Jump to content

skill

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 1.Angažirati geodeta da se garaža upiše u katastar. 2.Katastar će po službenoj dužnosti u roku od 30 dana dostaviti gruntovnici Prijavni list kojim će se objekat upisati u zemljišne knjige 3.Angažirati odvjetnika da se riješe vlasničko pravni odnosi.
  2. U postupku za upis hipoteke banka je predlagatelj a Vi protivnik prijedloga, objekt zaloga je nekretnina koja se kupuje kreditom. Zakon navodi da bude li predbilježba opravdana, s upisom opravdanja po službenoj će se dužnosti izbrisati svi oni upisi koji su protiv uknjiženoga vlasnika bili dopušteni nakon časa kad je stigao prijedlog na temelju kojega je pravo vlasništva bilo predbilježeno. Dakle uknjiženi vlasnik je još uvijek prodavatelj, a vi predbilježeni.Opravdanjem predbilježbe Vi postajete uknjiženi vlasnik a prodavatelj se briše, pa se svi upisi koji se brišu nakon predbilježbe odnose u ovom slučaju na prodavatelja, a ne na vas, i stoga nema razloga da vam ne odobravaju kredit zbog predbilježbe-glupost. Čini se da u banci ne razlikuju tri osnovne vrste zemljišnoknjižnih upisa a to su; uknjižba, zabilježba i predilježba. Moj savjet: otiđite u drugu banku!
  3. Ako je sve kako ste naveli nema tu zakonske osnove po kojoj bi Vi bili njihov dužnik. To Vas oni samo žele zaplašiti po sistemu "ako prođe prođe". U slučaju da se drznu zaplijeniti novac sa Vašeg računa podnesite kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, a prvom prilikom promijenite banku.
  4. skill

    upis stana

    Tko Vam je izradio tu punomoć?Proizlazi da sama punomoć nije dobro sastavljena, i trebalo bi izraditi, potpisati i ovjeriti novu, te predati u naznačenom roku.
  5. Hipotekarni vjerovnik to jedini i može, a njegova volja je drugo pitanje...
  6. Trebate se obratititi jednom od ovlaštenih geodetskih izvoditelja.On će izvršiti mjerenje na terenu i sastaviti Prijavni list za katatastar, a potom katastar po službenoj dužosti isti prosljeđuje mjesno nadležnom zemljišnoknjižnom sudu na upis površine u zemljišne knjige.Nakon toga imate ćete usklađeno stanje i biti ćete olakšani za otprilike 1000 kuna.
  7. Prvo i osnovno: savjetujete se sa dobrim odvjetnikom za nekretnine kao svojim odvjetnikom kojem ćete dati punomoć za cijeli ovaj posao, a nikako ne vjerujte posrednicima za nekretnine ili da se kojim slučajem sami upuštate u ovo.Nakon toga nam se javite.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija