Jump to content

diva

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na odgovorima...e sad postoji problem što je u gruntovnici upisana oranica a ne šuma kako je u naravi....kojoj se sad inspekciji obratiti...na koji se zakon okrenuti? dal da najprije mirnim putem pokusam rjesiti stvar sa Opcinskim državnim odvjetništvom ili?
  2. Hvala na odgovorima. Zanima me dal ja moram osisati i ukloniti ili zato postoji komunalni redar ili poljoprivredna inspekcija? Sam Zakon o poljoprivrednom zemljištu piše da se pod održavanjem polj. zemljišta smatra sprječavanje njegove zakorjenitosti i obrastanja...kao i smanjenje njegove plodnosti (čl.4.st.2.), dok čl. 9. govori o saniranju štete, naknadi..koju rješenjem nalaže poljoprivredna inspekcija.... Stoga vas pitam dal da se obratim poljoprivrednoj inspekciji i da li netko ima kakvo iskustvo sa sličnim slučajem? Problem je i u tome što u katastru je posjednik Hvatske šume, a u gruntovnici RH, pa ne znam kome da se obratim?
  3. Molim pomoć, da ukratko objasnim situaciju, baka je vlasnica oranice, dok je s jedne strane međe vlasnik RH koja na svojem zemljištu ima godinama posađenu borovu šumu. Ta šuma obrastom umanjuje prinose na oranici. Moja pitanju su: 1. Da li obzirom da je riječ o RH treba se prvo obratiti Općunskom državnom odvjetništvu ili poljoprivrednoj inspekciji? ili komunalnom redaru ? 2. Zapravo da li mi može netko pomoći što učiniti u takvoj situaciji, kome se obratiti, koji je postupak, da li baka ima pravo na naknadu štete.
  4. Hvala na odgovoru felixx....bila na sastanku i nasli smo neki kompromis...provjerit ce da li postoje neka nalazista ali nece dirati dio gdje ce se izgraditi kuca...znaci samo od ceste do nove kuce i da ce to ucinit do pocetka izgradnje....u slucaju da nisam dala dopustenje zatrazili bi rjesenjem obustavu svih radova.
  5. Postovani molim pomoc, gradim kucu na podrucju stare kuce koju smo srusili i na tim temeljima gradimo novu uz nadogradnju nekih novih prostorija. Ishodili smo gradevinsku dozvolu koja je i pravomocna. Sad kad smo sve to ucinili zovu nas iz Opcine i traze da se sastanemo s arheologima jer se nasa kuca nalazi u arheoloskoj zoni. Obzirom da smo prije nego sto smo dobili gradevinsku dozvolu zatrazili misljenje i odobrenje... moje pitanje glasi da li mozemo imati kakve zakonske posljedice ako onemogucimo istrazivanja i da li imamo pravo na naknadu ako ce se vrsiti neka iskapanja jer smo potpisali ugovor s izvodacem i krecemo s izgradnjom za mjesec dana.
  6. Hvala na odgovorima. Imam još pitanja da li se smatra da je brak prestao ako otac 13 godina nije živio s majkom i sad obzirom da zbog financijskih prilika opet živi s nama ali oni nemaju nikakav odnos niti ne razgovaraju. Da li otac ima pravo na nužni dio ako majka i ja sklopimo ugovor o dosmrtnom uzdržavanju?
  7. Poštovani, da vam ukratko opišem situaciju prije samog pitanja....moja majka je naslijedila nekretninu (staru kuću s dvorištem) od svojeg pok. majke s time da su otac i majka za vrijeme braka sagradili novu kuću na mjestu stare kuće....obzirom da majka i otac nisu u dobrim odnosima otac traži od majke da prepiše polovicu kuće na njega ili će sudskim putem tražiti svoj dio....poznato mi je da isti ima u slučaju smrti majke na nužni dio....moja majka bi htjela za života darivati kuću meni te me zanima da li otac u slučaju njezine smrti ima pravo tražiti nužni dio obzirom da sam ja kao njegova kćer postala vlasnica iste nekretnine i da li se može kako izbjeći da otac ne dobije polovicu kuće odnosno nužni dio? da li otac može tužiti sudskim putem majku da dobije polovicu kuće ili ima samo pravo na iznos uložen u kuću?
  8. diva

    molim savjet

    zanima me da li se mogu upisati kao vlasnik nekretnine, ako platim dug od sadašnjeg vlasnika, sada imam pravo doživotnog uzdržavanja, što trebam učiniti????hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija