Jump to content

malone

Korisnik
 • Broj objava

  52
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je malone objavio

 1. Kaznena prijava?

  Hvala, nasao sam u clanku 305. K.Z. pod brojem 7." postupak pred javnim bilježnikom (npr. Iskaz u ostavinskom postupku) spada u k.z. Znaci da to mogu prijaviti pa neka oni vide tko to tamo laže i krade...
 2. Kaznena prijava?

  Dakle ja sam u inozemstvu, predstavlja me odvjetnik. Na ostavinskoj raspravi moj brat izjavljuje da je novac od prodaje imovine mojih roditelja stavio na svoj racun dok je mama bila ziva i orocio. Mama je bila nepokretna i tako je moj brat mogao koristiti novac ako je mami bilo potrebno. Na raspravi javni biljeznik ne stavlja u rijesenje i ne trazi od mog brata da dostavi broj racuna. Po rijesenju ja stavlajm prigovor nakon sto sam ubijedio svog odvjetnika, moj odvjetnik kaze da ce traziti preotvaranje oporuke i nakon toga, moj odvjetnik govori da je javni biljeznik ipak odlucio poslati na sud ( jer se moj brat ne javlja) i da ja tamo trazim svoja prava koja polazem sto se tice imovine. Moje pitanje je mogu li ja kazneno prijaviti javnog biljeznika sto je unatoc tome sto je moj brat dao izjavu, istu nije stavila u zapisnik, nije preotvorila oporuku nego prolongirala sve. Hvala
 3. Kaznena prijava?

  Mislim da je konacna odluka kada je ispisano rijesenje o nasljedivanju. Jer tamo su davane izjave i tamo je doneseno rijesenje. A u rijesenju nije naveden taj racun sa novcem.Vjerujem da ste to mislili pod konacno rijesenje?
 4. Kaznena prijava?

  ,,Lažni iskaz na temelju kojeg je povrijeđeno pravo dugoga KZ sankcionira" . Ako je istinita tvrdnja koju sam nasao na forumu iz jednog ostavinskog procesa iz 2009, onda slijedi da ako je moj brat dao iskaz i nije naveo svoj racun na koji je stavio novac od majke, dao lazni iskaz? Jer po rijesenju o nasljedivanju toga racuna i novaca tamo nema. A da li je on to izjavio a netko ga savjetovao ja to ne mogu tvrditi .Da li bi to bilo dovoljno za pokretanje istrage? I kome bi to trebalo prijaviti? Ili da stisnem zube presutim i cekam za godinu dvije dana da sudac odluci vratiti na pocetak ostavinski proces i da tamo odlucno kazem da nema novca koji nedostaje? Hvala
 5. Kaznena prijava?

  Hvala puno!
 6. Kaznena prijava?

  Ok, znaci da ne moze dopuna zbog unedogled dopuna kako vi kazete ali meni rok nije istekao vec je dan u roku. A sada jeli pitanje, koliko se to ceka na odluku suda? Jel vidim da zbog brzine procesa nema dopune. Da li postoji neko vrijeme kao mjesec ili najduze dva?
 7. Kaznena prijava?

  Pitanje za vas, rekli ste da moze, odvjetnik govori ,,Dopuna prigovora izvan roka nije predviđena zakonom" Sto je po pravu, jel moze ili ne? Mozete li mi pojasniti, hvala!
 8. Kaznena prijava?

  Hvala puno!
 9. Kaznena prijava?

  Prigovor je poslan na vrijeme ali mislim da li se moze dodati na to nove informacije. Dodati kao dodatak prigovoru.
 10. Kaznena prijava?

  Moze li se na prigovor napraviti dodatak kojim bih mogao dodati jos stvari koje me muce?
 11. Kaznena prijava?

  Ovo je dio maila mog odvjetnika; "Dakle, iako je prigovor predan moj je prijedlog da zatražim preotvaranje rasprave. Naime, Vaš je brat na ročištu istaknuo činjenicu da postoji još jedan račun sa oročenim sredstvima (očito je da je to račun od prodaje lokala) a o čemu FINA nije dostavila podatak. Na kraju se je njoj javio Vaš brat da se radi o računu koji je on otvorio na svoje ime. Prijedlog preotvaranja bi bio zbog te činjenice a mogli bi tada riješiti i pitanje stana na način da recimo stan ostane u suvlasništvu ali da se Vama priznaju ulaganja - i da dobijete veći novčani iznos - jasno morali bi dogovoriti koji bi to iznos bio i Vaš bi brat takav prijedlog morao prihvatiti.,, Recite mi koje ovlasti i kada se je to moj brat javio? Ako nije na ostavinskoj rekao da je stavio novac na svoj racun onda kada se je on njoj javio i ako je, zasto nije pitala i on dao broj racuna. Kako se to netko na kraju javi javnom biljezniku?
 12. Kaznena prijava?

  Vi opet o prigovoru, ja vas pitam za odgovornost o vodjenju postupka i utjecsju na postupak. Jer sada nesto sto je trebalo biti izreceno i uvrsteno u ostavinu je prebaceno na sud i sada ce se cekati godinu i mozda dvije na odgovor suda? Dakle odgovornost prije prigovora
 13. Kaznena prijava?

  To bi znacilo da izjavu mog brata da je novac na njegovom racunu i da to nije uslo u zapisnik i u rijesenje, je posve nebitno i relevantno za moj ostavinski dio? A sada ce sudac odlucivati i na kraju ga ja moram tuziti? Ne kuzim logiku da li molim vas mozete pojasniti jeziikom smrtnika jer ne razumijem? Hvala puno!
 14. Pokusati cu kratko ispricati i postaviti pitanja; naime u roditeljskoj kuci prije 20-ak godina ja sam uredio kat kuce i krov. Stanovao sa obitelji i prije par godina odselio u inozemstvo gdje zivim i radim. Moj brat se je vratio iz inozemstva prije par godina i zivio u stanu sa roditeljima. U medjuvremenu mi je prvo umro otac i bilo je sve u redu sto se tice nasih odnosa ( mene i brata). Pred smrt majke, kako smo imali u obitelji i poslovni prostor, razgovarali smo o prodaji svi troje i usaglasili da se proda. Kako je majka bila nepokretna, brat je imao mamino odobrenje da raspolaze sa racunima. Tada pocinje druga prica, brat me naziva i pita o podjeli imovine i da kuca nije ono sto bi on htio da bi vise zelio stan i da bi on da se kuca proda. U razgovoru mu govorim da podijelimo na dva dijela s tim, da ja dobijem neki dio onoga sto sam ulozio u izgradnju kuce.To je on odbacio i rekao da treba ici pola pola i da to sto sam ulozio je moja greska. Kako je proslo dosta vremena od majcine smrti zelim pokrenuti ostavinsku raspravu i rijesiti tu podjelu. Ne znam od kuda prvo krenuti. Zanima me da li prvo moram pokrenuti ostavinsku i navesti sto je ostalo poslije smrti majke; kuca i novac jer ja znam cijenu za koju je prodan ali ne znam koliko je tog novca na racunu, pa kada zavrsi tuziti brat za svoj novac koji je ulozen u kucu. Ili nekim drugim redoslijedom. Kako cu uopce odrediti sto ja trazim za sebe jer sam ulagao u markama, eurima i naravno kunama. Da li cu pretvarati marke u eure? Ili cu morati uzimati nekog procijenitelja da napise i ocijeni vrijednost moga ulaganja. Naravno nemam racune za sve ali imam svjedoke loji su na kuci radili i prijatelje koji su mi pomagali. Brat zivi i dalje u kuci na roditeljskom katu. Ja i roditelji nikada nismo razgovarali o tome da bih trebao dok su oni zivi prepisivati na sebe kat kuce. Hvala
 15. Nasljedstvo podjela

  Nasljedstvo u kojem nema dogovora oko podjele, jer je jedna strana vise ulozila. Da li i kako mora izgledati tuzba u kojoj bi se od suda trazilo da podijeli ostavinu,kucu i novac koji je ostao ali ne znam koji je to iznos jer javni biljeznik nije objavio u rijesenju, samo ime banke dok je iznos stavljen kao nepoznat mada ja znam da bi trebalo biti oko dvijesto tisuca kuna. Da li u tuzbi obrazloziti da sam ulaganjem u nekretninu, podigao vrijednost iste i da trazim da se sudski odredi koji stan kome pripada jer postoje 2 stana i jedan sam ja kompletno uredio i postavio kroviste. Kako bi takva tuzba trebala izgledati?
 16. Nasljedstvo podjela

  Da saznao sam i to i ako me odbiju da se imam pravo žaliti na to. Sada moram ćekati jer sud nema roka za odgovor. A bojim se i kada odgovori da ce me moj odvjetnik opet obavijestiti nakon 14 dana. Mogu li se ja zaliti odvjetnickoj komori za svog odvjetnika ili je ujeo vuk magare.
 17. Ulaganja u imovinu ostavitelja

  Hvala vam puno na iskrenom odgovoru!
 18. Ulaganja u imovinu ostavitelja

  Da to je kuca roditelja na kojoj sam uredio kat i stavio krov.
 19. Nasljedstvo podjela

  Nije imam jos 4 dana.
 20. Ulaganja u imovinu ostavitelja

  Molim vas ako mi mozete pojasniti postupak vjestacenja koji ce uslijediti kada podignem tuzbu. Sto bi se uzimalo u obzir kod procijene ulaganja u nekretninu? Da li bi se uzimala sadasnja vrijednost radova na trzistu i da li bi to bilo u nekakvim postotcima jer sam dodao kat i krov na kuci? Kako bi se recimo procijenjivala alu.stolarija koja je u to vrijeme bila nesto a sada u ovo vrijeme postoji toliko modernije plasticne i alu. stolarije? Koliki bi utjecaj imao racun te iste stolarije? Hvala!
 21. Ulaganja u imovinu ostavitelja

  Hvala na odgovoru, da li ja u toj priči, postupka tužbe, vještačenja, raspravi, mogu računati da cu izvuci svojih cca 40 tisuća eura i da bi to trajalo 3-6 njeseci ? Uz nekih 15-20 tisuca kuna za proces.
 22. Ulaganja u imovinu ostavitelja

  Hvala puno, znači prvo pokrenuti ostavinsku, onda prigovoriti na sastav ostavine, iznesti sve sto sam uložio u kuću i onda što slijedi ; da li moram tužiti brata i na sudu obrazložiti dokazima o ulaganju pa onda sud određuje koji je to dio koji sam uložio? Koliko to sve traje i koliko novca moram racunati da cu potrositi na taj postupak? I da li moj brat za to vrijeme moze koristiti za svoje stanovanje dok nije podijeljeno i ustanovljeno koliki je čiji dio? Hvala
×