Jump to content

T-N-T

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Izvadio sam izvadak iz gruntovnice i na čestici na kojoj je dalekovod nije upisano nikakvo pravo služnosti. građevinska dozvola je izdana 22.07.1980.
  2. Znači sljedeće što moram napraviti je dobiti projektnu dokumentaciju i zk uložak? Zatražit ću i sve druge ugovore koje su potpisali s bivšim vlasnikom kuće. Dali je pametnije da to tražim pismenim putem ili da odem do njih (mislim da je papir ipak papir). Mislio sam kad prikupim dokumentaciju ipak slučaj prepustiti odvjetniku. Bojim se samo da lokalni odvjetnici nisu u kakvoj vezi s nekim iz HEP-a. Ipak je HEP moćna institucija. Što se tiče više informacija mogao bih vam dostaviti za par dana samo neznam na koji način. Trenutno sam na terenu pa ću se ozbiljnije pozabaviti time kad dodem kući. Hvala vam na ovim objašnjenima.
  3. Pozdrav svima koji sudjeluju u ovoj raspravi o stupu dalekovoda. I ja imam isti problem. Stup dalekovoda se nalazi na sred čestice koju sam kupio s kućom i koja se nalazi ispred kuće (radi se o velikom metalnom stupu). Žice dalekovoda prelaze preko čestice, ulaze u trafostanicu (10/0.4kV) udaljenu oko 100 m od spornog stupa i nastavljaju dalje. HEP-u sam uputio zahtjev za izmještanje stupa radi izgradnje stambenog objekta ali oni su to odbili uz obrazloženje da imaju građevinsku dozvolu. Poslali su mi i kopiju te dozvole u kojoj se navodi da je dopustena gradnja dalekovoda prema tehničkoj dokumentaciji po kojoj se na tom dijelu trase mora omogućiti izgradnja stambenog objekta visine 8m. Nisam siguran da je to tako i izvedeno. Pristao bi na izmještanje stupa na rub čestice. Zani me imam li pravo na uvid u tehničku dokumentaciju dalekovoda. Molio bih vas savjet za daljne korake. Zanimaju me i vaša iskustva s takvim slučajevima. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija