Jump to content

mmario18

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Kupio sam polovni motocikl. Stari vlasnik ga je odjavio i prebacio tablice na svoj novi motocikl. Mene zanima, da li sad kad budem išao na registraciju i ostalo, da li moram opet obaviti tehnički pregled, jer registracija i tehnički još nisu bili istekli kad je vozilo odjavljeno. Registracija i tehnički su trebali isteći krajem 8 mj, ove godine. hvala
  2. Kupio sam polovni motocikl koji bi sad trebalo registrirati. Da li mogu dati punomoć drugoj osobi da odradi umjesto mene sve potrebne rAdnje vezane za registraciju (plaćanje poreza za prijepis,registracija u policiji i tehnički pregled) ?
  3. Iz pokojne majke je ostao račun u obveznom mirovinskom fondu ( II.stup ). Imovina je podjeljena ostavinskom raspravom i pravomoćnim rješenjem o nasljeđivanju. Zanima me da li postoji mogućnost i kakav je postupak oko nasljeđenja toga računa jer sam čuo da taj račun se može nasljediti.
  4. Naslijedio sam skuter iza pokojne majke kao i ostalu imovinu, Pošto je skuter odjavljen još 2005.godine nisam ga ni prepisivao na sebe te je ostao na majci. Sada ga trebam prodati pa me zanima kakav je postupak i da li ga moram prepisivati na sebe ili ga mogu normalno prodati. U rješenju o nasljeđivanju sam ja naveden kao nasljednik skutera i ostale imovine.
  5. Nedavno sam dobio rješenje o ovrsi nad cjelokupnom imovinom ili plaćom od javnog bilježnika. Kako ne radim već godinu dana nisam bio u mogućnosti pokriti minus. Sad sam naslijedio automobil i dionice i auto je registriran na meni. Da li mogu šta napraviti da mi ne mogu oduzeti automobil,tj. potpisati s nekim kupoprodajni ugovor kao da je taj kupio vozilo a zapravo nije ili da ga prepišem na nekog drugog????
  6. DA znam to, zato mi nije jasno zašto onda u rješenju piše da je on izvanbračni suprug i kako je to moguće
  7. tekući i dionice nisu bile navedene u oporuci. Stvar je u tome da je on živio kod majke njezine 2 posljednje godine života. Kum se u rješenju navodi kao izvanbračni suprug, a zapravo je još u braku sa svojom prvom suprugom ali nisu živjeli skupa. financijski je pomagao majci okogradnje kuće i kredita pa sd misli da je sve njegovo. što se tiče potpisa. potpis uopće ne nalikuje njezinom za oporuku se nije znalo da postoji, tek nakon mj dana njezine smrti, kada sam vidio u oglasu da prodaje njen auto. Tada sam ga tužio i on je odjednom donio oporuku. Do tada smo bili u dobrim odnosima i nisam sumnjao da bi se nešto tako moglo dogoditii. Potpis je poslan na vještačenje, dobio sam uplatnicu poštom, ali nisam uspio skupiti tada 3000 kn za platiti, i vještačenje se nije provelo iako mi je rečeno da to moram platiti samo u slučaju da izgubim spor. moj odvjetnik mi se tada prestao javljati, nije dolazio na ročišta i izbjegavao me. tako da je sve ovako završilo, dogovorom. Nekretnina njemu, pokretnine meni i točno navedeno što tu spada, potpisali suglasnot i da se odričemo prava žalbe. Sada želi novce sa tekučeg računa...
  8. Stvar je u tome da je maka navodno prije smrti sev opoo ručno ostavila kumu , a meni ništa i zato smo se sporili i na kraju dogovorili ,e sad njemu ne paše što je dobio vrijednu kuću on bi još i tekući račun.
  9. TRebam hitno savjet. Kum i ja smo se sporili oko valjanosti oporuke nakon majčine smrt. Nedavno smo na zadnjem ostavinskom ročištu postigli dogovor da sve pokretnine idu meni a nekretnina njemu. Na ročistu sam ja još dopunio ostavinu sa dionicama i majčinim tekućim računom. Kumova odvjetnica je to prihvatila i oboje smo potpisali da se odričemo žalbe na rješenje o nasljeđivanju. Rješenje je postalo pravomoćno od 25.02.2010. i sad kum tvrdi da on ima pravo na taj tekući račun i da to njemu pripada, a njegova odvjetnica prijeti sa Županijskim sudom i obnovom postupka i zabranom da ne mogu koristiti pokretnine. Da li ima pravo na to i trebam li se brinuti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija