Jump to content

pilic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ispričavam se, ako sam na krivom mjestu objavio temu. Imao sam obrt i uzeo sam kreditnu karticu na obrt te kartičarskoj kući dao dvije bjanko zadužnice kako su tražili. U međuvremenu, morao sam zatvoriti obrt i ostao je dug po kartici. Kartičarska kuća je poslala zadužnice na naplatu i nisu se mogli naplatit, jer nije bilo sredstava na računu dok je račun od obrta još bio otvoren. Kako sam bio obrtnik, naravno, odgovaram cijelom svojom imovinom i sad kad je obrt zatvoren. Od tada je prošlo više od 5 godina i nikada nisam dobio bilo kakav dokument i/ili ovrhu na svoj privatni račun. Što mi je činiti? Da li je nastupila zastara po pitanju računa s istekom 5.g.? Šta znači zadužnica u tome svemu? Da li zadužnice još vrijede i da li se one računaju kao ovrha? Hvala!
  2. Bio sam vlasnik obrta, i imao sam Diners karticu koja je glasila na obrt - poslovna i drugu privatnu Diners karticu. Kako sam bankrotirao i bio prinuđen zatvorit obrt, tako nisam mogao platit dugove po obje kartice. Privatna kartica mi je došla na FINU na ovrhu i tu mi je postupak jasan, dva računa itd. Poslovna kartica - poslali su mi zadužnicu u banku na naplatu koja je glasila na obrt, ali se nisu mogli naplatit, jer je račun zatvoren, obrt ne radi. Ako se ne varam, zadnje korištenje te kartice imao sam u travnju 2009., i od tada je blokirana. Sada dvije godine kasnije još se uvijek ništa ne dešava, sa dugom od poslovne kartice mi nisu sjeli na račun, nisam dobio tužbu, ništa, nula. Jedanput su mi poslali opomenu na samom početku, ali ja sam iskreno objasnio cijelu situaciju (bez laganja i muljanja, može se provjeriti u mojoj poreznoj kartici). Jel mi netko može reći šta se dešava? Dakle, ne bježim od plaćanja. Ali me interesira, jel me možda tuže za kazneno djelo (napominjem, nisam želio ne platit, jednostavno sam bankrotirao i dvije godine bio bez posla) ili mi sad na regularnu plaću drugog poslodavca sad mogu sjesti sa zadužnicom na cijeli iznos? Što mogu očekivat? I koliko je zastara za te račune? Hvala!
  3. Izgleda, kako nisam pilić, nego sam kokoš, kada sam se mogla dovesti u sljedeću situaciju. Molim vas za savijet i pomoć! Imala sam obrt i imala sam dvije Diners kartice: privatnu i poslovnu. Privatna cca 11.000 duga, poslovna cca 30.000 duga. Naravno ovo je već sa kamatama. Zbog doslovno bankrota, zatvorila sam obrt i dug je tu. Dobila sam opomenu pred utuženje od: odvjetnika za privatnu karticu agencije za naplatu potraživanja - poslovna kartica Nemam trenutno nikakvih primanja, na rubu sam egzistencije. Ne posjedujem ništa, niti pokretnine, niti nekretnine. Prijete mi kaznenom tužbom za pokušaj prijevare. Nisam ih htjela prevariti, niti bježim od plaćanja dugovanja. Tražim posao intenzivno godinu dana. Sa prethodnim poslom sam na sudu, jer me nisu isplatili plaću i to preko inspektorata rada. To sam napisla i poslal odvjetniku i agenciji. Trebam li poslati i Dinersu? Zamolila sam ih, da me ne utuže krivično, jer onda pak nikako neću moć platiti dug, jer neću dobiti posao. Napisala sam i poslala emailom im objašnjneje. Šta mi je za činiti? Želim platiti sve. Trenutno nemam prihoda. Ako mi pokrenu kaznenu neću se nikada zaposliti. Ako dođe do ovrhe, da li mi sjedaju na cijelu plaću kad se zaposlim ili samo smiju na 1/3 plaće? Za poslovnu karitcu sam im predala bjanko zadužnicu. Još me nisu utužili. Šta mi je za činit? Velike iznose im ne mogu trenutno plaćat. Eventualno 300 kn mjesečno, dok se ne zaposlim. Hvala najljepša!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija