Jump to content

trozubac

Korisnik
  • Broj objava

    171
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

trozubac je na 5. siječnja 2014 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što trozubac objavi!

Nedavni posjetitelji profila

3171 pregleda profila
  1. Kolika bi bila okvirna cijena za izradu projekta za građevinu od 30 m2, zbog dobivanja građevinske dozvole. Parcela je gradevna, objekt je postojeći, upisan u posjedovnom i vlasničkom listu, ali nije prije 15.2.68' pa me zanima cijena projekta. tnx
  2. putem javnog bilježnika ili odvjetnika, osobna predaja više nije moguća.
  3. Osoba sam s invaliditetom i oslobođen sam plaćanja sudskih pristojbi. Podnosim prijedlog za uknjizbu vlasništva putem javnog bilježnika koji me oslobodi sudske pristojbe ali mi uredno naplati svoju nagradu u skladu s čl. 26a Pravilnika o privremenoj jvb tarif 10,64 eur + PDV 2,66 eur. Obzirom je zakonom o jvb pristojbama isto propisano oslobođenje za invalidne osobe, zasto se ipak mora platii, kada smo do ukidanja urudzbenog odnosno osobne predaje u gruntovnicu mogo sam predati i ne platiti ništa???
  4. pitanje je ovdje samo kako je etažnim elaboratom utvrđeno te tko je zaista vlasnik tog parkirnog mjesta, sto mozete provjeriti u zemljišnim knjigama
  5. ne mogu vam ništa, parkirna mjesta koja nisu označena brojem tablice nisu privatna. Svatko ko ima znak pristupačnosti ima pravo parkirati.
  6. Kupio sam izvanknjižno vlasništvo čestice od prednika svoji roditelja koji su tu česticu kupili 1976 godine, ali nikada nisu sastavili ugovor. Kroz godine uzivanja nitko ih nije smetao, kao i mene. Sada zelim srediti vlasništvo na svoje ime i nailazim na prepreku, jer u vlasničkom listu upisano 10 suvlasnika, a na dijelu jednog od njih i zabilježba tražbine CZSC. Taj dio je jako maleni tj, 1/18 dijela na kojoj je zabilježna tražbina i u naravi iznosi 120 m2 ili 35 čhv, obzirom se radi o poljoprivrednom zemljištu. Obzirom ista nije vlasnika u stvarnosti već samo po zk knjigama, kako da izbrišem tu zabilježbu? kome da se obratim ? jer ne mislim plaćati tražbinu za iznos koji je milijun outa veći od vrijednosti tog dijela zemljišta. Postoji li kakva mogućnost za brisanje zabilježbe pod pretpostavkom da je osoba umrla i/ili živa?
  7. pacijentica bila u dvije bolnice, u svakoj po 1 mj, u prvoj bolnici to nije imala, tako da je to nebriga osoblja bolnice br. 2, jer je nisu okretali na bokove i mazali kremom potencijalno otvaranje rane, to se nije smjelo desiti, rana je ogromna veličine tanjura, do kosti praktički, na trtici. Osoba je nepokretna i polusvjesna, mozda i nesvjesna.
  8. isplati li se tuziti bolnica zbog nebrige i nemara pacijenta?. Naime radi se o starijoj osobi koja je provela 2 mj u bolnici, otpuštena u teškom stanju, ali stvar je nebriga oko dekubitusa. Stvar je takva da otpuštena s ogromnom ranom dekubitusa 4 stupnja, zesci nemar, kako je moguće da se to desilo u bolnici koja treba brinuti o pacijentima. Ima li smisla tuziti bolnicu, osoba je starije dobi, palijativna skrb. hvala
  9. ja niti rješenja, niti uplatnica zaprimio, ako je do poštara šta da radim?
  10. imamo česte probleme s poštarima, bojim se a dok ne provjerim , pretpostavljam da je nekome drugome dao moju poštu, s ovi nisu meni... kaj traziti vještačenje potpisa dostavnice, pokrenuti tuzbu ili kako sad s tim ako će JLS biti uporna da se to plati?
  11. Ne znam, jer ja sam 2020 kupio staru kuću, nikkave rezije osim struje nisu došle, struju sam prenio za ostalo nisam jer kuća nije za stanovanje, nejasno mi skroz..
  12. Danas prvi puta zaprimam poštu od JLS preko odvjetnika i to opomenu pred ovrhu radi komunalne naknade. Nikada do dana danasnjeg nisam zaprimio rješenje niti bilo koju uplatnicu za komunalnu naknadu, a niti znam povodom koje osnove mi se taj dug stavlja na teren. Ulozio bi prigovor s tim obrazloženjem jer ne znam sad za zastaru kad nit znam da imam utvrdenu obvezu plaćanja. Moguce da se radi o staroj kupljenoj kući u kojoj se ne moze zivjeti, a moguce da je to dug prethodnog vlasnika?
  13. U pravilu do okončanja pravomoćne ostavinske rasprave ništa. Eventualno dopisom obavjestiti Lučku upravu kako je postupak ostavine u tijeku i priloziti im dokumente koje imate iz kojih je vidljivo da upravo vaš otac polagao pravo vlasništva/korištenja na vezove. Nakon pravomoćne ostavinske rasprave dostaviti im rješenje o nasljeđivanju. (bitno je da te ugovore uključite u ostavinu). Nadalje sve ovisi o Lučkoj upravi hoće li vam uvaziti pravnu osnovu stjecanja vlasništva nad vezovima. l.p.
  14. Postoje opcije dozivotnog uzdrzavanja ili čak dosmrtnog (upis vlasništva moguć odmah nakon sklapanja, za zivota), ali oni za sobom nose i odredene obveze. Postoji opcija kupoprodaje ako vam bi to bilo lakše. Majku mozete zastiti upisom osobnih sluznosti u njenu korist, pa dok je ona ziva ne moze ju nitko maltretirati. (Plodouzivanje, uporaba i stanovanje). Ima još jedna vrsta ugovora, ali je dosta rijedak, ugovor o darovanju za slučaj smrti. Takav ugovor nije učestao, a koliko je meni poznato, tek trenutkom smrti stječete pravo na uknjizbu kako je podijeljena nekretnina darovanjem.
  15. Najbolje bi bilo rješenje da ju isplatite za njezin dio, ako to nije moguće tada provesti etaziranje kuće, pa da dobije baš svoj odredeni prostor 1/1. U konačnici vi ste vlasnik 1/2, a ona tek 1/6. Eventualno vidjeti s odvjetnicima da joj postavite zahtjev za sudjelovanje u troškovima odrzavanja, rezija, ulaganja u kuću u njenoj vrijednosti od 1/6 dijela. Krajnje je razvrgnuće suvlasništva diobom..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija