Jump to content

tokage

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, krajem prošle 2011. godine točnije 15.12.2011. ostao sam bez posla. Od kraja 2009. skidao mi se dio doprinosa na ovrhu od zag. banke koja je tada iznosila 35.000,00 kn, dakle oko dvije godine. Sada sam dobio pismo (koje prilažem) od odvjetničkog ureda koji zastupa zag. banku da moram ODMAH vratiti cijelokupni iznos od 30.000,00kn. Zar je moguće da sam u dvije godine uspio riješiti samo 5000kn duga a skidalo mi se sa plaće oko 1000kn mjesečno, to je puta 24, 24.000,00 kn, zar je moguće da su mi na kamatama u dvije godine uzeli 20.000,00 kuna??? Šta da radim kome da se obratim jer ostao sam bez primanja, nemam nekretnina ni pokretnina? Bio bih Vam zahvalan za savjet.
  2. Poštovanje, dobio sam prije nekih godinu i pol ovrhu od Zagrebačke banke na oko 30 000kn, proslijeđen sam u odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri, nisam se žalio prihvatio sam da otplaćujem dug koji mi je došao na redovna primanja. Sada me zanima kako mogu saznat koliko mi je još ostalo duga za isplatiti, jer ZABA me prebacuje na odvjetnike Hanžeković, a oni pak na banku...a zanima me samo koliki mi je trenutno dug???!!!!! hvala
  3. Pozdrav svima, radim kao freelance grafički dizajner tj slobodnjak. U zadnje vrijeme dosta radim za jedan inozemni servis koji mi isplaćuje novac preko servisa moneybookers.com te sa kojeg novac povlačim na devizni račun, isto tako radim i direktno sa inozemnim (EU) klijentima koji mi također uplaćuju preko servisa mooneybookers.com. Zadnji klijent mi je bila firma iz SAD koji nemaju mogućnost uplate tj slanja novca preko moneybookers.com (problem sličan kao kod nas u vezi paypal-a) pa mi je poslao ček, koji sam odnio u PBZ i oni su mi tražili da otvorim žiro devizni račun koji sam i otvorio. Prvo pitanje, ne razumijem se u poreze, tj ne znam kako se prijavljuje porez, zvao sam poreznu i iznenadio sam se koliko su neprofesionalni i odbojni. Samo me prebacuju po linijama i ništa ne mogu saznat. Zato bih molio da mi objasnite cijelu stvar sa prijavom porezom, na koju svotu moram platit porez (u zadnjih 6 mjeseci mi je sjelo na devizni račun oko 20.000kn), koliko je postotak iznosa poreza i kada ga prijavljujem. Oprostite ako kompliciram ali htjeo bih znati i uredno sve platit. Drugo pitanje, da li moram platit porez na prihod koji sjedne samo na žiro devizni račun ili moram platit porez na prihod koji mi sjedne na obični devizni račun, Treće pitanje, račun, da li postoji mogućnost izdavanja nekog oblika računa pravnim osobama u RH kao fizička osoba. Hvala na strpljenju.
  4. Istekla mi je putovnica a potrebna mi je hitno, izvadio bih je žurnim postupkom ali imam problem...i osobna iskaznica mi je istekla, da li mogu sa nekim drugim dokumentom zatraziti putovnicu.... te u kojem vremenu mogu dobit osobnu???
  5. Istekla mi je registracija/osiguranje prosle godine u 7mj, vozilo nisam registrirao do danas niti sam ga odjavljivao (nemojte me pitat zasto). U međuvremenu sam dobio čestitku od 700kn koju sam uredno platio. Eh sada, vozilo ovaj mjesec "vozim" tj slepam na servis, kada se sredi htjeo bih ga registrirat (tehnički i osigranje). Zanima je koja je procedura jer cuo sam da kada se plati kazna da gospoda odjavljuju vozilo bez vraćanja tablica, molio bih pomoc gdje i kako da rjesim registraciju vozila? Hvala svima unaprijed
  6. Pitanje, što nakon uplate kazne jel moram predati tablice odmah jer registrirao bih vozilo kroz nekih tjedan dana, trenutno je na servisu cekam da mi se isporuči dio za njega (auto je malo specifičan za naše krajeve pa nisu odmah dostupni svi dijelovi).
  7. Jučer sam dobio prekršajno pismo iz MUP-a za neodjavljeno vozilo i uplatnicu tešku 700kn... Napisao bih žalbu jer trenutno nisam u financijskoj mogucnosti uplati cijeli iznos... da li mogu na neki način tu kaznu platiti u rate. I što da radim sa vozilo nakon što isplatim kaznu... vozilo nije u voznom stanju (popravak iznosi oko 1000 eura + registracija je oko cc 3000 kn, a auto inace vrijedi oko 4000-5000 eura i pored svega auto je pod kreditom dakle knjizica vozila je kod banke) Pokusavam ga prodat zadnjih 7 mjeseci ali bezuspjesno... trenutno vozilo stoji na parkingu a ako ostane bez tablica bojim se da bi mogao završiti na otpadu... Ako mogu nešto riješiti žalbom molio bih malu pomoć oko pisanje žalbe jer neznam na koji način se sastavlja žalba. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija