Jump to content

mima_i

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. poštovani, nisam neka sveznalica, ali možda vam moj slučaj pomogne. U prosincu 2011. imala sam ostavinsku raspravu (po smrti moje majke). Ja i sestra živimo u Hrvatskoj, a brat u inozemstvu. Brat nije došao osobno, ali je poslao svoju nasljedničku izjavu (napisana ondje i ovjerena kod j. bilježnika kojom prihvaća svoj dio i odriče ga se u korist sestre). I ja sam, ali osobno kod javnog bilježnika koji je vodio postupak dala izjavu da se prihvaćam svog dijela i odričem u korist sestre. U konačnici nas dvoje smo i htjeli da sestra naslijedi imovinu, jer je živjela s majkom. Što se tiče prevođenja izjava bi bila vjerojatno na njemačkom, a vi bi morali ovdje kod sudskog tumača napravti prijevod i ovjeriti. U svako slučaju punomoć bi samo iziskivala veće troškove, osim ako je podjela sporna i vi baš želite zastupati. Ako imate upit javite se. S poštovanjem.
  2. poštovani, hvala vam na odgovoru, ali kako da sama bez sina odem u gruntovnicu kad nemam nikakvih drugih papira ( zk o vlasništvu kupljene garsonjere kod sina, nemam dokaz da sam podstanar kod sina, da živim u "njegovom" stanu, imam samo osobnu isk. novu, s novom adresom.). u ugovoru između nas dvoje jest da sve lijepo piše, jeli to dovoljno. sa sinom nemoguće razgovarati, vjerujte da se bojim, jer jučer mi stiže poruka (mob.) " valjada si dobila plaću, tati (bivši suprug) daj 300 kn za režije. ma nije upitno, redovno mu šaljem, ali ovo su već ucjene, prijetnje (ako ti dođem... letiš kroz prozor... o bože!!!), kako hoćete, intelektualac na položaju - moj sin, a ja čitav život sam dajem, pa što da radim??? zar pod stare dane mogu očekivati da me izbaci iz stana. pomozite!
  3. Poštovani,svojevremeno sam molila savjet u svezi darovnog ugovora, i. t. d. U međuvremenu događa se: nakon razvoda (u svemu neću spominjati bivšeg supruga- on je svoje riješio) sinu se daruje imovina, on postaje vlasnikom stana uz uknjižbu mog imena (teret)o doživotnoj osobnoj služnosti, zbog velike kvadrature stana (sporazumno dogovaramo prodaju i kupnju manjeg, (napominjem da sin živi u drugom gradu s obitelji i ima riješeno stambeno pitanje), dobra mama (ja) dogovorno potpisujem izjavu o odricanju osobne služnosti, čisti zk izvadak za sina, mama (ja) sklapa ugovor sa sinom (odvjetnik - ovjeren kod j. bilježnika)da se isti sklapa isključivo zbog prodaje - kupnje, te da se nakon realizacije prodaje - kupnje ima moje ime i po mojoj želji u zk izvadku upisati moje vlasništvo ili osobna služnost kupljenog manjeg stana (25 m2 / meni posve dovoljno). Ovo se sve događa u veljači 2011.g., znači izjava, ugovor, kupoprodaja, selidba. Važno: sve radnje odvijaju se bez mene, do današnjeg dana nisam vidjela niti imam bilo kakve papire o prodaji i kupovini (poveliku novčanu razliku dobiva sin), u zk izvadku je čisti vlasnik (1/1, bez tereta), ja stanujem u manjem stanu,prijavljena sam uz potpis sina u - PU - na adresu (nova osobna), ništa drugo - jesam li doslovce na cesti??? Ugovor se nije ispoštovao između nas dvoje, nema nove uknjižbe mog imena u zk (kao vlasnika, ili prava služnosti) (gdje sam?) Uredno mjesečno plaćam režije, ali odnosi su se izuzetno poremetili. Doista imam veliko srce, ali dala sam sve, zaista od imovine nemam ništa. Ne tražim mnogo, pa što mi je činiti kad sam već sve sporazumno, dobrovoljno dala, poklonila, a dobivam samo "verbalne, nepoštene udarce,kako osigurati starost?, kako vratiti minimum sigurnosti?, i na koncu srediti svoj status u svemu ovome. Diže se zid šutnje između mene i sina , a ja konačno moram uzvratiti istom mjerom, jer se bojim dana koji dolaze!!! Doslovce sam ilegalac u stanu,a sutra mogu čak i biti na nekoj od klupa u parku.Jedino posjedujem ugovor koji do današnjeg dan nije ispoštovan. Što i kako dalje postupiti sa sinom, jer sada je dosta !? Molim pomoć! Zahvaljujem vam.
  4. Hvala na vam na odgovoru. Inače radim u školi (profesor)! Možda to može može promijeniti? Zahvalna!
  5. Poštovani, u rujnu 2011. g. navršila sam 65 godina. Zaposlena sam i imam 44 g. radnog staža (travanj, 2012.). Mogu li raditi još dvije godine, iako imam sve uvjete za starosnu mirovinu. Molim vaš odgovor. Zahvaljujem.
  6. poštovani, imam troje djece. jedno od njih polazi redovitu, ali školi po posebnom programu (dijagnoza d. sindrom). zaposleni smo suprug i ja. problem je u organizaciji moga rada. imam li pravo - ili kako ga ostvariti da radim tjedno u istoj smjeni s djetetom (odnosno kad ono polazi školu u jutarnjoj s. da i ja radim ujutro - ili smjena ista poslijepodne). do sada sam radila tako da smo bili u istoj smjeni. odjednom se sve mijenja, a ne znam zašto)!? to će narušiti situaciju u obitelji, na poslu. djeca će sama biti kod kuće, a naročito djete koje je bolesno i koje zahtijeva dodatnu pažnju i njegu kod kuće. kakva su moja prava i kome se mogu obratiti za pomoć.zahvaljujem na odgovoru.
  7. poštovani, majka je umrla 1.1.2011., (bila je udovica). ima nas, troje, sin i dvije kćerke. iz prvog braka sin i kćerka (otac pokojni)i iz drugog braka kćerka (otac pokojni). iza majke ostala je imovina (bez oporuke). majka je vlasnik stana (u otkupu)i možda još neke imovine (pokretne, nepokretne)za koju ja neznam, jer nisam s njom živjela. U stanu s majkom živjela je kćerka s troje djece - iz majčinog drugog braka, vodila brigu o njoj, imala sve punomoći na ime majke(nije bila zakonski skrbnik). brat živi u inozemstvu (srbija) i nismo se vidjeli gotovo 30 godina. majku sam posjećivala, pomagala, ali odnos uglavnom - kao gost?!. Slijedi ostavinska rsprava. pročitala sam zakon o nasljeđivanju i ništa nije sporno. brat (s kojim sam uspjela stupti u kontakt) i ja ne želimo ništa od majčine imovine. odreći ćemo se u korist naše sestre (po majci). kako brat može kad dobije obavijest o ostavinskoj iz inozemstva poslati svoju odluku o odricanju? može li mene kao sestru opunomoćiti ili obvezno mora doći sam? ja sam u mjestu stanovanja, ali on je vrlo daleko. što nam je činiti, koje su procedure u svemu?, kako nebi čekali raspravu, jer po zakonu kad on primi obavijest, ako se ne javi na vrijeme ( zbog daljine)smatra se da prihvaća nasljedni dio (po zakonu-ako sam dobro shvatila). kako možemo važne stvari riješiti(potrebna papirologija?) prije ostavinske rasprave kako bi naša sestra bila jedini nasljednik!!!
  8. Može li banka zaplijeniti cijelu plaću? O, kako da ne! Već dvije godine nisam dobila osobni dohodak! Ovrhe, ovrhe. Jest, priznajem -kriva sam ?! Ali, postoji i ali! Samo na izvodima po tekućem računu koje dobivam od banke vidim: uplate plaće - isplata - interni prijenos na određeni broj - ovrha - sudski troškovi (nikada do sada nisam od suda dobila nikakvu obavijest)i tako redom. Ima još, sve se zakompliciralo. Na upite dobila sam odgovore / sami ste potpisali da vam se plijeni cijela plaća. Sama sve! Koliko znam sad Diners uzima svoje, jer zbog jednog dugovanja nisam mogla plaćati sve ostalo i krug se zatvorio. Otišla sam do Fine, ispunila zahtjev, gdje mi je otvoren taj zaštićeni račun, proslijeđen također u ustanovu u kojoj radim, ali računovodstvo i odgovorni oglušili su se o dobivenoj obavijesti banka-fina-novi račun - i osporavaju pravo na bilo kakvu uplatu po računu. Banka nema odgovora na to, Fina također. Hvala -bovu- na odgovoru od jučer. Danas u radnoj organizaciji saznajem od mjerodavnih kako je zaštićeni račun (pristigao od banke, fine) ne važeći i nisu dužni postupati po njemu, jer su moj ovršni postupak, blokada stupili na snagu 2009.g. (2009. 2010g.) Fina je preuzela ovrhe, blokade 1.1.2011. Sve do 31.12.2010.nije po objašnjenju mojih mjerodavnih u domeni i sve ostaje isto!!! Kako sam ja u fini (ispunila obrazac, ime banke gdje imam račun, primam plaću, zaokružila stavku 2. plaća iz članka 92. ovr zakona) onda ishodila zaštićeni račun? Zašto ga je banka, fina odobrila, radna organizacija dobila ako je to samo automatizam, što je sa zakonskim minimumom koji se nemože plijeniti? Dopis u ustanovi je u ladici, objašnjenje tek na moje inzistiranje. Mogu li tražiti od r.organizacije da mi se pismeno očituje o svemu. Kuda da sada krenem i što da radim. Molim pomoć! Zahvalna.
  9. Javljam se ponovo danas pod istim nazivom poruke od jučer (2.5.2011.). Molim - BOVU - da mi odgovori, premda sam jučer dobila savjet i tako ću postupiti. Danas sam naime u radnoj organizaciji tražila na uvid, urudžbeni broj obavijesti o zaštićenom računu koji je stigao krajem veljače, koji mi je osporen, ali odgovorni (tajnik)sada ništa nezna o tome????. a "glavni" odgovorni to vjerojatno ima kod sebe, tko zna u kojoj ladici??? Šef računovodstva se sad ograđuje!!! Zahtjev ću svakako napisati, ali ovo je presedan. Ja osobno imam obavijest iz fine, koju sam osobno od njih i dobila, na moj zahtjev i upit, ali ovo u radnoj organizaciji... ???? Kako da postupim? Molim i druge na forumu da pročitaju od jučer (isti naziv) poruku. i javite se,molim Vas.
  10. Imam još jedno pitanje - za Bovu - koji je to zakonski minimum koji se ne može plijeniti?! Očito se s time nitko u radnoj organizaciji nije pozabavio, ili smatraju da ću šutnjom i trpljenjem (a oni svojom moći!) sve biti OK. Hvala!
  11. Poštovani (za Bovu), zahvaljujem na odgovoru, to ću učiniti hitno. Obavijest o novom računu stigao je još početko ožujka. Imam i kopiju koju sam dobila u Fini. A što se tiče mobing, imam ga svakodnevno. Već su to i prijetnje! Jednostavno psihički sam prestrašena i odlazak na posao je teška mora. A imam 32 g. radnog staža.Zapravo vade se na - pa tvoja plaća je već opterećena kreditom koji se uredovno otplaćuje preko osobnog dohotka - tvoja neto plaća sjeda na tvoj tekući račun - hajde, vodi brigu sama o svojim ovrhama. Peru ruke, doslovno. Ako mi imate još nešto savjetovati, molim, bit ću zahvalna.
  12. Može li banka zaplijeniti cijelu plaću? O, kako da ne! Već dvije godine nisam dobila osobni dohodak! Ovrhe, ovrhe. Jest, priznajem -kriva sam ?! Ali, postoji i ali! Samo na izvodima po tekućem računu koje dobivam od banke vidim: uplate plaće - isplata - interni prijenos na određeni broj - ovrha - sudski troškovi (nikada do sada nisam od suda dobila nikakvu obavijest)i tako redom. Ima još, sve se zakompliciralo. Na upite dobila sam odgovore / sami ste potpisali da vam se plijeni cijela plaća. Sama sve! Koliko znam sad Diners uzima svoje, jer zbog jednog dugovanja nisam mogla plaćati sve ostalo i krug se zatvorio. Otišla sam do Fine, ispunila zahtjev, gdje mi je otvoren taj zaštićeni račun, proslijeđen također u ustanovu u kojoj radim, ali računovodstvo i odgovorni oglušili su se o dobivenoj obavijesti banka-fina-novi račun - i osporavaju pravo na bilo kakvu uplatu po računu. Banka nema odgovora na to, Fina također. Kome da se obratim, koga da pitam? - zaista više nisam normalna. Na cijenjeni odgovor mogu dati detaljnije pojašnjenje svega. Zahvalna!
  13. --- za bovu --- hitno! poštovani, od lipnja 2009.g. imam ovrhu i sudsku blokadu po tekućem računu (naplata dugovanja banci čiji sam klijent). od lipnja blokiran je sav priliv i ne dobivam ni lipu!!! osobni dohodak već je opterećen kreditom. na niz upita, imam i različite odgovore. na posebnoj platnoj listi imam prijevoz. da li je i on pod ovrhom, sudskom blokadom? o lipnja 2009. na tekući račun dobila sam dva regresa za god. od.(2009., 2010), dvije božićnice (2009.,2010). da li su regres i božićnica obuhvaćeni ovrhom, sudskom blokadom? Kako se redovni osobni dohodak (neto-imam kredit) interno u banci prenosi za dugovanje (dugujem banci gdje dobiva osob.dohodak), tako je učinjeno i s prijevozom, regresom i božićnicom. sve!! apsolutno sve! da mi kojim slučajem netko osobno uplati 100 kn., banka inter. prijenosom ostavlja. a sada sam za 30 godina rada ostvarila pravo na jubilarnu nagradu. iznos je usmjeren na tekući račun.što da radim? Da li i jubilarna nagrada ulazi u ovrhu, sudsku blokadu? kako da ostvarim pravo na isplatu napr. jubilarne nagrade.znam da dugovanje treba vratiti, ali ovo treba preživjeti. molim za pomoć!kuda, kome, gdje??? dobila sam odgovor -savjet - kredit! (u radnoj organizaciji neće mi ovjeriti dokumente za novi kredit, a i gdje da ga nađem, tekući račun u drugoj banci ne mogu otvoriti, na upit - pa vi imate blokadu! novo!!!-dodatak - bila sam u banci, jubilarna nagrada ostaje na tekućem, nije ju moguće isplatiti, jer po mailu centra za blokade banke koji je došao bankaru i ona je obuhvaćena ovrhom, sudsk. blokad. interesantno je, na upit u drugoj banci, rekli su mi da jubilarna nagrada (30 godina rada, nikada više za ovog života)ne ulazi u ovrhu, sudsku blokadu i bila bi isplaćena.pokušavam sve, molim novi savjet, kuda da krenem? upiti, različiti odgovori??? molim bovu, javite se! zahvaljujem.
  14. --- za bovu --- hitno! poštovani, od lipnja 2009.g. imam ovrhu i sudsku blokadu po tekućem računu (naplata dugovanja banci čiji sam klijent). od lipnja blokiran je sav priliv i ne dobivam ni lipu!!! osobni dohodak već je opterećen kreditom. na niz upita, imam i različite odgovore. na posebnoj platnoj listi imam prijevoz. da li je i on pod ovrhom, sudskom blokadom? o lipnja 2009. na tekući račun dobila sam dva regresa za god. od.(2009., 2010), dvije božićnice (2009.,2010). da li su regres i božićnica obuhvaćeni ovrhom, sudskom blokadom? Kako se redovni osobni dohodak (neto-imam kredit) interno u banci prenosi za dugovanje (dugujem banci gdje dobiva osob.dohodak), tako je učinjeno i s prijevozom, regresom i božićnicom. sve!! apsolutno sve! da mi kojim slučajem netko osobno uplati 100 kn., banka inter. prijenosom ostavlja. a sada sam za 30 godina rada ostvarila pravo na jubilarnu nagradu. iznos je usmjeren na tekući račun.što da radim? Da li i jubilarna nagrada ulazi u ovrhu, sudsku blokadu? kako da ostvarim pravo na isplatu napr. jubilarne nagrade.znam da dugovanje treba vratiti, ali ovo treba preživjeti. molim za pomoć!kuda, kome, gdje??? dobila sam odgovor -savjet - kredit! (u radnoj organizaciji neće mi ovjeriti dokumente za novi kredit, a i gdje da ga nađem, tekući račun u drugoj banci ne mogu otvoriti, na upit - pa vi imate blokadu! novo!!!-dodatak - bila sam u banci, jubilarna nagrada ostaje na tekućem, nije ju moguće isplatiti, jer po mailu centra za blokade banke koji je došao bankaru i ona je obuhvaćena ovrhom, sudsk. blokad. interesantno je, na upit u drugoj banci, rekli su mi da jubilarna nagrada (30 godina rada, nikada više za ovog života)ne ulazi u ovrhu, sudsku blokadu i bila bi isplaćena.pokušavam sve, molim novi savjet, kuda da krenem? upiti, različiti odgovori??? molim bovu, javite se! zahvaljujem.
  15. Poštovani, od lipnja 2009.g. imam ovrhu i sudsku blokadu po tekućem računu (naplata dugovanja banci čiji sam klijent). Od lipnja blokiran je sav priliv i ne dobivam ni lipu!!! Osobni dohodak već je opterećen kreditom. Na niz upita, imam i različite odgovore. Na posebnoj platnoj listi imam prijevoz. Da li je i on pod ovrhom, sudskom blokadom? O lipnja 2009. na tekući račun dobila sam dva regresa za god. od.(2009., 2010), dvije božićnice (2009.,2010). Da li su regres i božićnica obuhvaćeni ovrhom, sudskom blokadom? Kako se redovni osobni dohodak interno u banci prenosi za dugovanje, tako je učinjeno i s prijevozom, regresom i božićnicom. Sve!! Apsolutno sve! Da mi kojim slučajem netko osobno uplati 100 kn., banka inter. prijenosom ostavlja. A sada sam za 30 godina rada ostvarila pravo na jubilarnu nagradu. Iznos je usmjeren na tekući račun.Što da radim? Da li i jubilarna nagrada ulazi u ovrhu, sudsku blokadu? Kako da ostvarim pravo na isplatu napr. jubilarne nagrade.Znam da dugovanje treba vratiti, ali ovo treba preživjeti. Molim za pomoć!Kuda, kome, gdje??? Dobila sam odgovor od -veterana-!? Savjet - kredit (u radnoj organizaciji neće mi ovjeriti dokumente za novi kredit, a i gdje da ga nađem, tekući račun u drugoj banci ne mogu otvoriti, na upit - pa vi imate blokadu.Bila sam u banci, jubilarna nagrada ostaje na tekućem, nije moguće isplatiti je jer ta stavka nije po pravilima banke. Interesantno je, na upit u drugoj banci, rekli su mi da jubilarna nagrada (30 godina rada, nikada više za ovog života)ne ulazi u ovrhu, sudsku blokadu i da bi bila isplaćena.Pokušavam sve, molim novi sajet, kuda da krenem? zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija