Jump to content

ekoeko

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. možete li mi navesti neki zakonik, pravilnik ili nešto slično, gdje bi se ovo moglo pogledati. Imam sličnih nedoumica
  2. da li ovo konkretno znači da za d.. koji bi između ostalog radio krojenje i šivanje, u njemu mora biti zaposlenik koji ima majstorski ispit za krojača?
  3. Mogu li prilikom osnivanja d.., kao matičnu adresu registracije tvrtke navesti adresu rođake, koja živi na području posebne državne skrbi, iako će stvrno proizvodno i prodajno mjesto biti nekoliko km (5) dalje na području koje ne spada pod PDS? I da li je potrebno na toj lokaciji , pod uvjetom da je isto moguće, imati i neku oznaku ( naljepnicu, plakat, reklamni pano...)?
  4. Poštovani, zanima me da li prilikom registracije obavljanja poslovnih aktivnosti za novoformirajući d.. je teroretski moguće "nadrobiti"sve štomi padne na pamet i kakve bi to imalo refleksije na mjesečne izdatke (fiksne ili nefiksne) kakve na islate plaće djelatnicima kakve na plaćanje poreza u konačnici? hvala
  5. zaista Vam naljepša hvala na odgovoru. Sad mi ostaje samo pitanje ima li razlike između udruge i kluba. -U samom statutu, primjeni statuta. -U Mogućnostima kandidiranja za dodjelu nekih novčanih sredstava od strane lokalne samouprave, s državne razine, vanjskih donatora i sl... -nečem trećem ( obvezama i sličnim)?
  6. ako Vas dobro razumijem, (isparvite me ako griješim), ja bih recimo bio i jedini zapsolenikfrme iplaća koju bi si isplaćivao nije profit. I koliko sam uspio pronaći, prihodi koje udruga iliklub ostavrije ako godišnje ne prelaze 80.000 kn ne ulaze u sustav PDV-a. I ima li razlike onda između kluba i udruge?
  7. mene muči to što sam pročitao da udruga ne smije djelovati ( ili klub) kao profitna,nego kao neprofitna organizacija. Kako bi meni dotična sredstva služila i kao osnovni životni prihodi, a dio njih bi bio korišten za kupnju opreme, bojim se da ne bih došao u problem sa zakonom.(zakon o udrugama) Ili postoji varijnta kako se to rješava,a ja ju ne znam?
  8. Poštovani, kako prethodno putem tražilice na ovom forumu nisam našao odgovor na moje pitanje, usuđujem se postaviti ga kao zasebnu temu, i molim odgovor. Naime u planu imam davanje aerobic tečaja u svm gradu. Kako sam fizička osoba, trenutno nezaposlena zanima me što je najadekvatnije za otvaranje ( d.., obrt, udruga, klub ili nešto peto) Da bi mogli dati najbolji mogući odogovor reći ću i slijedeće. U sredini gdje bih obavljao naveden, nema konkurencije, tj niti djeluje ništa slično, niti netko daje "na crno" navedenu uslugu. Računam na 20 minimalno do 60 maksimalno, zainteresiranih osoba ( 99% žena u dobnoj skupini od 12-60 godina). S obzirom na cjenovne kategorije aerobic centara u okolnim sredinama koje se kreću od 200-300 kn za program 3 puta tjedno po 1 h, planiram ići s cjenom za početak od 150 kn za istu cijenu s istim terminom. Dakle 3000-9000 kn prihodi Trošak najma dvorane bi imao od cca 1600-1800 kn mjesečno. Nemam položen tečaj za voditelja ali bi i to trebalo biti riješeno u narednih 2 mjeseca. Što mi preporučujete da ste u mojoj situaciji, što otvoriti. Kraljni cilj je zarada u početku, proširivanje kruga zainteresiranih u daljnem razvoju, od zarade razvoj kvalitete usluge (kupovina step klupica, pilates lopti...) Krajni cilj, pozicioniranje na tržištu i ne ostavljanje ni traga mogućnosti konkurenciji da uđe na teren( napominjem da trenutno nema nikoga već duže vrijeme 1 godina). Molim odovor što i kako otvoriti? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija