Jump to content

xsenia

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me imam li pravo koristiti godisnji odmor iz protekle godine,kod novog poslodavca,buduci da je s istim radni odnos zapocet u 2011.g.,a u 2010 g.odnosno kod starog poslodavca nije iskoristen niti dan jer sam bila na komplikacijama u trudnoci,pa zatim na porodiljnom i rodiljnom dopustu(dakle nisam niti radila u prosloj godini)?Hvala!
  2. Prekinula bih rodiljni dopust radi pocetka rada kod novog poslodavca.Da li se otkaz ugovora o radu na neodredjeno sa starim poslodavcem moze napraviti za vrijeme rod.dopusta ,odnosno sa datumom zadnjeg dana rodiljnog dopusta?Hvala!
  3. kasnim s placanjem nesto vise od cijele mjesecne rate stambenog kredita,banka je poslodavcu poslala rjesenje o ovrhi na placu. s obzirom da od hzzo-a primam naknadu za komplikacije u trudnoci,i ta ista dolazi na banku,ima li banka pravo uzeti naknadu,odnosno ako ne moze,da li se moze teretiti poslodavca za taj iznos (poslodavac je privatnik,a to da ce ga teretiti ako ne platim rekli su mi u knjigovodstvu?!)poslodavac se odmah ocitovao banci da sam na bolovanju radi trudnoce.hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija