Jump to content

warlord

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je warlord objavio

  1. Ukoliko se traži obnova postupka u upravnom pravu, dali je osoba koja je donijela rješenje na koje se traži obnova postupka izuzima odnosno nemože odlučivati o obnovi postupka. Znam da u prekršajnom ili kaznenom postupku je to tako, sudac koji je sudjelovao u donošenju odluke na koje se traži obnova nemože odlučivati o obnovi. A što je sa upravnim postupkom?
  2. Btw, ja sam oštećeni a ne okrivljeni. Donijeta je oslobađajuća presuda za okrivljena i po starom zakonu po onom članu gore se može žaliti vrhovnom sudu, ali nigdje ne mogu pronaći rok za žalbu. U kojim slučajevima se može tražiti izvanredno preispitivanje pravomoćne presude?
  3. u zkp-u stoji da se na odluku drugostupanjskog suda može žaliti trećestupanjskom sudu ukoliko je u drugostupanjski sud na temelju održane javne rasprave utvrdio činjenično stanje drukčije nego prvostupanjski sud i na tako utvrđenom činjeničnom stanju utemeljio svoju presudu- čl 394 st 2 starog zkp-a Koji je rok za podnošenje takve žalbe? Također, koji je rok za podnošenje zahtjeva za ispitivanje zakonitosti? Gdje uopće u zakonu stoje takvi rokovi, nigdje to ne mogu naći?
  4. imam jedno malo čudno pitanje...prvo se može nešto snimiti mobitelom, ili snimiti par razgovora pa na komjutoru izmontirati jedan od toga i onda se tražiti nalog i onda reći da je razgovor snimljen nakon dobivanja naloga... bilo tko uz malo znanja može na kompu namontirati dosta toga... Dakle postoji li ikakva kontrola tog postupka?
  5. Hvala. Dakle da bi takva snimka bila dokaz, a da sugovornik nije upozoren, potrebno je da državno odvjetništvo traži nalog od suca istrage? Ili je dovoljna samo odluka ili nalog odvjetništva?
  6. nešto nisam dobro objasnio...ja sam naime mislio na razgovor koji se ne vodi preko linije, već recimo na javnoj površini, a jedna osoba ima uključen mobitel na snimanje (diktafon) dok druga to ne zna...
  7. Recimo da vas netko tajno snimi mobitelom bez vašeg znanja dok razgovarate sa njim, dali takva snimka može poslužiti na sudu kao dokaz? Po onome što sam čuo, snimke se priznaju kao dokaz jedino ako je prisluškivanje bilo odobreno od istražnog suca na zahtjev državnog odvjetništva?
  8. ja sam samo podnio kaznenu prijavu, sve ostalo, istragu, podizanje optužnice, sudski postupak, vodilo je državno odvjetništvo. znači pod tim uvjetima oštećeni nema pravo žalbe?
  9. oštećeni sam u kaznenom postupku kojega vodi ODO, donesena je prvostupanjska oslobađajuća presuda na koju je ODO izjavio žalbu Mene zanima dali ja isto imam pravo na žalbu kao oštećeni ili nemam?
  10. Piše samo da se žalim VPS-u u roku od 3 dana. Prvo mi je rečeno da je to samo privremeno a sada stoji.
  11. To znači da sam ja dobio tu privremenu odluku. No na njoj nigdje ne piše da je privremena odnosno da traje do pravomoćnosti odluke o prekršaju. Dakle sudac ju je bio dužan ukinuti po službenoj dužnosti nakon pravomoćnosti odluke o odbacivanju tužbe? I što sada kada on to neće? U zakonu o nasilju u obitelji nigdje zapravo uopće ne piše da se te zaštitne mjere dijele na one privremene i one kao posljedice presude. A što je sa onim da se mjera može izdati i bez kazne? Dakle i ako netko nije proglašen krivim ili nije ništa niti počinio, može mu se izdati takva mjera?
  12. Ne. Vodio se je samo jedan postupak, osoba se je lažno predstavila podneskom sudu kao moja žena i zatražila zabranu prilaska (da nebih od nje mogao potraživati novac koji mi duguje) nakon toga je u roku od 3 dana podnijela sudu optužni prijedlog da se ne bi rješenje stavilo van snage, tu je navela da ju ja maltretiram i sl. Ja sam se žalio na to rješenje, a dok je u međuvremenu došla odluka vps-a na moju žalbu jest odbačena njezina optužba kao i priča o ženi. No to rješenje i dalje stoji. A u tom rješenju o zabrani prilasku piše da je ona moja supruga. Ono prostitutka je bila samo uvreda. Koja je onda razlika između zaštitnih mjera, privremenih mjera i mjera opreza? Što da ja onda činim da se ukine to rješenje?
  13. Osim ako se sudac ne poziva na ovo. Meutim ako je dokazano da nema obiteljskih odnosa dakle nema niti zakonske svrhe Članak 17. (1) Zaštitne mjere iz članka 7. točka b., c., d. i g. ovoga Zakona mogu se izreći samostalno i bez izricanja kazne, odnosno druge prekršajne sankcije. (2) Zaštitne mjere iz stavka 1. ovoga članka izriču se po prijedlogu podnositelja zahtjeva prekršajnog postupka, radi otklanjanja izravne životne ugroženosti osoba izloženih nasilju i drugih članova obitelji. (3) Sud će donijeti rješenje iz stavka 1. i 2. ovoga članka u roku od 48 sati. (4) Rješenje iz stavka 3. ovoga članka sud će staviti izvan snage ukoliko podnositelj u roku od tri dana od dana donošenja rješenja ne podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. (5) Sud je dužan o posljedicama iz stavka 4. ovoga članka upozoriti podnositelja. (6) Protiv rješenja iz stavka 3. ovoga članka može se izjaviti žalba u roku od tri dana. Žalba ne odgađa izvršenje rješenja.
  14. Ne, zaštitna mjera je bila izrečena prije nego što je uopće podnijela prijavu. Radi se o privatnoj tužbi, ta osoba nije moja žena i policija ju je odmah odkantala. Nakon toga je u roku od 3 dana podnijela optužni prijedlog jer se inače zaštitna mjera po zakonu automatski stavlja izvan snage. Tužba je odbačena. Ja sam se na rješenje o zaštitnoj mjeri žalio vps-u koji mi je odgovorio da se na činjenice da ta osoba nije moja žena pozovem u sudskom postupku. Sutkinja mi je odgovorila da se rješenje sada ne može ukinuti jer ona ne može ukidati rješenja vps-a. Također mi je rekla da ne dolazim jer ne smije raspravljati bez druge strane. A druga strana ne postoji jer je rješenje o odbačaju pravomoćno. Otkuda vam to da se takvo rješenje preispituje svaka 2 mj, zakon o nasilju u obitelji to uopće se spominje, niti se uopće spominje što se čini sa zaštitnom mjerom u slučaju odbacivanja tužbe...
  15. Može li mi itko pomoći, ako vas netko optuži za nešto, optužba bude odbačena, kako može ostati na snazi zaštitna mjera zabrane približavanja žrtvi nasilja u obitelji, kada je dokazano da to nije točno?
  16. I nije novi momenat, našao sam na forumu priču jedne ženske osobe koju je rođak koji živi u blizini prijavio za nasilje u obitelji da bi preuzeo posjed njezine kuće. Dali netko zna nešto više o mojemu pitanju?
  17. Posudio sam novac ženskoj osobi, kada sam ju tražio natrag podnijela je privatnu tužbu prekršajnom sudu da sam ja njezin bivši izvanbračni suprug koji ju proganja i maltretira. Tužba za bilo kakvo nasilje je odbačena, kao i priča o izvanbračnoj zajednici. Rješenje je pravomoćno. Međutim, suprotna strana jest još prije toga od istog suca dobila "privremenu mjeru zabrane približavanja žrtvi nasilja u obitelji". Sada dakle imamo dva rješenja odnosno spojena postupka, u prvom su sve optužbe odbačene, kao i izvanbračna zajednica, a u drugom stoji da jest ona moja izvanbračna supruga. Tražio sam od suca da se to ukine i da se ponovi da mi ta osoba nije ništa no sudac šuti. Ideja da me nekakva prostitutka proglasi svojim suprugom mi je odvratna. Što da činim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija