna skinuti blokadu u FINI ili se ona prenosi na novog vjerovnika? Mora li novi vjerovnik pokrenuti postupak ovrhe ponovo, jer bih uložio prigovor? Hvala
  3. Nazvao djelatnicu u CERP-u i po njezinom tumačenju "staž" teče od dana podnošenja rješenja za stalno,a ne od dana podnošenja zahtjeva za dodjelu dionica,tako da ću se načekati...
  4. Ustupanje duga društvu za potraživanje Poštovani Bovu! Kako mi nikad nije uručen otkaz ugovora o kreditu, već samo opomena pred raskid ugovora u 2.mj.2011.g., zanima me do kakvih promjena dolazi u pogledu zastare. Ovršitelj je započeo s naplatom u 7. i 8.mj.2010.g., doduše radilo se o simboličnim iznosima. Kratki tijek događaja nakon toga: -otvorio sam zaštičeni račun kod FINE jer je T.R. bio blokiran u 4.mj.2011.g. -u 6 mj.2011.g. počelo je naplata u korist banke i trajala je do 4.mj.2012.g. nakon čega su izgubili redosljed naplate kod FINE, ne znam čijom greškom. -u 6.mj.2013.g. opet dobivam opomenu pred raskid ugovora o kreditu. -u 11.mj.2014.g. dobivam obavijest o ustupanju dugovanja društvu za potraživanje. U prvom postu sam pogriješio što sam naveo kako je raskinut ugovor, misleći da se banka jedino tako može naplatiti preko FINE. S toga me zanima kako je moguće da je banka poslala dvije opomene pred raskid ugovora ako je i po ugovoru trebao usljediti otkaz ugovora prvi puta tokom 2011.g. ili se radi o bankarskoj igri nakon što su uvidjeli gubitak redosljeda naplate. Molim za savjet,odnosno mogu li se uopće pozvati na zastaru.
  5. Evo,po uputama vas koji mi pomažete svojim savjetima, preporučeno i s povratnicom zatražio sam od društva koje je otkupilo moje dugovanje, ugovor o otkupu. Drugi dan je uslijedio telefonski poziv u kojem su mi usmeno rekli kako ugovor ne mogu dobiti, jer to predstavlja poslovnu tajnu između dva partnera. Jedino što mogu dobiti je specifikacija duga (iznos glavnice,kamata, zatezna kamata) i to su mi i poslali. Znači, u tom izvadku iz njihovih poslovnih knjiga ne vidi se opet pod kojim uvjetima su oni otkupili dug, već samo koliki je.Zanima me kako dalje, što je pametno uraditi! Hvala!
  6. Poštovani! Kredit sam podigao 2009.g.Od banke sam primio samo opomenu pred raskid ugovora 2011.g, a ne i raskid ugovora. U toku te godine počela je blokada preko FINE bez ikakve obavijesti,ni od FINE ni od banke. Otprilike godinu dana se uzimalo od rečene banke. Nakon toga je uskočio drugi vjerovnik isto preko FINE, te su izgubili redosljed naplate. 2014.g sam dobio obavijest o prodaji mog duga. Zanima me konkretno šta da tražim od novog vjerovnika ugovor,dokaz uplate,ili jedno i drugo.Nisam shvatio ovu zadnju rečenicu ˝čuvaj nešto˝ . Hoću li im reći kad me budu zvali,a hoće,neka čekaju redosljed naplate ili nešto drugo ? Pozz
  7. Hvala vam svima na odgovorima! Htio bih vam jos razjasniti da sam od banke dobio obavijest o ustupu potraživanja novom vjerovniku, a isto tako i od novog vjerovnika, s tim da me banka nije obavijestila o kojem se dugu radi već novi vjerovnik. Tražiti ću od novog vjerovnika, kako ste me savjetovali, ugovor o ustupanju duga i dokaz o uplati mog duga banci. Kako sam slab u ovoj problematici i nemam iskustva, zamolio bih vas što raditi nakon toga, uputiti ih da čekaju redosljed naplate ili nešto drugo? Hoće li me uništiti zateznom kamatom? Poštovani Bovu spominješ i zastaru, nisam upučen u to,pa bih molio objašnjenje. Moram biti pošten i reči vam da su već dva društva pokušala prije sa naplatom,ali su odustali kada sam objasnio da mi je dotična banka blokirala preko FINE račun, ali su svojom greškom izgubili redosljed u naplati . Svaki savjet mi je dobrodošao! Svima hvala na odgovorima.Pozdrav!
  8. Pozdrav! Uzeo sam kredit 2009.g kod jedne banke koji nisam mogao otplaćivati,pa je banka raskinula ugovor o kreditu i preko FINE se naplaćivala. Nakon godinu dana su, ne znam čijom greškom, izgubili redoslijed u naplati,te je druga banka zauzela prioritet u naplati. Ta prva banka je prodala moj dug društvu za naplatu potraživanja koje vrši pritisak na mene. Objasnio sam im kako ne bježim od dugovanja, ali neka čekaju redosljed naplate preko FINE,jer primam samo zaštićeni dio mirovine od koga ne mogu odvojiti za njih novčana sredstva.Oni ne žele to čekati i inzistiraju makar na nekom minimalnom ulogu, navodno kako bih zaustavio zatezne kamate. Ne znam što im znači ta minimalna uplata s obzirom na visinu dugovanja ili je to način da priznam dugovanje. Molim za savjet što mi je najbolje uraditi. Napominjem da od dugovanja ne bježim, već kako to učiniti na što bezbolniji način. Hvala !
  9. Pozdrav! Sin mi je dobio otkaz kod poslodavca, greškomili namjerno,osobni dohodak mu je u cijelosti uplaćen na blokirani račun iako ima otvoreni zaštičeni račun.Postoji li ikakva mogućnost povrata sredstava sa tog blokiranog računa na zaštičeni račun i tko to radi ?Hvala
  10. Pozdrav! Zahtjev za dodjelu dionica podnio sam 2011.godine sa privremenim rješenjem HRVI. Promjenom zakona 2013.godine dobio sam obavjest od agencije kako bih im trebao poslati trajno rješenje. Trajno rješenje sam dobio i poslao 2015.godine. Zanima me od kada se računa vrijeme za dodjelu dionica od 2011.godine ili od 2015.godine? Hvala!
  11. Pozdrav!Ukratko,od moje odštete neće biti ništa.Odvjetnik kojem sam iznesao moj slučaj je rekao kako su mi šanse male,gotovo nikakve,te ću se samo izložiti nepotrebnim sudskim troškovima i troškovima vještačenja.Grešku sam počinio i sam što nisam pozvao policiju,mislio sam da je dovoljna izjava na hitnoj pomoći kako su ozljede nastale.Diskubitalan je i svjedok iz obitelji,u mom slučaju kćer.Polica osiguranja zgrade ne pokriva takve slučajeve.Upravitelj zgrade nema nikakvu odgovornost,a ako tužim suvlasnike,moram tužiti i sebe.Firma koja održava liftove tvrdi kako su liftovi ispravni.Uglavnom nitko nije kriv.Ispada da sam sebi namjerno išao nanjeti ozljede.Iz ovoga izvucite pouku,nikad ne ulazite u lift bez svjedoka,po mogučnosti ne smije biti iz obitelji!Svima lijepi pozdrav i čuvajte se!
  12. U uvjetima osiguranja,ako ja to dobro tumačim,stanari i podstanari se ne smatraju trećim osobama,te su izuzeti iz odgovornosti prema trećim osobama osiguratelja.
  13. Zna li netko odgovor na moje pitanje?Bio bih vrlo zahvalan!
  14. Pozdrav! Pred tri mjeseca vrata lifta nanjela su mi ozljedu ramena i lom rebra prilikom ulaska u isti.Nakon konzervativnog liječenja i fizikalne terapije,stanje se nije promijenilo,te sam morao na operaciju ramena.Moje bi pitanje glasilo dali imam pravo tražiti odštetu i od koga ? a) upravitelja zgrade b) održavatelja liftova c) osiguravatelja zgrade Osiguravatelj zgrade telefonskim putem priopćio mi je da nemam nikakva prava pošto sam podstanar u tom ulazu gdje se dogodila nezgoda, te se ne smatram trećom osobom. Molim znalce za savjet što učiniti.Unaprijed zahvaljujem!
  15. Ovo je stvarno lakrdija,pitam se,pa tko ide to raspisivati natječaj,a da ne zna s čime raspolaže i postavlja uvjete sad ovako,sad onako!?Koliko se vremena izgubilo na raznorazne potvrde,a bogme i kuna?Ma gadi mi se sve ovo,treba raspustiti i Ministarstvo i kojekakve udruge koje služe za samopromociju pojedinaca od kojih nema nikakve koristi osim par pojedinaca i uhljeba.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija