Jump to content

sutina11

Korisnik
  • Broj objava

    39
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. E moji ratnici došlo je vrime da se i ovoj bandi lopovskoj stane na kraj,ali je pitanje kako kada je banda uzela maha i napravila zakone koji štite njih a ne nas koji smo stvorili državu da imaju šta pljačkati,a sada kad nemaju više šta ukrasti i oteti sada uništavaju nas.Vidite da su i policiju stvorili za sebe da su sigurni da im niko ništa ne može.lako je rezati nama mirovine koji smo bili na prvoj crti bojišnice i štitili opet nji dok su oni pljackali društvena poduzeča i pretvarali i u neefikasne da i mogu kupovati za 1 kunu. 1. Kad i gdje je krstena, po mogucnosti priloziti kopiju krsnog lista, 2. Kad i gdje je zavrsila pravni fakultet, kopija diplome, 3. Bracno stanje, koliko propalih brakova, moralno podobna, 4. Kako se izjasnjava, narodnost i od kad, 5. Kakvo je imala djetinjstvo? 6.Što je radila prije 1991godine? 7.Kako joj glasi djevojačko prezime? 8.Tko joj je bio stric? 9.
  2. ... Mrljooooo daj skidaj ovog sa petokrakom nečemo nikakva stranačka obilježja ovdje dosta mi je komunista koji su napravili velika zla , doli komunizam , takvi su uništili Hrvatsku i Hrvate slali na goli otok , ubijali na Blaiburgu na križnom putu i Jazovki Šta je politika napravila od nas jadnika da se ovako vriđamo
  3. Prestavnik veterana 4 gardijske brigade neformalno navodno traju još pregovori
  4. Bravo jutro,politika je napravila lažnjake a politika jedino može razjebati te lažnjake ali neće svoj svome,nego su nas izjednačili sa lopovima.
  5. Žele nam smanjiti mirovine za 17 posto.
  6. Političari, tajkuni, menađeri, gospodarstvenici i medijski magi nisu omogućili najzaslužnijima za stvaranje RH, braniteljima, da mogu u njoj normalno živjeti, raditi, podizati djecu i unuke te – normalno umrijeti. Natjerali su nas da „odlazimo“ suicidom sa počasnom paljbom!
  7. Uzimate pravim invalidima da bih dali lažnim imamo hrvatsku
  8. Nitko nikada nas branitelje nije ništa pita pa neće ni sad mi smo isluženi vojnici koji netribamo nikome. Povjest ne pišu vojnici ni pobjednici povjest pišu centri moći a šta smo mi narod od četiri milijuna koji nemamo više ništa ni politiku ni političare ni vojsku ni vojnike imamo sluge koji će pokopati ovaj napaćeni narod za svoje osobne interese.
  9. Kazne za raniji odlazak u mirovinu i revizija povlaštenih mirovina - Dugonajavljivana mjera revizije sustava mirovina stečenih po posebnim uvjetima i njihovo smanjivanje te postupno ukidanje pojedinih mirovina nesumnjivo će naići na veliko odobravanje javnosti. Prema podacima HZMO-a, u Hrvatskoj je trenutačno 181.224 korisnika povlaštenih morovina, a za njihove potrebe godišnje se iz proračuna izdvaja oko 7,2 milijardi kuna. Od toga na braniteljske mirovine otpada 5,1 milijarda kuna. Sadašnji sustav poznaje čak 13 skupina povlaštenih mirovina. Među njima su 505 umirovljenih dužnosnika (zastupnici, premijeri i ministri), zatim 67.714 hrvatskih branitelja i obitelji poginulih branitelja, 41.679 sudionika NOR-a, gotovo 20 tisuća pripadnika hrvatske domovinske vojske. Tri od ukupno 13 skupina povlaštenih umirovljenika imaju prosječne mirovine veće od 5000 kuna. No, to nije jedina promjena koja se odnosi na mirovinski sustav. Uz ostalo, u planu je izmjena pravila za odlazak u prijevremenu mirovinu, s penaliziranjem prijevremenog umirovljenja. Umjesto dosadašnjeg maksimalnog kažnjavanja od 9 posto, jedan od prijedloga koji je na stolu je smanjenje mirovine za najmanje 4 posto po godini. To znači da bi onaj tko ode pet godina ranije u mirovinu imao 20 posto manja primanja. U planu je i postupno uskađivanje zakonske dobi za odlazak u prijevremenu i redovnu mirovinu, što uz ostalo znači da bi u idućih 10-ak godina i žene odlazile u mirovinu sa 65 godina. (M. Klepo)
  10. Brojka od 500 tisuća jako blizu stvarnom broju zbog širokog tumaćenja pojma branitelj. Bilo je dovoljno da je netko primio poziv za mobilizaciju i pojavio se u postrojbi ali je donio potvrdu liječnika da nije sposoban za ići na teren. U biti nije Registar branitelja nepravedan - on je takav kakav je - čisti skup podataka koji je vjerujem 99% točan. Nepravedno je to što je iz tog registra proizašlo a to je Fond hrvatskih branitelja koji je nas dragovoljce i istinske branitelje, koje nitko nije trebao tjerati, nitko nas nije trebao pozivati u obranu Hrvatske, omalovažio te pokušao prikazati kao da smo svi jednako zaslužni za obranu i oslobođenje Hrvatske.
  11. Bravo došli smo do izvora problema a to je politika i političari. Mi prašinari,domoljubi i sirotinja koja je stala na branik jedine nam domovine bili smo za pojedine političare samo broj dok smo tribali bili smo domoljubi a sada smo teret društvu-mi smo lopovi koji smo išli u rat radi povlastica sad smo luđaci,pijanci,narkomani,tabletomani,obiteljski nasilnici .......... Djeca većine političara bili su zaštićeni od rata i prve crte bojišnice,svi su imali spremne putovnice za bjeg.
  12. Ovaj jadni i napaćeni hrvatski narod je stado bez pastira pa tako i hrvatski branitelji. Dokazali smo kroz povjest da nemožemo zaštititi interese hrvatskog naroda. Mi smo narod koji je dobar sluga. Gdje nam je Ante Gotovina i drugi istinski branitelji... U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao: " ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će nje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne drzave da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ... ... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže i najgore će biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim hebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?".....
  13. Nisu krivi branitelji ovi oni nego je kriv zakonodavac koji je napisao zakon o braniteljima. Najednostavnije je odvojiti borbeni od neborbenog sektora. Pa kako rješiti branitelje koji kroz domovinski rat nisu zadužili osobno naoružanje a sada su ratni vojni invalidi ja mislim da ima i takvih.
  14. sutina11

    ima Boga

    Tko nam je kriv što nismo poslije oluje kad smo oslobodili državu od neprijatelja išli osloboditi državu od ratnih profirtera i turbo menađera i ostalih hebijetara. Sad smo mi(branitelji)krivi za sve loše u državi,nas se prikazuje kao nakaze psihički bolesne i ratne profitere a od koga od ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija