Jump to content

blentori

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pozdrav hrvoje..nadam se da si bar donekle dobro.. sličan slučaj imam sa bratom i sestrom,ista dijagnoza kod oboje..brat ´78. godište,sestra ´81.trajno su nesposobni za rad,proglašeni od czss.dugo godina se liječe,ali bez pomaka nabolje.. majka i otac(oboje u mirovini) se brinu o njima,primaju po 500kn pomoći za njegu i uzdržavanje za svakoga od njih. majku jako muči zakon koji kaže da bi sestra prije 30.rođendana trebala imati bar 1 god."staža"..naravno, stvarno nikad nije ni bila sposobna raditi.nema ni dana staža.brat ima 3mj staža,ali nismo znali na vrijeme za taj uvjet staža pa je za njega "prošo voz".. sad da nju i "fiktivno" zaposlimo,tj.prijavimo(iako nemamo novaca za to)možda se zakon promijeni i ona na kraju ispadne sposobna za rad i izgubimo i to malo nade da bar ona ostvari tu invalidsku mirovinu od oko 1000kn (načuli smo da je za 1 god. prijave na "minimalac" tolika).. ne znamo ni jel bi ikada itko od njih(brat i sestra) mogao naslijediti obiteljsku mirovinu,ali mislimo da ne. ne moram napominjati da majka uredno obilazi czss i svaki put druga informacija,naravno samo usmena..i tako svi mi skupa ne spavamo noćima razbijajući glavu zbog neznaja svojih/njihovih prava.tonemo sve više u neizvjesnosti i neimaštini.. hvvoje utipkaj u google :invalidska mirovina shizofrenija liječnik opće prakse,kojim smo u globalu zadovoljni,bi trebao po službenoj dužnosti UPOZNATI PACIJENTA SA SVIM NJIHOVIM PRAVIMA,što naravno nije slučaj..kad nam ni pravnici ne znaju pomoći kako će tek liječnik znati dati pravnovaljani savjet!!! zato molim PRAVNIKE na ovom forumu,dajte odgovore na ta pitanja,ta dijagnoza F20 je nešto preprestrašno..15 dana nitko stručan ne daje ti/nam odgovore.. pozz swima blaža
  2. ni žalbu,ni prigovor nisam nikome slala. je li time rješenje postalo pravomoćno? uglavnom što mi je sada očekivati i činiti?
  3. 05.03.2010.primam Rješenje od 31.07.2009.(naziv otpravka koji se dostavlja) na adresu svog boravišta u Ri od j.bilježnika xy iz Pule. Ukupno sadrži 3 lista uvezana "klamericom". ovrhovoditelj je HRT;ovršenik ja OVRŠNI PRIJEDLOG radi pljenidbe imovine,vrijednost spora 438 kn(+još kamata od 43,24kn;uk 481,24kn) HRT predlaže da se donese RJEŠENJE O OVRSI radi ostvarenja potraživanja HRTa ODREĐUJE SE OVRHA općenito na mojoj imovini sve do potpunog namirenja potraživanja j.b.donio je slijedeće:rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave 1.nalaže se ovršeniku da u roku 8 dana od primitka RJEŠENJA,namiri tražbinu zaj.s odmjerenim troškovima. 2.određuje se ovrha radi prisilne naplate 3.troškovi postupka iznose 451.70 kn 4.protiv ovog rješenja mogu izjaviti prigovor u roku 8 dana od primitka otpravka rješenja.prigovor se podnosi dotičnom j.b.,u 3 primjerka,a o istom odlučuje općinski sud rijeka. zadnji list je izvadak iz ovjerovljenih poslovnih knjiga HRTa na dan 07.07.2009. i popisana su dugovanja od 31.07.08 do 31.12.08,dakle drugo polugod.2008.god.,u uk. iznosu od 481.24 kn moja pitanja: 1)što je meni stiglo:ovršni prijedlog ili rješenje o ovrsi?koja je razlika? 2)na savjet jednog pravnika,nisam uložila prigovor(o istom odlučuje općinski sud rijeka) je li on nadležan? 3)nezaposlena sam,nemam ama baš nikakvu imovinu(ni poketninu ni nekretninu),nisam udana,imam 26 god.,a jedina primanja su mi naknada ta nezaposlene s biroa u ri do 30.04.10.;1500 kn/mj. 4)mogu li računati na kakvu zastaru(jedna god.od dospijeća rate) i zašto je to putovalo do mene 8 mj. 5)općenito molim savjet što sad očekivati od njih i što mi je najpametnije dalje činiti? računam da cijelu ovu god.neću biti zaposlena;tj.biti ću bez ikakvih primanja. zbog neimaštine sam prestala plaćati HRT pristojbu na svoje ime,svjesna sam da sam utužena u rokovima,a tek sa današnjim danom ću odjaviti taj TV prijemnik koji i tako više ne postoji. hvala..
  4. iz mog IP obrasca vidljivo je da moj poslodavac nikada nije uplatio ni lipe u stupac 5.uplaćene premije osiguranja, pa me zanima jel mu to zakon odobrio? isto kao i zaposliti radnika na poslu(prodavač) bez provedenih mjera i obuke zaštite na radu? imam li pravo na novčanu odštetu nakon proživljene oružane pljačke na radu kao prodavač u trgovini mješ.robom,ako sam radila neosigurana? (izuzev doprinosa HZZO/HZMO koje "uredno"uplaćuje) mogu li istu(odštetu) potraživati od njegove police osiguranja? medicinsku dokumentaciju o nemilom događaju nemam,ali u MUPu i sudu da. (nakon moja dva prepoznavanja u policiji uhićen je,i iskaz sam dala istražnom sucu) hvala,trebam hitan odgovor!
  5. prije nepunih godinu dana u trgovini mješ.robom uletio mi je pljačkaš naoružan nožem i oteo 1000 kn. nemam nikakvu medic.dokumentaciju o tome (sutradan i dalje sam radila kao da ništa nije bilo) ali u mupu i sudu da.nakon 2 prepoznavanja uhićen je i dalje proslijeđen pravosuđu. zanima me imam li pravo na kakvu naknadu odštete od strane poslodavca(sada 2mj. bivšeg) ili njegovog osiguranja. napominjem da nikakvo drugo osiguranje za radnike nije uplaćivan(IP obrazac)osim obaveznog HZZO/HZMO.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija