Jump to content

annalisa

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. a sad, to tako nekako ide. zapravo stranac sa odobrenim privremenim boravkom MORA promjeniti vozačku ako namjerava voziti u HR, mi se čini u roku od 6 mj ali ne sječam se više dobro. Uglavnom, oni ne ponište stranu vozačku nego bi morali je vratiti stranoj tjelu, dok strancu izdaju hrvatsku dozvolu (a prije mora na lječnički pregled, kao svi hrvati). to je jako jednostavno. u slučaju da stranac se vraća u domovinu, onda tamo će tražiti ponovo zamjenu vozačke. (oprosti padeže ali sam strankinja)
  2. ako se dobiva privremeni boravak za spajanje obitelji, na temelju braka ili vanbračne zajednice, ne treba uopće radna dozvola. osoba može raditi bilo koji posao
  3. ništa teško, oženite se gdje hoćete, onda sa vjenčanim listom i sve potrebne papire tražite u HR privremeni boravak za spajanje obitelji, kad ga dobije ne mora tražiti radnu dozvolu nego može raditi bilo koji posao. ne vidim zašto ne bi Hrvatska priznavala brak u BiH! državljanstvo bi mogao tražiti samo kada dobije stalni boravak, znači poslije 5 god neprekidnog privremenog boravka u HR.
  4. mislim da najbolje je da pitate na policiji, sigurno ima pravo otići gdje hoće ali mora prijaviti da promjeni adresa. stranci i hrvati nemaju baš ista prava..(ja sam talijanka i to znam zbog iskustva)
  5. PRAVILNIK O VOZAČKIM DOZVOLAMA Članak 8. Kada se izdavanje vozačke dozvole traži na osnovi inozemne vozačke dozvole, uz zahtjev za izdavanje dozvole prilaže se: 1. inozemna vozačka dozvola, 2. prijevod inozemne vozačke dozvole, ukoliko se iz inozemne vozačke dozvole ne može zaključiti za koje kategorije se može zamijeniti i vrijedi li, odnosno da joj nije protekao rok valjanosti više od šest mjeseci, 3. uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilima koje ne smije biti starije od šest mjeseci, 4. dvije istovjetne fotografije veličine 30 mm x 35 mm. Ako na inozemnoj vozačkoj dozvoli nije upisan datum polaganja vozačkog ispita uz zahtjev iz stavka 1. ovog članka prilaže se i potvrda nadležnog inozemnog tijela o datumu polaganja vozačkog ispita. Ukoliko se potvrda ne priloži kao datum polaganja vozačkog ispita upisuje se datum izdavanja inozemne vozačke dozvole. Znam da mora obavezno promijeniti vozačku poslije 6 mj od kad je izdan privremeni boravak, a valjda može i prije ako kupi auto, to ne znam. Niti šta treba za kupiti auto. Znači, treba samo 2 slike i sistematički pregled kod medicine rada; na policiju odmah izdaju novu vozačku. Ako će se vratiti u BiH, tamo će tražiti novu zamjenu za bos. vozačku. Nadam se da drugi će pomoći oko papire za kupiti auto!
  6. znači, imam 3 mogućnosti, ako sam dobro razumijela: 1) tražiti privremeni boravak u svrhu posla, ako uspijem ulaziti u kvote 2) čekati u izvanbračnoj zajednici koju imam do sada do kad mogu tražiti autonomni boravak, tj poslije 4 god. 3) odmah se udati sa "novom" dečkom. Još dva pitanja: u slučaju 2), kad dobivam autonomni boravak, mogu godinu dana poslije tražiti stalni boravak? za koju svrhu? ili u slučaj da "nema svrhe", bi morala produžiti autonomni boravak svaka godina? U slučaju 3), šta bi točno morala napraviti? izači iz RH i tražiti sve iz početka ili jednostavno se udajem i dan poslije idem na policiju predati zahtjev za privremeni boravak u svrhu spajanje "nove" obitelji? i da li je sigurno da bi dobila? ili bi i tom slučaju morali biti u vezi 3 godine itd? ne želim izaći!!!! tražim najbolje rješenje.. hvala na pomoć!
  7. Ne znam kome pitati, neugodno mi je ići to pitati na policiju. Ja sam talijanka, u izvanbračnoj zajednici sa hratskim državljanin, tako sam dosla u RH i dobila privremeni boravak za spajanje obitelj. A sada ja bi njega pustila jer bi počela novu vezu sa drugom dečkom.. šta da radim? moram podnijeti novi zahtjev za odobriti boravak ili samo donesti nove podatke što se tiče mog novog dečka i adresa? ili moraju mi odobriti boravak iz početka? morat ću izaći iz države dok čekam novo odobrenje? tu radim, tako da ne bi mi bilo svejedno da moram otići na 2-3 mjeseca. molim vas pomoć! i šta ako želim odmah se ženiti sa novom dečkom? da li to bi bilo jednostavnije? moramo priložiti dokumentaciju da prije braka smo živijeli skupa? ne znam šta da radim
  8. Ne znam kome pitati, neugodno mi je ići to pitati na policiju. Ja sam talijanka, u izvanbračnoj zajednici sa hratskim državljanin, tako sam dosla u RH i dobila privremeni boravak za spajanje obitelj. A sada ja bi njega pustila jer bi počela novu vezu sa drugom dečkom.. šta da radim? moram podnijeti novi zahtjev za odobriti boravak ili samo donesti nove podatke što se tiče mog novog dečka i adresa? ili moraju mi odobriti boravak iz početka? morat ću izaći iz države dok čekam novo odobrenje? tu radim, tako da ne bi mi bilo svejedno da moram otići na 2-3 mjeseca. molim vas pomoć! i šta ako želim odmah se ženiti sa novom dečkom? da li to bi bilo jednostavnije? moramo priložiti dokumentaciju da prije braka smo živijeli skupa? ne znam šta da radim
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija